Pálenie rany po cisárskom reze

sandrita_v
6. sep 2022

Ahojte,
Dnes mi zacina treti tyzden po cisarskom reze a stale ma pali a picha jedna strana ( konkretne prava) jazvy. Neviem spat ani na boku ci na chrbte lebo pri vstavani ta rana pali a pichá celkom dost.
Mali ste s tym prosim niekto skúsenosti? Lebo ja uz zacinam trosku panikáriť...Vonkajsia rana sa mi hoji pekne..Je bledunka , bez zápalu (to mi vraveli aj pri vybere stehov).
Za kazdu radu budem vdacna 🙏

petko81
6. sep 2022

@sandrita_v ja som po dvoch cisárskych.ale žiadny problém.zavolaj na gyndu.aby ti urobila sono.ci je všetko okej.

anavixy
6. sep 2022

Snaz sa pomalicky menit polohu posuvanim bokov po kuskoch a z postele vstavat jedine cez bok. Niekedy sa tomu paleniu neda vyhnut nijako, len zatnut zuby.

tehotna40
6. sep 2022

@sandrita_v ahoj ja som také niečo mala, vytvorila sa mi tam potom nejaká tekutina začalo to vytekat, museli mi to čistiť,no katastrofa. Mam aj zrasty ale to s tým asi nemá nič spoločné. Určite sa spýtaj nato lekarky nech ti to skontrolujú, čím skôr tým lepšie.

sandrita_v
autor
7. sep 2022

Nakoniec som kontaktovala svojho gynekologa/pôrodníka, ktorý mi cisársky rez aj vykonal a povedal, že tá moja pálivá a ťahavá bolesť na pravej strane je kvôli uzlíkom zo šitia, ktoré na tej strane mám. Odporučil mi dané miesto natierať zvonku octanovou masťou a ibalgin krémom na stiahnutie opuchov a vnútorného zápalu.

paulafabryova
11. sep 2022

@sandrita_v ahoj, ja som mala sekciu 2.9 a presne to iste mám to čo píšeš takú hrču na ľavej strane a veľmi som sa zľakla či to náhodou nieje pruh aj ma to boli, ťahá svrbí. Ale ako čítam komentáre mame to viaceré, čo ti na to pomaha ? Ešte tá to stále boli ?

sandrita_v
autor
12. sep 2022

@paulafabryova ahoj..ja som nakoniec napisala svojmu porodnikovi, ktory mi cisársky rez vykonal a odpisal mi ze je to normalne, kedze na tej strane, kde ma to taha a pali mam uzliky zo sitia ..odporucil mi na to Ibalgin krem a Octanovu mast...a pomohlo to...boli ma to menej a konecne viem spať aj na bokoch 🙂
Ja si ranu potieram len Ibalgin kremom a len tam kde ma to tahalo a palilo ...inak si ranu umyvam len repikovym cajom a pekne sa rana hoji .
Ranu trosku ešte cítim ale už tak neboli.

paulafabryova
12. sep 2022

@sandrita_v a máš tam aj takú hrču ? Alebo nie ? 🙂

michaelkaa1
12. sep 2022

@paulafabryova hrcu som mala aj ja na pravej strane, dosť škaredé nakoniec mi to gynekológ ešte raz rezal ten kúsok 🤦🏼‍♂️

paulafabryova
12. sep 2022

@michaelkaa1 fuha to naozaj ? Lebo vraj sa to vstrebe prečo vám to musel rezať ?

michaelkaa1
13. sep 2022

@paulafabryova nahromadila sa mi tam krv a mala som hrozne bolesti z toho, tak to len nadrezal až to vytečie von 🙂 takto to vyzeralo.

paulafabryova
13. sep 2022

@michaelkaa1 tak to nemám vôbec. A bolelo to? Aj tá uspali ?

michaelkaa1
13. sep 2022

@paulafabryova myslíš keď mi to rezal? Nie neuspal má, ale vôbec to nebolelo… len sa mi uľavilo a bolo hneď po bolesti 😊

paulafabryova
13. sep 2022

@michaelkaa1 ja som sa hlavne zľakla či to nieje pruh, ale už sa to zmenšuje a krv tam nemám, rana sa pravaze pekne hojí a svrbí tak dúfam že to bude v poriadku už to napríklad cítim len večer keď idem spat ma to začne ťahať 🙈 a ďakujem som rada že tá to nebolelo lebo sa dosť toho bojím že to bude musieť otvárať. Ale vyzerá to tak že sa to zmenšuje.