Pálenie pošvy v menopauze

21. jún 2021

Minuly rok som prešla do menopauzy. Odvtedy pociťujem palenie . Vytery su v poriadku. Mali ste to niektora?Doktor povedal, že je to ubytkom estrogenu, chcel mi dať hormony, ale tie som odmietla brať, lebo z nich sa zavodňujem a priberam.

baboadel
21. jún 2021

Áno, okrem iných simptomov v menopuze je aj toto bežný prejav, teda ak sú všetky výtery v poriadku ako píšeš a nie je tam nejaká bakteriálna alebo kvasinková infekcia. Ja používam na intímnu hyg. gely z Avonu, iba tie mi sadli. Skús si aj ty vyskúšať nejaký ktorý ti sadne. Takže aj ja som mala takéto prejavy zo začiatku, teraz je to už v pohode.

simsalabim
21. jún 2021

Ja este nie som v menopauze, ale kamaratky pouzivaju zvlhcuje gely a tabletky - Vagisan a Hydrofemin. Vraj pomahaju. Vyskusaj. Ten diskomfort sposobuje suchost posvy.

ctrl
21. jún 2021

2 roky som trpela strašným pálením deň noc v kuse ,preplakala kopec noci bola som ako v ohni opakovane robená kultivácia , všetko negatívne kožné neg. imunologia neg. . Mne. Ano je to úbytkom hormónu estrogénu sliznica vysychá a prejavuje sa to pálením .Mne zabral len Ovestin na predpis . inak Vagysan krem aj capiky vyskúšaj ako pise
@simsalabim ten ti odporúčam aj ja mne velmi dobre zabral zvonku a capiky si vkladaj.
Plus k tomu Gynimun intim Protect probioticke kmene 1x tyzdenne k udržaniu rovnováhy v pošve a PH aby si sa vyhla infekciám ktoré poklesom estrogénu robia problémy. Ja ich beriem už rok a cítim veľmi dobre.

gabriellka
21. jún 2021

Neporadím. Ale môžem sa spýtať koľko máš rokov?

autor
21. jún 2021

@gabriellka Budem mať 51.