Ahojte mám štipanie a pálenie na pyskoch pod klitorisom...pred Cca 3 týždňami som mala zápal močových ciest.. brala som antibiotiká.. mala som krv v moči... bol chvíľku pokoj a teraz to pálenie... myslela som, že som dostala mykozu po antib..hoci som brala probiotika...tak som si dala protimykoticky krém no nič nepomaha... môžem máť genitálny herpes? Žiadne pluzgieriky tam nevidím... len červene a podráždene.. partnera mám už 10 rokov toho istého.. takže by to malo byť v poriadku... myslite, že môže prísť čosi také aj z oslabenej imunity??
Neviem si to nijak vysvetliť... že som sa teda ja alebo partner kedysi nakazili a teraz mi prepukol??
A je nutná nejaká špeciálna liečba či prejde to samo ako keď má človek herpes na ústach??
Som momentalne v zahraničí a nerada by som šla k doktorovi...ak však nie je inà možnosť samozrejme pôjdem, poistenie v zahraničí mám...tak by nebol problém myslím...
Ďakujem za všetky rady...
@simsalabim ďakujem...som ozaj zúfalá neviem čo robiť... je to hlavne veľmi nepríjemná záležitosť!
šla by som asi normálne k lekárovi nech spraví ster a presne sa vie čo to je, nech na to nasadí liečbu. lebo takto keď si ty sama niečo kúpiš v lekárni tak to nemusí byť zamerané práve na tie baktérie, ktoré to spôsobujú a potom to nemusí pomôcť. hlavne toto sú fakt nepríjemné veci, mala som tiež mykózu pár krát po antibiotikách, dokonca raz počas menštruácie takže som musela len vydržať kým mi skončí a až potom to riešiť a to som sa skoro škriabala po stenách, netrp zbytočne a rieš si to čo najskôr
Možno je to e.coli. ja som to mala tiež ale objavilo sa mi to len pri tehotenstve. Liečili sme to masťami a antibiotikami. Zbavila som sa toho až po tehotenstve. A počas druheho tehu som to mala znovu. Ešte teraz tiež sem tam cítim pálenie, hlavne pri močení. Chystám sa akurát ku dr. tak som sama zvedavá, ale myslím, že je to stále ecoli
@jonka23 ja som to mala vyse roka po poslednom zapale. Pomahalo mi, ze som si to dole umyvala Lactacydom a poriadne vysprchovala vstup do moc. rury kazde rano a vecer cistou vodou. Bola som aj na vytere z moc. rury a nic mi nenasli.
nie neprejde to same. Zial treba navstivit lekara. Moze to byt bakterialna infekcia hoci si uz douzivala antibiotika. Zapal vie niekedy "udriet" aj do tychto partii. Takze - smer lekar a hned, kym sa ti to nezhorsi.
Ahojte..także są zas ozývam..môj problém stále neprešiel...tak som dnes už zavolala doktorovi... dva dni mi nebolo úplne skoro nič a dnes som myslela, že umriem..štipalo má hore pod klitorisom a ešte aj pri močeni!!! Až som sa potila a zatinala zuby... zhruba po 2 h mi to zas čiastočne prešlo...
Dokt. Povedal, že tam nič nevidí a aj v pošve všetko ok.. žiadny divný výtok!!!zajtra nám ísť odovzdať ranný moč a večer zas k nemu pôjdem s výsledkom... som zvedavá sama čo to bude...
nechápem tomu, čo sa to deje cítim sa ako debil, že mu vysvetľujem že ma tam strašne štipe a on tam nič nevidí!!!🙈🙈🙈
Povedal, že počkáme na moč a ak v ňom niečo bude, že budeme skúmať ďalej o akú baktériu ide, aby bola liečba cielená a aby sa to nevracalo!!
Platila som cca 30 euro...
@jonka23 daj vedieť, ako si dopadla. Mne dodnes nič nenašli. Žiadne baktérie, mykóza, ureoplazmy, chlamýdie, nič.
Ahoj ako si dopadla vtedy?
@sunshine_18 no nič mi nenašiel ... nechápem a po pár dňoch to prešlo... no bolo to strašne... od vtedy som to už nemala..
@jonka23 ja už to mám ale 2roky 😃
@jonka23 mňa vždy keď niečo svrbí alebo štípe na pipine, vždy mi pomôže canesten krém.
Mozno pomoze daco na zvlhcenie, napr Vagisan.
@sunshine_18 lenže u mna to bolo ako zápal močových ciest... nie ako kvasinkova infekcia... moč bol ale ok... ozaj neviem čo to mohlo byt a vlastne nik nevedel a divne že to odišli z ničoho nič... sle robila som si kamilkove sedavé kúpele... možno to pomohlo! N
@jonka23 aj ja mam problém so zápalmi močových ciest.. Ale v moci nikdy nic nieje no při cikani má to boli..
@jonka23 Ahoj, prosim aj na nieco prisli? Ja to mam uz mesiac. Som v 20 tt a idem sa uz zblaznit. K veceru to prejde, rano idem cikat a ako kysela - stipe, pali. Uz som vyskusala vsetky mozne kremy , probiotika. Najskor mi bol predpisany macmiror. Ked to neprechadalo spravili mi stery -OK aj moc bol OK. Takze mi dal Lomexin mast nech si zvonku potieram, ale tiez to.nelieci. Repik, hrebicek, vagin3c, canesten, rosalgin, clogin( to stipalo nehorazne) ..nic dlhsie neucinkuje. Max citim ulavu na par dni bez ohladu na.liecbu a znovu to iste :( a pritom nic nezmenim. Lekar zapal nevidi ale z niecoho to musi byt :( pride mi ze mi nema uz co dat. Zo sterov zistili viac laktobacilov a ze mam kyslejsi vytok, ale ziadnu infekciu.
@soni91 skus si pozriet pojem laktobaciloza (hlavne po anglicky). Je to premnozenie prospesnych latobacilov - napadlo ma to preto, lebo pises, ze laktobacilov mas viac a aj kyslejsi vytok. Na zmiernenie priznakov odporucaju zmes vody so sodou bikarbonou - mozno by u teba stacilo sa tym zvonka par krat umyt.
@jonka23
@sunshine_18
Ahojte ako sa mate? Mate problemy este? Mozete dat radu ako sa zbavit toho neprijemneho pocitu? Dakujem
@jonka23 to moze byt kludne aj bakterialna infekcia...ak si mala zapal mocovych ciest, vacsinou ho sposobuje e.coli a ta sa rada aj opakuje, aj usadi aj na intimnych partiach. Ak nemas pluzgieriky, herpes to nebude.