Ahojte,
Dnes som bola na cievkovani, celkom todost bolelo a teraz citim rezanie teda aj palenie najme pri močení. Je to normalne? Je to dost neprijemne pri cikaní akoby ziletky zo mna isl... Dakujem za odpovede.
@krisbar stale mam to palenie pri cikani, vobec to neprechadza... skocila som si kupit skumavku a zajtra rano skocim aj s mocom k obvodacke.
@podkolienka951 Ja som bola pred týždňom na cievkovaní.Prvý deň som plakala na wc na druhý deň už bolo lepšie a na tretí už v pohode.a minulý rok ked som bola to už neprešlo tak som išla k obvodnej s močom dala papierik nič neukazoval tak dala moč na kultiváciu a E-coli.
@gaaaa takze to moze stipat ten den, dva?
@podkolienka951 áno môže ja chodím na urologiu každý polrok a zakaždým ma cievkujú a vždy to prešlo až na ten minulý rok.To mi aj dr.povedal aj minulý týždeň aby som veľa pila a preventívne si spravila urologický čaj tak to tak po cievkovaní robím a prejde.Zajtra už bude určite lepšie.
@gaaaa mna nikto neupozornil, iba som prisla domov a strasne to palilo.. tiez som plakala, len preco to tak stipe? A je tam ta sanca ze zajtra to bude lepsie?
@podkolienka951 Ja som sa to pýtala dr.sestrička mi tiež nič prvý krát nepovedala.ked som išla druhý krát hned som mu to povedala a povedal mi,že to môže byť rozdráždené.Môj dr.robieva len vo štvrtok tak mi povedal,že keby to cez víkend neprejde aby som v pondelok prišla aj ked je tam iný lekár.ale zatiaľ nebolo potrebné až na ten minulý rok.A minulý týždeň to bola katastrofa,lebo ma nemohla sestrička vycievkovať až na druhý krát a to bolo rezanie a pálenie prvý krát som až skríkla od bolesti a zadržiavala som sa čo som sa bála.A do soboty to úplne prešlo.
Keď ťa cievkovala asi zašla moc hlboko a tým to rozdráždila ,pri cievkovaní je fajn dávať mesocain gel , ten sa dáva na lepšie zavedenie ,aby to príliš nebolelo. Ale nie každý zdravotník ho dáva. Po pár dňoch by to malo byť v poriadku, čo sa týka štípania.
Ak bude pretrvávať štípanie, pálenie je možné že pri zavádzaní bolo zle vydenzifikované miesto a tým sa zaniesla nejaká baktéria.
Tak palenie ani vcera neprestalo, tak som rano hned cikala do skumavky a isla k dr. Hned moc poslala do labaku ale hned mi zobrala aj ster z dola... Takze ma to zasa stipe, aj ked o nieco menej ale stale.. mam v pondelok prist na kontrolu a aj znova doniest moc. Neham sa prekvapit...
Ahojte baby... Bola som u lekarky, tak moc aj vyter su v poriadku, dnes moc skusala papierikom tiez ok, takze budem asi iba moc citliva, bolo to moje prve cievkovanie... A podla dr som tam dole hrozne malicka ☺️. Stale ma to stipe ale je to uz o dost lepsie... Tak musim teda este pockat den dva.. Dakujem za podporu.
@podkolienka951 myslím, že je to normálne, je to nezvyk v prvom rade. Ale pri tomto mne dobre padlo, keď som enzýmy začala užívať, tak preventívne, vtedy mi to prešlo skôr. Ale napríklad kamoška tá bola tiež minulý rok a tá hneď zápal chytila, jej to proste nie a nie prejsť.
@podkolienka951 Super som rada,že je všetko v poriadku.Uvidíš prejde to a bude dobre.My ženy vytrpíme všetko🙂
Moze byt ze sa to tam trosku poskodilo, ale zaroven moze byt, ze ti tam nedostatocne vydezinfikovanymi pomockami zaviedli napr. Ecoli.
Mme sa to tiez stalo po urodynamike a nedavmo svokrovi po cievkovani v nemocnici. Ide piatok, ak robi tvoja obvodacka, zobrala by som si k nej moc na kontrolu.