Pálenie a rezanie pri cikaní

podkolienka951
27. aug 2020

Ahojte,
Dnes som bola na cievkovani, celkom todost bolelo a teraz citim rezanie teda aj palenie najme pri močení. Je to normalne? Je to dost neprijemne pri cikaní akoby ziletky zo mna isl... Dakujem za odpovede.

krisbar
27. aug 2020

Moze byt ze sa to tam trosku poskodilo, ale zaroven moze byt, ze ti tam nedostatocne vydezinfikovanymi pomockami zaviedli napr. Ecoli.
Mme sa to tiez stalo po urodynamike a nedavmo svokrovi po cievkovani v nemocnici. Ide piatok, ak robi tvoja obvodacka, zobrala by som si k nej moc na kontrolu.

podkolienka951
autor
27. aug 2020

@krisbar stale mam to palenie pri cikani, vobec to neprechadza... skocila som si kupit skumavku a zajtra rano skocim aj s mocom k obvodacke.

gaaaa
27. aug 2020

@podkolienka951 Ja som bola pred týždňom na cievkovaní.Prvý deň som plakala na wc na druhý deň už bolo lepšie a na tretí už v pohode.a minulý rok ked som bola to už neprešlo tak som išla k obvodnej s močom dala papierik nič neukazoval tak dala moč na kultiváciu a E-coli.

podkolienka951
autor
27. aug 2020

@gaaaa takze to moze stipat ten den, dva?

gaaaa
27. aug 2020

@podkolienka951 áno môže ja chodím na urologiu každý polrok a zakaždým ma cievkujú a vždy to prešlo až na ten minulý rok.To mi aj dr.povedal aj minulý týždeň aby som veľa pila a preventívne si spravila urologický čaj tak to tak po cievkovaní robím a prejde.Zajtra už bude určite lepšie.

podkolienka951
autor
27. aug 2020

@gaaaa mna nikto neupozornil, iba som prisla domov a strasne to palilo.. tiez som plakala, len preco to tak stipe? A je tam ta sanca ze zajtra to bude lepsie?

gaaaa
27. aug 2020

@podkolienka951 Ja som sa to pýtala dr.sestrička mi tiež nič prvý krát nepovedala.ked som išla druhý krát hned som mu to povedala a povedal mi,že to môže byť rozdráždené.Môj dr.robieva len vo štvrtok tak mi povedal,že keby to cez víkend neprejde aby som v pondelok prišla aj ked je tam iný lekár.ale zatiaľ nebolo potrebné až na ten minulý rok.A minulý týždeň to bola katastrofa,lebo ma nemohla sestrička vycievkovať až na druhý krát a to bolo rezanie a pálenie prvý krát som až skríkla od bolesti a zadržiavala som sa čo som sa bála.A do soboty to úplne prešlo.

petulka2021
28. aug 2020

Keď ťa cievkovala asi zašla moc hlboko a tým to rozdráždila ,pri cievkovaní je fajn dávať mesocain gel , ten sa dáva na lepšie zavedenie ,aby to príliš nebolelo. Ale nie každý zdravotník ho dáva. Po pár dňoch by to malo byť v poriadku, čo sa týka štípania.
Ak bude pretrvávať štípanie, pálenie je možné že pri zavádzaní bolo zle vydenzifikované miesto a tým sa zaniesla nejaká baktéria.

podkolienka951
autor
29. aug 2020

Tak palenie ani vcera neprestalo, tak som rano hned cikala do skumavky a isla k dr. Hned moc poslala do labaku ale hned mi zobrala aj ster z dola... Takze ma to zasa stipe, aj ked o nieco menej ale stale.. mam v pondelok prist na kontrolu a aj znova doniest moc. Neham sa prekvapit...

podkolienka951
autor
31. aug 2020

Ahojte baby... Bola som u lekarky, tak moc aj vyter su v poriadku, dnes moc skusala papierikom tiez ok, takze budem asi iba moc citliva, bolo to moje prve cievkovanie... A podla dr som tam dole hrozne malicka ☺️. Stale ma to stipe ale je to uz o dost lepsie... Tak musim teda este pockat den dva.. Dakujem za podporu.

danalop
2. sep 2020

@podkolienka951 myslím, že je to normálne, je to nezvyk v prvom rade. Ale pri tomto mne dobre padlo, keď som enzýmy začala užívať, tak preventívne, vtedy mi to prešlo skôr. Ale napríklad kamoška tá bola tiež minulý rok a tá hneď zápal chytila, jej to proste nie a nie prejsť.

gaaaa
2. sep 2020

@podkolienka951 Super som rada,že je všetko v poriadku.Uvidíš prejde to a bude dobre.My ženy vytrpíme všetko🙂