Ovulačný test 3 mesiace po pôrode

sunny_g
26. jún 2021

Ahoj maminy,
Som 3m po pôrode a chcela by som sa opýtať (robím to prvý raz) čo znamená takýto ovulačný test? Pred večerom bol úplne biely (len 1 čiarka). Znamená to, že nabieha pomaly ovulácia?

A ešte jedna otázka, môže byť ovulačný test pozitívny aj keď je žena tehotná? Niekde tu sa o tom písalo, ale neviem to nájsť.

Ďakujem krásne

zuzanockamt
26. jún 2021

@sunny_g áno, čiarka bude silnieť, ak sa blíži ovulácia a čo sa týka tehotenstva - áno, na ovulačnom sa vtedy ukáže aj druhá čiarka rôznej intenzity pred MS, resp. v čase MS (odskúšané na vlastnej koži počas netehotných cyklov a v čase tehotenstva)

sunny_g
autor
26. jún 2021

@zuzanockamt ďakujem pekne 🙂 MS som od pôrodu ešte nemala takže vôbec neviem kde v cykle som 🤷

barus26
26. jún 2021

@sunny_g neznamená to, že ovulacia prebehne napr. za 6 dni. Takúto čiarku môžeš mat na ovulacnom teste aj cely cyklus a ovu mat nemusíš. Jeden deň môžeš mat takúto čiarku a druhý deň ti čiarka môže vybiť oči ako bude test pozitívny. Nie je to pravidlo, že postupne silnie.

barus26
26. jún 2021

@sunny_g a čo sa týka ovulacneho testu v tehotenstve. Nie je to pravidlo, že test je pozitívny… Vo väčšine prípadov sa to stane ale to už keď je pozitívny ovulacny je čiarka aj na tehotenskom. No ja osobne som napr. nemala pozitívny ovulacny a tehotná som bola..

sunny_g
autor
27. jún 2021

@barus26 hmm tak včera večer a dnes ráno som robila ešte ovu test a úplne biely. Tak buď už ovu prebehla a ten včerajší ranný test chytil zbytky, alebo z nejakého dôvodu vybehla v tele hladina LH 🤔

zuzanockamt
27. jún 2021

@sunny_g tak možno už máš po ovulácii, jeden test nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Lepšie je merať BT.

barus26
27. jún 2021

@sunny_g presne tak. Jeden test proste je k ničomu.. Nič sa z toho nedá zhodnotit