Ovulačné testy a hlien

mimka_lentilka
1. dec 2021

Maminky, snažilky. Poraďte, nikde som moju situáciu nenašla. Mám doma 1,5ročnu dcérku. Diagnózu dve maternice a dva krcky. Pred.mesiacom sme bohužiaľ prišli o bábo MA, 😪😪😪😪musela som podstúpiť kyretaz. Keďže bábo bolo v ľavej maternici, o ktorej mi dovtedy.tvrdili a aj vysetreniami podložili, že je úplne neprístupna. Kyretaz bola len v.lavej, čiže prava je v poriadku. Po čistení som cítila bolest v pravom vajecniku. Aj ovulacia mi vyšla cca zo soboty na nedeľu. Ciarka silnejšia ako kontrolná . Dnes (streda) sa mi spustil hlien, mokré nohavičky, to už viem , že je to plodný hlien. Je možné, aby nastala ovulacia na cca 3 deň po pozitivnom teste?

basska_b
1. dec 2021

Este napis mozno, ze v sobotu aky si bola den cyklu. Z mojich skusenosti, kym som sa spoliehala na ovu test, som neotehotnela, lebo ten mi vysiel az na 16 den a plodny hlien som mala 12-14 den. Cyklus 28 dnovy ako hodinky. Ale mala som to opacne ako ty, najprv hlien, potom ovu. Ale inak podla pribaloveho letaku tam pisu, ze o 24-48 hodin, niekedy az 72, dojde k ovulacii. Tak teoreticky... ale citala som teda, ze spermiam sa v hliene najlepsie dari, ze treba proste vyuzit ten hlien. Test sam o sebe nezaruci uspech.

EDIT asi tazko hovorit este o cykle, ked bol kyret :(

mimka_lentilka
autor
1. dec 2021

@basska_b hej veru. Bol to 25 deň po kyrete. Inak mávam.26 ,27 dňovy cyklus. Viem, že hlien býva pár dni pred ovu, aby dopomohol spermiam , kým nastane ovulacia. Ale prečo mi vychádza po ovulacii 3 dní už je dost. No uvidím. Nechcem tlačiť na pilu. Moc sa sledujem, lebo táto nevedomosť čo sa deje s mojím telom ma ubíja. Inak som aj prechladnutá, tak môže byť, že LH bolo vysoké, ale folikul praskol až teraz. No neviem 🙈každopádne ďakujem za radu 😉

basska_b
1. dec 2021

@mimka_lentilka treba asi ešte počkať po tom zákroku. Hoci sú tu aj príbehy žien, že otehotneli hneď po ňom... ešte keď máš dve maternice, to musí byť riadne komplikované celé 🙆 či ani nie? Že máš jednu ovulaciu v jeden deň a vtedy sa uvoľnia do obidvoch 2 vajíčka?

mimka_lentilka
autor
1. dec 2021

@basska_myslim, že nie. Funguje ako jedna. Cize raz je ovulacia z ľavého vajcovodu do ľavej maternice a ďalší mesiac alebo iný cyklus z pravého do pravej. Menstruacie mám rovnako dlhé aj celé cykly kvázi rovnaké. Pred dcérkou.som ovulacie necítila, ale po cisárskom a ešte aj po kyretazi je to dosť bolestivé. Možno to po pár cykloch ustane . Neviem. Nerozumiem tomu čo sa vlastne deje. Snáď nič zle 😔 už ma napadá všeličo

basska_b
2. dec 2021

@mimka_lentilka Jaj takto. Vieš čo, asi tam prebehli nejaké hormonálne zmeny. Vraj až pôrodom žena hormonálne dozreje... Napr. ja tiež po pôrode sa mi spravidelnil cyklus a aj presne viem, kedy mam ovu. Tiež mam za sebou kyret, lebo vo mne po pôrode zostal kus placenty. Veľmi nepríjemná vec je to 😢 ja som plakala od strachu a to som tam mala len kus placenty... a ešte akoby vo všetkých stenách bola bolesť tých žien, čo prišli o bábätka