Ovulácia vyvolaná orgazmom

3. máj 2024

Ahojte. Toto nie je nejaka konkretna tema na konkretnu situaciu. Len zamyslenie sa na piatok podvecer. Hovori sa zo srandy ze zena je najplodnejsia na diskoteke. Samozrejme to myslim nadnesene, kedze tolko zien otehotnelo neplanovane mimo plodnych dni, dokonca aj cez menzes, kedze ovulaciu vie vyvolat aj silny orgazmus. A ja mam teraz take myslienkove pochody. To vajicko predsa potrebuje cas aby vyzrelo. A este mi napadol taky priklad ze ked muz a zena maju sex na zaciatku cyklu alebo cez menzes. Zena z toho otehotnie…spusti sa jej nasledne aj ta “telom planovana” ovulacia v strede cyklu? Prosim, berte to fakt iba ako teoreticku debatu zo zaujimavosti. Co si o tom myslite a tak. Pripadne ako ste neplanovane otehotneli vy. V akom stadiu cyklu ste boli?

viestta
3. máj 2024

Nedozrete vajicko sa neuvolni a ak by sa aj uvolnilo, tak je otazka ci bude schopne oplodnenia. A teoria o tom, kedy prebieha ovulacia je jedna vec, organozmus si aj tak spravi ako on uzna za vhodne, teda ovulacia moze byt hocikedy v priebehu cyklu

egonsk
3. máj 2024

baby ktore na diskoteke podlahnu a otehotneju su prave v ovulacii a preto aj v takej situacii, ktoru by bezne odmietala (niekde opreta o stenu, na wc, atd..), tak jej nevadi (slusne povedane su vtedy nadrzane).

hipuska
3. máj 2024

Tam ide o to, že spermia prežije 7 dní za priaznivých podmienok, vajíčko ledva 12 hodín. Takže, kľudne, môže mať žena sex v sobotu a k oplodneniu dôjde v stredu

fido69
3. máj 2024

Množstvo procesov pri ovulácii ešte nie je vedecky vysvetlených. Vaječníky sú párový orgán, ale napriek tomu sa z nich väčšinou uvoľní len jediné vajíčko. Myslím si, že doteraz nie je vysvetlené akým kľúčom sa vyberie vajíčko, ktoré dozrie a uvoľní sa. (ale veda ide dopredu a môžem sa mýliť)
Potom je tu jav tzv. superovulácia, keď sa z vaječníka/ov naraz uvoľní väčšie množstvo vajíčok. Rovnako spermie sú odolné a schopné prežiť v maternici množstvo dní.

Ženský orgazmus je rovnako veľká záhada. Nie je jasná jeho funkcia a najmä funkcia sťahov svalstva pri orgazme. K samotnému počatiu nie je potrebný a množstvo žien má deti aj keď orgazmus v živote nikdy nezažije.

Preto pri tom hormonálnom výbuchu pri zamilovanosti, blízkosti druhého pohlavia, stimulovaní pohlavných orgánov a samotnom pohlavnom styku je možné, že sa aktivujú určité hormonálne funkcie, ktoré môžu mať za následok rýchly nástup ovulácie. V tak komplexnom hormonálnom stroji akým je žena sa to podľa mňa vylúčiť nedá. Možno časom táto funkcia prestáva fungovať, pretože zamilovanosť a očarenie ženy sa časom vytráca a pohlavný styk zovšednie.

hipuska
3. máj 2024

A inak, aj tak si myslím, že 90% žien, ktoré majú sex dakde opreté o stenu tam orgazmus predstiera

egonsk
3. máj 2024

@hipuska vela mladych bab orgazmus predstiera a vela starsich zien ho aj popiera 😋😁

autor
3. máj 2024

@fido69 super napisane. Dakujem

sejbipi
3. máj 2024

Mne pri prvom tehu povedali, že som ovulovala 2x. Čo je na tom pravdy netuším 🤷🏻‍♀️
1x keď sa podarilo otehotnieť a 2x keď mi zistili, že sa mi hromadí nejaká tekutina v maternici- bola slamovo žltá- vraj ďalšia ovu

autor
3. máj 2024

@sejbipi vdaka za reakciu. Presne taketo nieco som mala na mysli vo svojej otazke.

nikaeli
3. máj 2024

Ja napr. nemám ovuláciu v strede cyklu. Mám ju posunutú na cca 21./22. deň -> dlhoročne odsledované meraním teploty, aj overené 6-ročným synom 😉

nevenka
3. máj 2024

Ja mavam cykly 36-39 dnove, ovulaciu okolo 17-23.dna. ale 2x sa stalo, ze som ovu mala skor, z nicoho nic. Mam z toho syna a dcera bola este vacsi prirodny ukaz. Bola som cerstvo po prekonani covidu, sex 10-ty den cyklu, bazalna teplota nic, nizka, ovulacny test pozitivny 15-ty den cyklu, mam skusenost, ze ovu pride na druhy alebo az dalsi den po pozitivnom teste. Ale teplota sa nezdvihla. Az 25-ty den cyklu drb 37,2 a uz som si aj robila tehotensky test a bol pozitivny...🙃. Tak neviem, ci ovu bola skor alebo spermie mali taku vydrz alebo co.

zobaka
3. máj 2024

je to skôr blbosť, never všetkému a nie, žena nedokáže otehotnieť hocikedy