Ahojte zienky. Potrebujem sa poradit v nasledovnej veci: Mam len lavy vajecnik s vajcovodom, pravy nemam ani vajecnik ani vajcovod. Citala som rozne clanky co ss tyka ovulacie, ak som to spravne pochopila, ovulacia v mojom pripade nastava kazdy druhy mesiac? Ide o to, ze v decembri pri preventivnej prehliadke mi gynda povedala, ze som po ovulke, tym padom teraz v januari by som nemala mat, avsak ovulacne testy mi vysli pozitivne a boli ma podbrusko aj chut na sex je zvysena atd..len akosi ten hlien nie je..neviete mi niektora vysvetlit, ci to v mojom pripade funguje tak, ze ta ovulacna " tekutina sa vytvori kazdy mesiac, len neprebehne?
Ja mam obidva ale odjakziva ovulujem v cca 90% pripadov z praveho a to kazdy mesiac.
@snazilkaxy kamoska ma len jeden a dve deti. Ten druhý vraj preberá funkciu aj za prvý.
@nevenka áno, rozmýšľala som aj nad meraním bazalky, tak po kramoch, ak prídu začnem, len ak mám dať na pocity tak ovulka by mohla dnes byť,len ten hlien mi nejak nato nesedí..
@dominidi naozaj? Tak to by mohol byť aj môj prípad, ďakujem ❤️
@zuzanna24 to by bolo super, aj by to bolo tak ❤️ ďakujem
Tiez mam len 1 vajecnik a ovulaciu kazdy mesiac. Aj lekar mi hovoril, ze ten jeden vajecnik preberie funkciu aj toho druheho.
@zuzanaete a mne povedala moja gynda že budem ovulovat každý druhý mesiac..ale už som ju zmenila,tak uvidíme ako povie nový gynekológ.
Ja som laik, ale podla mna mozes mat ovulaciu aj s jednym vajecnikom kazdy mesiac, alebo aj nemusis. Ked niekedy sa aj pri oboch vajecnikoch stane, ze ovu nie je vobec alebo potom 2 vajicka naraz. Telo nie je stroj.
Mozno by pomohlo, keby si si merala bazalnu teplotu, teoreticky tak uvazujem. Lebo ovu test Ti zachyti vzostup LH hormonu, teplota az ked vystupi teplota, to potcrdi ovulaciu, lebo v zltom teliesku sa zacne tvorit progesteron a ten zvysuje teplotu. Pri anovulacnych cykloch nemas tu teplotnu krivku dvojfazovu.
Tak ja by som to asi vyskusala takto. Tak pre orientaciu.