Ahojte baby, potrebujem sa trochu zorientovat, ale neviem, ci sa mi to podari. Mozno chcem citat len Vase skusenosti. Som 4 mesiace po porode. Prvu menstruaciu som uz mala, bola 11.3., no plne dojcim. Sem tam je aj dlhsia pauza v dojceni, ked dcerka spi. Nebudim ju. No a na 14.,15 DC som mala vo vytoku take slabo ruzove nitky, ako spinenie, tak som vydedukovala, ze to mohla byt ovulacia. Cakala som potom MS na nejakych max. 30 dni, teda 2 tyzdne po tom spineni. Bazalnu teplotu som si meravala predtym, ale teraz sa mi to fakt neda. Ovulacne testy som si robila 15 DC a potom este viackrat, je teda mozne, ze som pozitivny presvihla, ale bola tam taka sotva viditelna druha ciarka vzdy. Vyse tyzdna, mozno aj 10 dni uz, mam bolesti ako na menzes, je to uz 38.den cyklu a nic. Stale chodim na wc a cakam, ze aspon po utreti nejaky vytok. Ani naznak. No vcera som si poobede spravila ovu test, bol taky pozitivny, ako nikdy predtym, a vecer to iste (to bol dokonca daky cinsky uz preexpirovany). Vytok tahavy, ako keby plodny, ale je viac taky biely, az do zlta a ked idem napriklad na velku a potlacim, tak sa mi az taha zo mna do misy (sorry za opis) 🤪. Rano som spravila posledny ovulacny test a nebol uz pozitivny, z ranneho mocu. Tak ze by az teraz bola ovulacia? Mne uz napadlo, ze aj tehotenstvo, ale robila som si aj 1 tehotensky test, v sobotu, bol negativny. Ale to by bolo od posledneho mozneho oplodnenia malo dni este. A od predosleho mozneho, uz by to ukazal, lebo mame sex mozno raz za tyzden az 10 dni, mala ma hrozne koliky stale, po veceroch vrieska. A este mame aj starsieho, tak inokedy cas velmi nie je. A u mna ani chut.
Pri dojceni moze byt cyklus rozhadzany. A mozes byt aj tehotna.
Minimálne 1. Rok po pôrode najmä keď kojis sa nedá hovoriť o nejakom cykle a jeho pravidelnosti, resp. nepravidelnosti.. lebo to že kojis ovplyvňuje všetky ostatne hormóny.. sama mám teraz take cykly, že trvajú 13., 42, aj 50 dni..
ostava ti jedine robiť tie testy a pozorovať hlien alebo sa chrániť, ale nechranit 😁😁
@sajmonka_1216 no ved to, ze po pri prvom, to som menzes dostala tiez skoro a celkom pravidelne som mala, hadam aj najpravidelnejsie za cely zivot. Toto je na mna uz dost, za posledne roky bol najdlhsi cyklus 38 dni.
No uvidime, dakujem za odpoved.
no ja som mala stále nepravidelný a tak mám aj po pôrode.. :D niekedy je ovulácia, niekedy nie.. môj dr. mi vraví, že je to normálne práve kvôli tomu kojeniu...
no ale moja alá má teraz rok a radi by sme mali pomaly aj druhé bábätko, tak je to na nervy, že ovu je tak raz za 3 mesiace možno.. :D
Dopisem este, nedalo sa mi to do prveho prispevku. Ze teda otazka znie, ci to takto niekto mal, aspon priblizne. Mne to tehotenstvo pripada uplny nezmysel, ale kym neotestujem, tak neviem. Musim kupit testy. Alebo takto rozhadzany cyklus? Pri prvom som dojcila a menzes mi nabehol tiez skoro, ale bol cca 33 dnovy. A neskor aj bazalna teplota ukazovala ovulaciu tak 12-14 dni pred menzesom a mohla som sa na to aj spolahnut celkom. A teraz toto. Neviem sa dockat, kedy uz to pride. Boli ma v tom podbrusku, nafuknuta som, taka zavodnena.
Tak asi si chcem precitat nejake skusenosti, ci ste niekto nieco taketo mali. Odpoved mi da test a lekar, ja viem.