Ahojte.Som po mimomaternicovom otehotneni, kde mi vybrali vajcovod na pravej strane.Za posledny rok snazenia som zistila, ze mi ovulacia prebieha len napravo.Niezeby to nalavo nefungovalo, ale dominantna je prave ta prava strana. Tam vsak prave chyba vajcovod.Lekari sa nevedia zhodnut-jedni tvrdia, ze ten druhy, v mojom pripade funkcny lavy vajcovod dokaze pritiahnut po ovulacii vajicko sprava.Ti druhi tvrdia, ze v mojom pripade pojde uvolnene vajicko sprava volne do brusnej dutiny a tym padom nie je sanca otehotniet.Je tu niekto kto otehotnel "do kriza"? Pripadne ako podporit, aby sa ovulacia spustila na spravnej strane?Vyriesili by to hormony?Dakujem za skusenosti.
@osky no ved to, ze lekari sa nevedia zhodnut...jedna lekarka ma posiela rovno na umele oplodnenie...
Som zvedava co ti poradia 🙂 ja som presne v tvojej situacii i ked ja mam niekedy pocit,ze mam aj na lavej niekedy ovulaciu.
tiez som po mimomaternicovom a vyberali mi vajcovod. Lekar mi vravel, ze vajcovod je flexibilny. Tiez som to nechapala a on mi to vysvetlil tak, ze vajcovod nie je s vajecnikom zrasteny a je flexibilny, takze v case ovulacie sa premiestni na vajecnik, ktory ovuluje.
Neviem, kde je pravda, ale ja som po operacii otehotnela na prvy sup...
Ahojte babenky tiez som.mala operaciu pred tromi rokmi a dodnes mi ani jeden lekar nic nevisvetlil ako to funguje po operacii mi bolo povedane ze 50 na 50%ze prirodnou cestou otehotniem.a dnes mam uz taky problem ze mi menzes meska uz 7 den uz rok sa snazime ale test je negativny takze uz nedufam a neverim ...mozno priskoro som robila test ale aj minuly mesiac mi meskalo 5dni potom to doslo lekar mi nic nepovedal akurat tolko ze nech sa nerozculujem a nemyslim na to ...lahko sa povie drzim vam palceky 🙂
@monka_brumka mne dr v centre povedal nech na tento výmysel zabudnem..ja som pred mmt otehotnela na 3.ti mesiac..po zistení že je to mmt mi vzali tiež pravý vajcovod..moja dr ma operovala a vraj čakať nemusíme môžme sa hneď do toho pustiť. Znova som otehu na 3.ti cyklus..výsledok?zle odstránený vajcovod ,tam sa plod zakliesnil a pekne si rástol..zajtra je mesiac čo som po operácii..kde mi odsali plod a odrezali z maternice .vraj tak raritný prípad že v nasej nemocnici sa s tým ešte nestretli..a teraz môžem čakať pol roka až rok kým dostanem povolenie na otehu..😏
A este chcem dodat vyskusany infolic,obycajna kyselina listova ,nosifol,dokonca i femibion 1ka , proste nic akurat ze som z toho pribrala a bola som nafuknuta jak balon.asi treba mat statstie a vyckat roky....som nestastna z toho celeho
ja som mala potvrdený anovulačný cyklus ... brala som kvapky od valoviča na činnosť vaječníkov a nič ... no raz som vypila konskú dávku asi 1/4 fľaštičky a..... bolesť nenormalna z ktorej ma nafuklo 😀 a sfúknem sa v decembri 🙂 🤰
No ja som cerstvo po mimomaternicovom a zatial mam nazor par lekarov z pohotovosti...jedna ma teda rovno posiela na umele...a vy ste baby nad umelym oplodnenim nepremyslali?resp nemali ste nejaku hormonalnu liecbu?
@lubi40 a ty si myslis ze si otehotnela na kriz? Mne ti doktori tvrdili ze ten funkcny vajcovod vraj dokaze pritiahnut vajicko z druheho vajecnik...
@monka_brumka umeleho oplodnenia sa neboj , ja som mala tiez pochybnosti, ale da sa to zvladnuť, je to hlavne o tvojej psychike. a pokial je mm v poriadku urcite to vyjde na prvý šup 😉 o2-3 roky si ani nespomenieš, že tvoje dieťa vzniko v skúmavke a ma to aj výhody ... napr naplanovať si mesiac, kedy sa babo narodí ...
@pekkka v ktorom centre si bola? Dakujem
@monka_brumka spln Košice pred 5 rokmi. Teraz sa nám podarilo prirodzene 😀
@monka_brumka neviem, ci to bolo nakriz alebo nie, ale v kazdom pripade to bolo na prvy sup. Mne lekar vravel, ze vynechanie ovulacie, teda logicky znizena plodnost je iba v pripade, ze vyberu vajecnik.
Inak co sa toho pritahovania vajicka tyka, tak kamoska tiez mala mimomaternicove a prisla o vajcovod a jej to tiez vysvetlili nejako tak, ze si to vajicko prejde cez ten vajcovod. Pamatam si jeje reakciu, ze aka to alchymia 🙂
Mne to ale vysvetloval tak, ze vajcovod je ako flexibilne rameno, ktore sa "pripoji" na vajecnik, ktory prave ovuluje.
Nie som lekar, ale toto sa mi zdalo logickejsie ako nejake posielanie si vajicko vzduchom 🙂 Ale fakt neviem, kde je pravda...
@lubi40 hej, aj mne to hovorili...na hse lavy vajcovod mam vraj priechodny a po tej laparke je najlepsi cas ist hned do toho🙂 tak skusime chvilku a ked nic, tak dalsie moznosti...
@monka_brumka ahojte, je tu niekto aktívny?
@veronikaa006 ano🙂
@monka_brumka ako sa máš? Podarilo sa ti otehotnieť? Ja mám za sebou 2x mimomaternicove, jeden vajcovod mi vybrali a vaječníky sa mi nestriedaju ale mám aj 4x po sebe na tú istú stranu. Tiež ma zaujíma či je možné otehotnieť do kríža.
Vraj je možné otehotnieť z opačnej strany, ale je to veľmi málo pravdepodobné, ja mám nepriechodný pravý vajcovod, 2 mesiace po sebe som ovulovala na ľavej strane a v CAR mi aj tak robili insemináciu, nvyšlo to ani raz. Neviem či v CAR pochybili, alebo či to brali tak, že je možné otehotnenie z opačnej strany, čo som čítala, je to možné , ale šanca je minimálna. Neviem.
@veronikaa006 podarilo ale cez ivf..az druhe...ale stalo to za to-mam krasneho 4mesaxneho syna🙂 mne ovulacia potom dost haprovala, robili sa cysty, polypy..musela som na operacie...aj kvoli veku sme sli do car
@monka_brumka skusenost nemam a teda zaujimalo by ma to.
Lebo logicky'vies si to predstavit realne?
Ved je to uplne na 2.strane...