Ovulácia a menštruácia

domcavesel
26. nov 2023

Ahojte, 13/14.11 som mala ovuláciu (potvrdenú lekárom). Je naozaj pravidlom, že menštruácia príde do 14tich dní od ovulácie ? Ide o to, že mám nepravidelný cyklus a testovať by som chcela až keď to bude 100 percentné.
Ak je to skutočne tých 14 dní, ms by mala prísť každú chvíľu. Avšak príznaky nemám žiadne, jedine mám trocha citlivé prsia na dotyk. Boli ste tehotná aj napriek tomu, že ste nemali žiadne príznaky ?

mona11112
26. nov 2023

@domcavesel ovulácia má byť na 14 deň cyklu, môže sa aj predĺžiť a ovulácia sa posunúť. A teda ti potom aj ms bude meškať

uhnakova
26. nov 2023

lutealna faza cyklu (od ovulacie po menštruáciu) trvá v priemere 14 dní, tj. môže byť kratšia aj dlhšia, treba si to odsledovať vo viacerých cykloch pomocou merania bazálnej teploty a ovulačných testov, to je najpresnejšie.

uhnakova
26. nov 2023

A čo sa týka príznakov tehotenstva, to je prudko individuálne, často sa zhodujú s PMS.

zuzanaete
26. nov 2023

Ja som mala jedno tehotenstvo bez priznakov do ocakavanej menstruacie. Vedela som, kedy bola ovulacia. Este som manzelovi hovorila, ze asi nie som tehotna, lebo ani 1 priznak. Az v den ocakavanej ms mi bolo strasne zle a teda ms neprisla. Potom som mala opat minimalne priznaky. Tehotenstvo bolo ok.