Ovplyvní alkohol spermiogram?

likomm
22. jan 2015

ahojte, mám otázku....ako veľmi ovplyvní alkohol spermie muža, keď dva dni pred plánovaným spmg ideme na ples a tam bude veľká partia ľudí holdujúca alkoholu a povedať "nie" bude ťažké. Dočítala som sa, že spermie dozrievajú 3 mesiace, to akože alkohol ovplyvní tie, ktoré sa z tela dostanú až po 3 mesiacoch 🙂 a teda spmg bude teraz OK?

ladyblcha
22. jan 2015

moj priatel bol na spmg minuly tyzden, zakazali mu 3dni pohlavnej aktivity a 3-5dni bez alkoholu. tak neviem, ja by som na tvojom mieste radsej preobjednala partnera, ak sa chce bavit s alkoholom.

jajka71
22. jan 2015

no ovplyvni, ked si precitas poucenie a odporucania, tam sa jasne docitas, otazka znie, co je pre teba dolezitejsie, povedat na plese alkoholu nie, alebo mat pozitivnejsie vysledky spermiogramu, alebo sa preobjednat, ale ak pojdete v takom kratkom rozmedzi, tak sa to urcite moze prejavit:(

ria88
22. jan 2015

@likomm nie, alkohol to jednorazovo neovplyvni.

zellva
22. jan 2015

Tak tak, sexuálna abstinencia a samozrejme žiaden alkohol min 3-5 dní pred odberom. myslím, že sa to dá vydržať veď ide o vás a vaše ciele. Čo tam po ľuďoch povedzte, že má atb. ;)

andromeda_ja
22. jan 2015

Alkohol ovplyvnuje kvalitu spermii velmi vyrazne. Dochadza k poskodeniu genetickej informacie aj deformacii a znizeniu zivotaschopnosti spermii. Ak chcete babatko, alkoholu sa vyhybajte obaja a mozno ani ten spermiogram Vam uz nebude treba robit ;)

likomm
autor
22. jan 2015

tak aj ja som toho názoru, že sa vyhnúť tomu, ale snáď pohár vína neuškodí....ďakujem vám za komentáre

likomm
autor
22. jan 2015

ale povedzme si na rovinu, že kvalita spermií nemusí byť jednorazovo ovplyvnená až tak, či....však sa rodia normálne detičky, ktoré sa splodili po alkoholovom opojení :D

zellva
22. jan 2015

@likomm budem ti trošku oponovať. Áno splodilI sa v alkoholovom opojeni ale tu ide o to aby ste vedeli vás zdravotný stav aby lekári vedeli poradiť, pomôcť čo ďalej A nie pracovať so skreslenymi výsledkami. Ale ste dospeli tak sa rozhodnite tak ako myslíte, že je najlepšie.

likomm
autor
22. jan 2015

jasné...to je pravda .... idem preobjednať a nejdem tu riešiť....radšej nech to je načisto a budem kľudnejšia 🙂