Otočená maternica dozadu

23. feb 2023

Ahojte, dnes mi na ultrazvuku po sekcii oznámil lekár že mám maternicu dizadu. Tie ktoré to máte tiež tak, ako to je s menštruáciou, sexom a otehotnením? Je menštruácia bolestivejsia, slabšia alebo silnejšia? Má to vplyv na sex?

magic08
23. feb 2023

Nemá to vplyv na nič. Žijem s tým úplne normálne, otehotnela som bez problémov, rodila som normálne, na menštruáciu to vplyv nemá a na sex tiež nie

zmrzlinka2021
23. feb 2023

Toto ma prosim ta mozno tretina zien, vratane mna - je to uplne bezne a nema to na nic vplyv.

marianarem
23. feb 2023

Aj ja to mam a x dalsich zien, co poznam, nema to vplyv na nic. Resp. teraz ani neviem, ako to mam, nepytala som sa, ale pred porodom bola dozadu. Po porode sa moze usadit zase v inej polohe.

ikissedagirl
23. feb 2023

Je to ako byt lavakom. Otehotnenie je trosku nadejnejsie pri sexe zozadu. Inak nevidim rozdiel.

tini27
23. feb 2023

Ja som sa to dozvedela až po tom, ako som už mala 1 pôrod za sebou. Niektorí lekári vravia, že to na “ľahkosť” otehotnenia nemá vplyv, niektorí, že by nohlo mať, ale že vzhľadom k tomu, že už máme dve deti sa ma to netýka 😀. Tak to teda neriešim.
Ms mám dlhú tak klasicky, cyklus tiež, je pravda, že po anembryole a následnom podaní tbl na vyčistenie som krvácala/ špinila dlhšie ako býva zvykom, čo pripisovali práve tomu, ale po pôrodoch rovnako ako iné ženy.

majamat
23. feb 2023

aj ja to mam a keby mi to dr nepovie, tak ani neviem.
bolesti pri ms aj nevolnost som mavala, ale po porode je to miernejsie. moa mama mala bolesti a nevolnost aj po porodoch a to ma maternicu asi normalne notocenu.
sex, to s tym nic nema maternica je vyssie.
a otehotnela om 2x hned prvy cyklus, 3x sa uz nepodarilo,a le to som mala uz 40+.

brugina
23. feb 2023

Ja ju mám tiež a otehotnela som iba pri sexe zo zadu 😃 ale tak inak nie klasicky zo zadu. úplne vážne obidve deti takto urobené a odvtedy sa radsej tejto polohe vyhýbame a tretie zatiaľ nic a to je už pomaly 14 rokov 😀

autor
24. feb 2023

@tini27 ja mám tiež problém s tým že po sekcii mám ešte 17mm krv v maternici už 2 týždne a neviem sa kvôli tomu že je naopak vyčistiť. Zato sa pýtam aj na menštruáciu, že či s tou potom nieje problém

pininka1
24. feb 2023

Ja to mam, nebol ziadny problem ani so sexom ani s otehotnenim,.este mam aj cysty a vysoky testosteron a doktorka sa mi smiala ze som superplodna.

ivka21
24. feb 2023

Ja som mala ale pred pôrodom a teda mala som veľmi bolestivu menštruáciu. Po pôrode sa mi to upravilo.

milanemila
24. feb 2023

Ja som mala pred prvym porodom. Menstruaciu som mala velmi bolestivu. Mne to lekar vysvetloval, ze standardne krv vyteka “samospadom” a pri takto otocenej maternici, su tam silnejsie stahy a teda na pocit krce, aby sa krv vypumpovala von.Pri sexe mi nebola uplne prijemna poloha odzadu a co sa tyka otehotnenia, tak som otehotnela na 1x. Inak to nemalo vplyv. Po porode mi ostala tak niekde na pol ceste otocena. Upravila sa aj bolestiva menstrucia, ani neviem teraz ze ju mam.