Otehotnenie po kyretáži a bolestivý vaječník

blavacka321
20. mar 2018

Dobrý deň, prišla som si po radu, povzbudenie. Minulý rok v máji som absolvovala kyretáž, bábo sa prestalo vyvíjať v 13tt, príčiny bližšie nikto neurčil. Od zákroku ma pobolieva oblasť ľavého vaječníka (aj na dotyk, niekedy aj pri milovaní). Samozrejme bola som s tým pri mojom DR, nič tam nenašiel. Keďže som sa bála a chcem bábo, bola som aj na pohotovosti - tiež nič nenašli. Ďalej som absolvovala hyfosy - vajcovody priechodné. Ten vaječník je taká ťahavá bolseť, nič neznesiteľné, ale začalo to presne po kyrete. Teraz sme sa začali opäť snažiť (doteraz som to nejak v sebe spracovavala, bala som sa). Nemavam ani nejak extra vysoku sliznicu, max 6mm, plus k tomu ten citlivý vaječník...Preto sa chcem spýtať na Vaše skúsenosti s otehotnením po kyrete prípadne s takými dlhodobými bolesťami. Ďakujem. Mám 30r a babatko zatial nikde

pininka
20. mar 2018

Ja mam takto citlivy pravy vajecnik, tiez pri milovani,ked som nafuknuta,ked pridu kramy,citim ho a dost. Doki som to hovorila,urobila mi vnutorny utz a normalne mi po nom klepkala ci to citim, a ja ze nie, tak vravela ze je to ok. Ale ja mam aj cysty. Tiez som mala kyret,ale po nom som uz otehotnela ok a mala este tri deti.

blavacka321
autor
21. mar 2018

@pininka ahoj,dakujem za skusenost. a ten vajecnik mas citlivy ,,odvzdy,, alebo v suvislosti s tym kyretom? Viem ze sa nemozem na to fixovat ale bojimsa ze mi ten kyret nieco pokazil :( ale ked hyfosy vyslo negativne tak uz neveim co riesit.

pininka
21. mar 2018

@blavacka321 nechce sa mi verit,ze by pri kyrete nieco zanedbali, lebo to je velmi rychli ukon a netyka sa vajecnikov. Skor ci tam nemas nejaku skrytu cystu. Mne to zacalo asi tak po prvom porode a nemam to vzdy,ale dost casto.

blavacka321
autor
21. mar 2018

Skor som myslela ze z kyretu vznikol nejaky zapal ktorý nejak presiel na vajcovody/vajecniky. Ale kedze preukazatelne podla hyfosy nemam zrasty tak asi skor nie

gerfinka
21. mar 2018

@blavacka321 Ahoj, ja som mala po kyrete v 9. TT stále pocit, že ma tam dole (maternica, vaječníky) čosi ťahá, pichá, bolí... tiež som sa bála, či to niečo nie je, ale u dr. bolo všetko v poriadku. Asi to bolo skôr v hlave. Teraz som v 26. TT, otehotnela som po 10 mesiacoch od kyretu, ale "snažili" sme sa asi 4 mesiace. Pomohlo mi akosi vypustiť to z hlavy, aj keď som sa tiež dlho trápila, lebo to bol už druhý MA. Mne pomohla viera, nie že by som bola nejak silno veriaca, ale proste duchovno mi s tým pomohlo sa vyrovnať a potom prišlo otehotnenie ani neviem ako. Držím palce.

pininka
21. mar 2018

@blavacka321 tak zapal by to mohol byt, mozno by pomohlo aj pitie alchemilky.

gerfinka
21. mar 2018

Veru odpoved pininiky mi pripomenula, pila som alchemilku, inofolic a začala som cvičiť cviky podľa Mojžišovej. Všetko však nie úplne pravidelne.

blavacka321
autor
21. mar 2018

Ďakujem baby,alchemylku pijem, k tomu kvapky gynex a kyselinu listovu. Snaď sa zadarí
@gerfinka presne ako ty,taha pichá pobolieva ale nezávisle podla viacerých doktorov tam nie je nič. tak dufam že to pojde. ďakujem

arousa
24. mar 2018

Ahojte, som krátko po nekompletnom spontánnom potrate - počas anest. mi odsávali sliznicu, bola dosť vysoká. Potrat sa začal vyvýjať dosť pomaly, resp. chcem sa opýtať. Jeden deň hnačka, druhý výraznejší (farbou) moč, tretí deň začiatok špinenia - to som už telefonicky kontaktovala lekára, kázal mi nasadiť si Ascorutin.. o dva dni sa špinenie zhoršilo, bežala som k lekárke, na sone bilo krásne srdiečko (8.týždeň), mám zvýšiť dávky ascorutinu. Na ďalší deň už nastúpili kŕče v priebehu popoludnia, bola som hospitalizovaná. Dycynone, Kavitin.. žiadny Duphaston. Je to v poriadku?

katrinka34
24. mar 2018

Ja mám veľmi bolestivý ľavý vaječník :( ale až tak, že má v čase ovulácie nemôže manžel ani dotknúť a taktiež veľké bolesti počas menštruácie ... chcem ta len povzbudiť a poslať veľa pozitívnej energie a keď to má prísť tak to príde ;). Jeden vaječník mám nefunkčný a na druhom cysty cca 2 cm, prekonala som rakovinu a napriek tomu mi tu pobehuje prekrásna dcéra ❤️