Dobrý deň, prišla som si po radu, povzbudenie. Minulý rok v máji som absolvovala kyretáž, bábo sa prestalo vyvíjať v 13tt, príčiny bližšie nikto neurčil. Od zákroku ma pobolieva oblasť ľavého vaječníka (aj na dotyk, niekedy aj pri milovaní). Samozrejme bola som s tým pri mojom DR, nič tam nenašiel. Keďže som sa bála a chcem bábo, bola som aj na pohotovosti - tiež nič nenašli. Ďalej som absolvovala hyfosy - vajcovody priechodné. Ten vaječník je taká ťahavá bolseť, nič neznesiteľné, ale začalo to presne po kyrete. Teraz sme sa začali opäť snažiť (doteraz som to nejak v sebe spracovavala, bala som sa). Nemavam ani nejak extra vysoku sliznicu, max 6mm, plus k tomu ten citlivý vaječník...Preto sa chcem spýtať na Vaše skúsenosti s otehotnením po kyrete prípadne s takými dlhodobými bolesťami. Ďakujem. Mám 30r a babatko zatial nikde
@pininka ahoj,dakujem za skusenost. a ten vajecnik mas citlivy ,,odvzdy,, alebo v suvislosti s tym kyretom? Viem ze sa nemozem na to fixovat ale bojimsa ze mi ten kyret nieco pokazil :( ale ked hyfosy vyslo negativne tak uz neveim co riesit.
@blavacka321 nechce sa mi verit,ze by pri kyrete nieco zanedbali, lebo to je velmi rychli ukon a netyka sa vajecnikov. Skor ci tam nemas nejaku skrytu cystu. Mne to zacalo asi tak po prvom porode a nemam to vzdy,ale dost casto.
Skor som myslela ze z kyretu vznikol nejaky zapal ktorý nejak presiel na vajcovody/vajecniky. Ale kedze preukazatelne podla hyfosy nemam zrasty tak asi skor nie
@blavacka321 Ahoj, ja som mala po kyrete v 9. TT stále pocit, že ma tam dole (maternica, vaječníky) čosi ťahá, pichá, bolí... tiež som sa bála, či to niečo nie je, ale u dr. bolo všetko v poriadku. Asi to bolo skôr v hlave. Teraz som v 26. TT, otehotnela som po 10 mesiacoch od kyretu, ale "snažili" sme sa asi 4 mesiace. Pomohlo mi akosi vypustiť to z hlavy, aj keď som sa tiež dlho trápila, lebo to bol už druhý MA. Mne pomohla viera, nie že by som bola nejak silno veriaca, ale proste duchovno mi s tým pomohlo sa vyrovnať a potom prišlo otehotnenie ani neviem ako. Držím palce.
@blavacka321 tak zapal by to mohol byt, mozno by pomohlo aj pitie alchemilky.
Veru odpoved pininiky mi pripomenula, pila som alchemilku, inofolic a začala som cvičiť cviky podľa Mojžišovej. Všetko však nie úplne pravidelne.
Ďakujem baby,alchemylku pijem, k tomu kvapky gynex a kyselinu listovu. Snaď sa zadarí
@gerfinka presne ako ty,taha pichá pobolieva ale nezávisle podla viacerých doktorov tam nie je nič. tak dufam že to pojde. ďakujem
Ahojte, som krátko po nekompletnom spontánnom potrate - počas anest. mi odsávali sliznicu, bola dosť vysoká. Potrat sa začal vyvýjať dosť pomaly, resp. chcem sa opýtať. Jeden deň hnačka, druhý výraznejší (farbou) moč, tretí deň začiatok špinenia - to som už telefonicky kontaktovala lekára, kázal mi nasadiť si Ascorutin.. o dva dni sa špinenie zhoršilo, bežala som k lekárke, na sone bilo krásne srdiečko (8.týždeň), mám zvýšiť dávky ascorutinu. Na ďalší deň už nastúpili kŕče v priebehu popoludnia, bola som hospitalizovaná. Dycynone, Kavitin.. žiadny Duphaston. Je to v poriadku?
Ja mám veľmi bolestivý ľavý vaječník :( ale až tak, že má v čase ovulácie nemôže manžel ani dotknúť a taktiež veľké bolesti počas menštruácie ... chcem ta len povzbudiť a poslať veľa pozitívnej energie a keď to má prísť tak to príde ;). Jeden vaječník mám nefunkčný a na druhom cysty cca 2 cm, prekonala som rakovinu a napriek tomu mi tu pobehuje prekrásna dcéra ❤️
Ja mam takto citlivy pravy vajecnik, tiez pri milovani,ked som nafuknuta,ked pridu kramy,citim ho a dost. Doki som to hovorila,urobila mi vnutorny utz a normalne mi po nom klepkala ci to citim, a ja ze nie, tak vravela ze je to ok. Ale ja mam aj cysty. Tiez som mala kyret,ale po nom som uz otehotnela ok a mala este tri deti.