Otehotneli ste s veľkou nadváhou?

maaaaaaaria7
31. mar 2015

Plánujem ešte jedno dieťa, ale mám veľkú nadváhu a bojím sa, či by prebehol pôrod a samotné tehotenstvo v poriadku... /viem, mám schudnúť, do leta dúfam, niečo zhodím, ale toto si hovorím už rok.../ ak niektorá otehotnela s nadváhou, akou? mali ste komplikácie? je to veľmi nebezpečné? ďakujem za odpovede..

iv01
31. mar 2015

váha je len číslo, komplikácie majú aj chudé maminy

swisko
31. mar 2015

ahoj..ja som otehotnela s vysokou nadvahou * neplanovane * 🙂 .. komplikacie zatial ziadne, iba mam tehu cukrovku,ale tu maju aj stihle .. inak vsetko ok.. gynekologicka pri prvej nasvteve zhrozena z mojej vahy, az drza by som povedala.. samozrejme, ze ja som sa na to divala inak. Bude urcite super, ak nieco zhodis pred tym to je jasne ,ale na druhej strane tak ako pise @iv01 vaha je len cislo.. je na tebe ako sa citis a ako to beries 🙂

lenka105
31. mar 2015

sestra mala 100 kg ked isla rodit, ked otehotnela mala 98 kg (doktor jej zakazal pocas tehotenstva pribrat) nakoniec rodila cisarakom ale to nebolo sposobene vahou, ja som tiez rodila cisarakom, pocas tehotenstva som pribrala 20 kg a tiez neviem schudnut.... najlepsie poradi gynekolog ...

lusi24
31. mar 2015

ja som mala 20 kg nadváhu

tani187
31. mar 2015

ahoj,no neviem kolko vážiš,ale nerieš to ak sa cítiš dobre,ja som prve dietatko čakala ako 80 kilová,rodila som 100,primár ma strašil tlakom,žilami...a ja som mala síce dlhý 18h.porod,ale dcerka je zdravá,potom som si povedala že ak chcem druhé musím zhodit,prešlo 8 rokov a ja som sa vyšplhala na 110,a tužila som aj tak po dietatku,podotýkam hned ako sme si povedali smužom ideme dotoho som zostala v tom,nieje pravda,že silnejšie nemožu otehotniet,mám aj pretočenu maternicu,strašili ma že neotehotniem.synka som rodila so 125 kilami,celé tehu som bola ok,žiadne problémy ani tlak,ani cukor,ani žili.....malý vybehol do pol hodiny ani neviem ako,je to nádherný drobec,keby som počuvala bububu doteraz nemám deti.ale samozrejme viera v Boha a pozitívne myslenie mi pomohlo.držím palce aj tebe. 🙂 🙂 🙂

siska25
31. mar 2015

Ahoj, ja som mala veľkú nadváhu a otehotnela som. Aj keď po dlhých 5 rokoch a už sme v to nedúfali. Za celé tehotenstvo som pribrala 4 kg. Nechcem ťa strašiť, ale pre mňa tehotenstvo bolo ťažké, celý čas som sa bála ako to dopadne. Od začiatku som mala vysoký tlak, sledovali ma všetci možní odborníci a nakoniec som v 34 tt skončila v nemocnici s preeklampsiou. Pôrod mi vyvolávali v 36 tt a rodila som prirodzene. Malá mala kvôli mojim liekom na tlak po narodení veľké komplikácie s dýchaním. Našťastie sa z toho dostala a je úplne zdravá. Druhýkrát tehotná nechcem byť, teda pokiaľ nezhodím, už nechcem zažiť tie stresy.

p_etrisha
31. mar 2015

Co je to VELKA NADVAHA? Kolko?
Otehotnela som s nadvahou, dieta vynosila, bez akychkolvek problémov.
Tie zacali pred porodom, ktory musel byt nakoniec sekciou, ale s vahou nemali nic spolocne

22beba
31. mar 2015

no ja mám nadváhu 40 kg .. vlastne už iba 25 kg... a veurže sa nám dva roky nedarí ... a to som pojedla kade čo .. jediné riešenie je schudnúť ... obezita zapríčinila že mám PCOS .. a neviem či by som zvládla s nadváhou ešte aj tehu .. myslím po zdravotnej stránke ... pri prvom tehu som rodila ako 114 kg ... a veru bol to masaker pretože som skončila v 35 tt s preklampsiou .. moja rada je schudnúť čo najviac sa ti bdue dať ... je to lepšie a zdravšie pre tehotenstvo . teda aspoň ja to tak budem robiť 🙂

sabina1975
31. mar 2015

Otehotnela som ako 92 kgrodila som 100 kg tehu tazke ale skor pre vyssi vek 39 porod super od prvej kontrakcie po porod 4,5 hod mam astmu takze sa mi tazsie dychalo ale to aj pred a aj po tehu stale malu ojim a schudla som 25 kg