Ako a za aký čas sa Vám podarilo otehotnieť s touto diagnózou? Aké ste mali výsledky spermiogramu? Podstúpili ste IUI, IVF, ICSi? Aké vitamíny ste užívali (partner)? Zistili ste zlepšenie po vitamínovej kúre? Ďakujem za všetky odpovede, určite mnohým z nás pomôžu 🙂
Tato tema nie je na vytvaranie diskusii, je mozne pridat len jednu odpoved, a preto Vas prosim, aby ste sem pisali len konkretne skusenosti. Ide skor o anketu 😉 dakujem
Ahoj Blacky 😵
Po 2 mesacnej vitaminovej kure sa rybky zlepsili a bol aj progresivny pohyb v pred.
MM bral - vit.C 1000, zinok 30, selen 100, Q10 2x60, vit. E 200, kys.listovu 800, Omega 1000
vobec ziaden alkohol a je nefajciar
secteno a podtrzeno: zlepsil sa pohyb a mnozstvo, morfo sa nezmenilo = 30%
a hlasim tehu po IVF-ICSI, kedze to zlepsenie sme sa dozvedeli az v den punkcie, bol to viac menej moj pokus ci sa na tom da nieco zmenit a ukazalo sa ze ano.
Moc moc DRZIM PALCE , Blacky !
Diagnóza oligoasthenoteratozoospermia je veľmi orientačná dg. ku ktorej treba uviesť presnejšie hodnoty spg. Pri ťažkej OAT s nevysvetliteľnou príčinou a dlhodobo sa nelepšiacim stavom býva aj samotné IVF/ICSI bez úspechu. Lahšie formy OAT sa dajú riešiť odstránením príčiny, horm. terapiou, vitamín. kúrami a pod. My sme mali stredne ťažkú formu, snažili sme sa 4 roky. Vyšlo nám naše 1. IVF/ICSI po 3/4 ročnej vytrvalej príprave s bylink.čajmi, vitamínmi, zábalmi,...
Pri horších formách OAT nečakaj ani po liečbe zlepšenie na úroveň vedúcu k prirodz. otehotneniu. Je to v podstate len príprava na IVF a maximalizovanie úspechu. Dúfam, že som ťa nezdeptala. Držím palce!!!
@blackrose Moj manzel bral Profertil,ktory zahrna vsetky vitaminy ,zlepsenie tam bolo, ale nie moc velke rovno nam odporucili umele oplodnenie.Jedno sme uz podstupili,ale zial neuspesene,ale nie kvoli manzelovim spermiam bolo nam povedane ze nato aku ma diagnozu boli spermie velmi dobre a tak sa teraz pripravujeme na druhe um.oplodnenie.Drzim palce a dufam ze sa vam to podari nakoniec prirodzenou cestou.
zabral profertil a to ze sme na to prestali mysliet. a mame Lukyho prirodzene, okrem toho ja som mala PCO. Lekar povedal ze aj zazraky sa deju, my sme priklad. Drzim palce
ahoj blackrose -môjmu mm tiež priradili túto dg aby sme mohli ísť na IVF ICSI. neúspešné. nie pre mm ale preto,že sa embryjá neudržali. do dátumu vkladu sa vyvíjali pekne. mm berie macu, vit. E, vit. C. a nemysliet na to je velmi podstatna vec. teraz je leto a to je najlepsie na prirodzene otehotnenie. na druhe IVF sa nechystame ale tebe drzim palce.
my sme mali 80% patologiu. 3 mesiace bral CEM - M pre mužov. Zlepšenie nastalo mierne, ale objavil sa rýchly pohyb spermií. Dali sme si žiadosť o IVF, ale už sme sa ho nedočkali. Podarilo sa prirodzene.
ahoj u nas moj muz bral profertil boli sme tesne pred 1ivf a icsi a zazraky sa stavaju ostala som tehotna prirodzene
@blackrose ahoj, opýtaj sa tu 🙂 http://www.zdravie.sk/sz/459/Nova_otazka.html