ahojte baby chcem sa opytat kolko ste otehotenli po mimomaternicovom tehotenstve, ked vam odobrali jeden vajickovod?
strasne sa bojim, ze to nepojde
Buffinko super pocut o takom niecom ;). Bola som na zakrokupred tyzdnom.Rok sme cakali kym sa zadari ale bohuzial museli sme o bejby prist. Je mi smutno ale je super,ze to snad nebude dlho trvat a zadari sa znovu.
ja po 7 mesiacoch 😎
Nezachovali.Uplne cely zobrali.Lekar ale vravel,ze druhy je priechodny bez zrastov tak dufam, ze bude vsetko ok.
@tinky09 nezachovali, cely pravy zobrali. Sorry za dve odpovede no dnes mi nejako pomaly nacitava pc. Drzim ti palce nech mate cim skor bejby. Je to velmi smutne, ze sa to stava ale poznam zeny, ktore mali aj 2x mimomaternicove a teraz babo maju. Moj lekar vravi, ze nevidi dovod aby sa to nepodarilo aj na prvykrat po dolieceni a ja mu verim, takze sup teraz sa musime uzdravit 🙂
@evanan musime verit ze sa to podari 🙂
necele 3 mesiace po 🙂
@tinky09 po odobrati vajcovodu neklesa moznost otehotniet o polovicu... Telo je taky zazracny stroj, ze si nedostatky dokaze same kompenzovat a teda je uplne bezne, ze fungujuci vajecnik/vajcovod nahradi ten chybajuci. Takze uplne pokojne bude ten jeden vajecnik ovulovat aj niekolko mesiacov za sebou, potom si da mozno jeden cyklus pauzu a nasledne opat zamaka 🙂
aj v beznom zivote, ak ma zena oba vajcovody, niekedy ovuluje ten isty vajecnik aj viackrat za sebou...
takze realny pokles moznosti otehotnenia nie je 50%, ako sa mnohe zeny mylne domnievaju, ale maximalne 20% 😉
a samozrejme je tu este aj ta moznost, ze si fungujuci vajcovod "poda" vajicko z druheho vajecnika, ako tu bolo uz napisane 🙂
rozhodne nie je dovod sa obavat, ze by si uz neotehotnela, jeden vajcovod uuuplne v pohode staci 🙂
(btw. aj ja som mala mimomaternicove pred uspesnym tehu 😉 hoci mne vajcovod nevzali... )
@tinky09 3mesiace po