Ahojte zienky, chcem sa spytat, prve tehotenstvo som mala ok, mam krasneho snceka, teraz sme sa s partnerom rozhodli dat mu braceka/sestricku, ale zial v 8.tt nastal MA, v 5tt sa prestalo babo vyvijat a v pondelok mi robili kyret. Podarilo sa Vam po MA otehotniet? Mali ste tehotensto ok? Aj Vam robili nejake testy? Moj gynekolog mi odporucal pockat 2 menzesy a potom skusat, a prestat dojcit (co uz sa deje, odstavujem, mam vybuch hormonov v tele 🙂 ) ale mam vcelku obavy, lebo MA uz nechcem zazit. Vdaka za odpoved. Viem ze je tu vela diskusii o MA ale nasla som len diskusiu MA u prveho tehotenstva a mna zaujimaju nazory a skusenosti zienok s MA u druheho tehu. vdaka za nazory.
@kiki68 dakujem za povzbudive slova, mam kamosku, stalo sa jej to iste, len oni to s partnerom uz vzdali, ze jej jedno zdrave dietatko staci, lebo sa jej nedari otehotniet, tak preto som bola zvedava na zienky s podobnou situaciou, ja to vzdat nechcem, lebo pochadzam z 5 deti a viem ze nie je na svete nic lepsie ako zavolat segre/brachovi 🙂, a tento pocit chcem dopriat aj mojmu synovi 🙂
@kiki68 ahoj. Ja mám už 20 ročného syna a minulý rok som v 16tt.mala MA. Po kyrete som stratila dosť krvi, tak sme si dali pauzu, aby som sa úplne zotavila a v apríli sme sa rozhodli "snažilkovať", ale zatiaľ to nevyšlo. Pokračujeme ďalej...veríme, že to chce ten správny čas. Dôležité je, byť v pohode a veriť 😉
my sme otehotneli hneď druhý cyklus po MA, prvý trimester bol náročný hlavne psychicky lebo to všetko bolo dosť čerstvé, takže po tejto stránke je lepšie počkať kým sa žena s tým vyrovná. Teraz sme však radi že sme nečakali 😀
ahoj, my sme na tom podobne ako ty, mame zdrave o 2 dni dvojrocne dievcatko a vianoce 2013 sme boli najstastnejsi, lebo sme sa dozvedeli, ze cakame druhe babo. Zial v 11t som bola na kontrole a zistili, ze babatku nebilo srdiecko. Posledny januarovy den som bola na kyrete. Po tyzdni som vsak zacala masivne krvacat, ze som musela brat lieky na zastavenie krvacania. Odvtedy som mala 2x menzes( alebo uz aj 3x? - ja ani neviem) a zacali sme sa snazit, tak cakam, ci nam to vyslo alebo nie..... ale vlastne som velmi nastavena tak, ze ano....akurat medzitym mi pred tyzdnom ale robili biopsiu z hrcky v prsniku, tak dufam, ze vysledky budu OK, aby sme sa mohli sustredit uz len na toho maleho drobceka, po ktorom tuzime....
drzim velmi vsetkym palce, co takuto skusenost uz zazili a vsetky mate aj moj obdiv, ze ste to zvladli a idete dalej, lebo viem ake je to hrozne a to nehovorim o tych silnych maminach, co si tym museli prejst viackrat..... Vsetkym zelam naplnenie ich snu o malom zazraku...
bola som v podobnej situacii, jedno bezproblemove tehotenstvo za sebou, potom sa mi podarilo hned na 1sup otehotniet v 6 tt som krvacala, kedze som nemala vtedy gynekologa, tak som to nejak ani neriesila, len som si povedala, ze asi sa neuchytilo a zivot ide dalej. dalsi mesiac som znova otehotnela ale v 9tt MA, bola som na kyretazi. za dva mesiace po kyretazi som znova otehotnela a mam uz krasneho 5 mesacneho synceka. ale musim priznat, ze pred kazdym sonom som sa neskutocne bala, ci bude vsetko v poriadku.
takze hlavu hore, treba si len povedat, ze to bola len blba nahoda. ako mne povedala jedna pani doktorka, MA nastane vtedy, ked plod nie je v poriadku a teda sam odumrie. a ze je to takto lepsie, ked sa to vyriesi same ako by som to potom ja musela riesit v 20tt, keby boli zle vysledky....drzim palce
Ahoj,podelim sa o svoju skusenost.prvé tehu na prvý šup a zdravý chlapcek.potom sme sa snažili 3/4roka, tiež pred vianocami 2013 som si našla //. Zisk babo sa přestalo vyvíjať v 7 mon tyzdni, přišli sme na to v 9 tom, isla som na zákrok:( velmi sme babo chceli, po 2och cykloch sa ale úplně náhodně zadarilo(som stale soknuta, lebo naposledy sa to podařilo až s tabletkami clostylbegit..tento mesiac sme vyskusali len 2 krát, lebo nebolo kedy). Začínám 8my tyzden a uz som na nervy z mojich myslienok ako to dopadne:( v piatok Idem k lekarovi,objednalasom sa až takto neskor až uz viem na com som (minulé v 6 tom nebolo srdiecko,tak má objednal o3 tyzdne, a aj tak bolo zle).moc sa bojím ako to dopadne..ale každopádně tebe držím palec pretože viem co prezivas..@elsinka29
Ahojte, neviem či sa to hodí k tejto téme ale chcem sa vás opýtať som z toho trosku v šoku ako to môže byt zrazu takto. 3 mesiace sme sa snažili o bábätko a na 3 pokus sa nám podarilo ostala som tehotná, lenže hneď nato som dostala kiahne a v 6 týždni som potratila. Absolvovala som kyretaz. Teraz sa zase snažíme a dr. Mi robil hormonalny profil a mám zrazu veľmi nízke hodnoty. Môžu až tak enormne klesnúť? Povedal mi že sa mi vajíčko neuvoľnuje a že nemám ovulaciu. Ale mne sa zdá že ovulaciu mám. Cyklus mám presne na 28 deň. Lebo predtým som musela mat hormóny v poriadku že sa to podarilo a teraz takto :(
@emajbova Jaaj, tak to Ti drzim velmi palce, nech sa babatko vyvija dalej a nech to dobre dopadne, aby si za par mesiacov drzala babatko v naruci 🙂 velmi sa tesim, ze sa tak rychlo zadarilo 🙂, my sme sa zacali snazit minuly mesiac, tak snad sa taktiez co najskor najdem taktiez // 🙂 prajem bezproblemove tehotenstvo 🙂
@elsinka29 dakujem🙂 inak som práve 2 hy den doma co ma pustili z nemocky, začala som krvacat pred týždňom tak som hneď aj utekala. Takze budem teraz mesiac pn, potom sa uvidí. Bábätko je ale chvalabohu ok, dokonca o týžden väčšie, aj keď tehotenstvo úplne ine ako pri prvom a aj druhom nepodarenom ( stale mi je zle:(
Držím palce nech sa skoro zadari, je to hrozná radosť, aj keď ten tieň toho co sa stalo a strach ze to znovu tak dopadne je so mnou žiaľ každý den...ľudom sa ľahko povie nemysli na to, človek na to chce či nechce mysli každý den. Prajem prijemne snaženie a čoskoro //.🙂
@lienka93 ahoj, ťažko posúdiť prečo a z čoho, ale to co sa ti stalo bolo určite stresujúce. Z mojej skúsenosti, stres spraví strašne moc, snažili sme sa minuly rok niekoľko mesiacov a tiež nakoniec doktor zistil ze nemám ovulku. Myslím ze to bolo zo stresu v práci. Predtým som bola zdravá a prvé babo sa podarilo na prvý sup. Daj sa do klidku, začnite trosku športovať,pohyb je skvela vec, var si alchemylkovy čaj, poprípade si kúp Inofolic. To zabralo mne.. Ostatne uz potom asi bude na lekárovi co odporučí, ale ja mám pocit ze som si skôr pomohla sama🙂 teraz som uz 12 ty týžden, aj keď mám menšie komplikácie dúfam ze to zvládneme..🙂 drž sa🙂
ano, ja som to tak tiez mala MA po jednom uspesnom tehotenstve a potom som mala este uspesne tehu... cize pohoda, klidek, to sa niekedy stava, venuj sa syncekovi a budes mat este druhe babo
@elsinka29 ahoj, ja som mala tiez prve tehu v pohode a potom druhe som o babo prisla. kyret mi robili v 11tt. a potom sme pockali 4 mesiace a zacali sa snazit nanovo. a na 4 cyklus sa nam zadarilo a dnes mam doma pri mojej velkej slecne este 2rocne dvojicky, tiez slecny, takze sme sa veeelmi dobre asi snazili lebo jednym supom sa podarili 2 babatka. drzim palce. inac pri dvojickach bolo tiez vsetko ok, takze treba len pozitivne mysliet a ked este tehulka nie si, tak skus si davat na posilnenie maternica cajik z alchemilky a aj rbricek obycajny mozes pridat. ale len kym nie si tehu. drzim palce
Myslim,ze to MA u Teba mohla byt len nahoda,mma kamosku,co sa jej stalo presne toto a uz ma dalsie zdrave babo, poriadne donosene. 😉 Mozno sa nieco zle spojilo, to sa uz tazko zisti, niekedy priroda vie co robi. Mne takto ako Tebe skoncilo prve tehu, druhe sa mozno podarilo. Ale urcite po 2 menzesoch skusajte, dovtedy by sa aj hormony mali ukludnit a bude to urcite ok 😉 Do toho 12tt clovek nikdy nevie,co sa moze prihodit, sem tam sa toto stava.
Hlavne sa nad tym velmi nezamyslaj, nehladaj nikde problem,ked uz jedno zdrave babo doma mas a o par mesiacov budes urcite tehu. Niektore holky su tehu uz aj po dvoch mesiacoch. Len musis po kyrete pockat chvilku,aby sa Ti obnovila vystelka a dobre sa to male uchytilo. Tej kamoske sa podarilo neskor,az po roku,ale podla mna to bolo psychikou,strasne to MA prezivala,lebo chcela druhe babo.
drzim palce!