Otehotneli ste niektorá i napriek Turnerovmu syndrómu?

tortelinka
7. máj 2010

podarilo sa niekomu otehotniet s turnerovym syndromom?

tortelinka
autor
18. máj 2010

asi som v tom sama ☹

kraskanz1
17. júl 2010

a co to je za diagnozu???? 😕

tortelinka
autor
17. júl 2010

geneticka porucha, kt okrem ineho sposobuje neplodnost

misaelka
18. júl 2010

ahoj ja mam 22r. a mam TS... skusenosti s otehotnenim zien s TS nemam.... jedine co ti mozem napisat, je ze doktorka mi dala 5% sancu ze vynosim dieta ☹ takze je to dost blede.... prosim ta mohla by som ta poprosit bola by si ochotna podelit sa so mnou o svoje prezivanie tejto dg., resp. neplodnosti???? pripadam si ako jedina na svete... a celkom dost ma to ubija... pokial nechces pisat vobec o tom pochopim, pokial nechces pisat na sklo, napisem ti sukromny mail na mna, mozes ma kontaktovat...

tortelinka
autor
18. júl 2010

misaelka, nie si jedina 😉 rada si s tebou budem pisat, ak chces mailom, v pohode

misaelka
18. júl 2010

fuuu to je rychlost 🙂 nicki4470@gmail.com tesim sa 😉

tortelinka
autor
18. júl 2010

akurat som bola na nete
🙂

tortelinka
autor
18. júl 2010

aky mas typ ts?

misaelka
18. júl 2010

😀 @tortelinka super som myslela, ze budem cakat dlhoooo.... a ja byvam casto netrpezliva

tortelinka
autor
18. júl 2010

v pohode, mas nejake priznaky alebo ako ti zistili diagnozu?

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka dufam ze netresnem blbost ale asi 45 XX a 46 XO (alebo XY)????? mam pocit ze tam bol aj Y chromozom ale neni som su ista... musela by som kuk do karty,,, a ty? aky typ? kolko mas rokov prosim ta?

misaelka
18. júl 2010

priznaky take bezne pri TS zhorseny sluch, zrak, znizene matematicke a priestorove schopnosti, neplodnost.... ako mi na to prisli? doktorke sa nieco nezdalo, nuz som sla do MT a tam to zistili... ja si nepamatam, bola som polrocne babenko... asi z krvi a tak....

tortelinka
autor
18. júl 2010

mam 27 a az doteraz som o tom nevedela. len sme skusali dieta a prislo sa na to preco to nejde

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka ja som mala vyhodu... mne na to prisli este ako malemu babatenku a hned sa toho doktori chytili... co sa zdravotneho stavu tyka, nepocitujem vyrazny handicap oproti rovesnikom... okrem toho ze nemozem mat babatko 😒

tortelinka
autor
18. júl 2010

tak to sme na tom rovnako, preco na to prisli tak skoro? mala si nejake priznaky?

tortelinka
autor
18. júl 2010

s tou matikou som sa trapila aj ja, ale nik to neriesil, len som sa drvila 😠

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka doktorke sa neico nezdalo... zle som aj prospievala... nepapala...operovali mi pruh a zistili chybne vajecniky... + vysetrenie krvi na genetiku.... vajecniky (vzhladom na pritomny Y chromozom boli zle sformovane a mohli by prerast do rakoviny,,, tak ich museli aj s vajickovodmi vybrat...

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka ani nevrav, matika bola vrazda....ledva ze ma z gympla nevyliali....ale zvladla som, a zvladla som aj matiku a statsitiku na VS.... som pysna na seba :P

tortelinka
autor
18. júl 2010

aha, takze s detmi to uz mas asi jasne...mne nic nevyberali, ale aj tak moc sanci nemam

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka ake su prognozy???

tortelinka
autor
18. júl 2010

s tou matikou ...no trauma dodnes, inak na VS som s nou nic nemala, takze pohoda

tortelinka
autor
18. júl 2010

prognozy? uz sa radsej nepytam, je to ako pytat sa niekoho bez nohy ci mu este narastie

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka ani nevrav...grrrrrrrrrrrrrrr som si vyberala VS ze na psychologii matika nebude... no hovno zlata rybka... 2semestre...

misaelka
18. júl 2010

@tortelinka btw, kde teraz chodis ku gynekologovi???

tortelinka
autor
18. júl 2010

vsade 🙂

tortelinka
autor
18. júl 2010

nie vazne, v blave aj do centra

misaelka
18. júl 2010

bud prosim konkretnejsia, ak nechces uvadzat mena mozme prejst na mail???

tortelinka
autor
18. júl 2010

poslala som ip

misaelka
18. júl 2010

totiz ja si teraz hladam noveho gyndosa... a neviem kam ist.... odbornikov na nasu diagnozu moc neni...

tortelinka
autor
18. júl 2010

poznas zdruzenie ludi s ts?