podarilo sa niekomu otehotniet s turnerovym syndromom?
a co to je za diagnozu???? 😕
geneticka porucha, kt okrem ineho sposobuje neplodnost
ahoj ja mam 22r. a mam TS... skusenosti s otehotnenim zien s TS nemam.... jedine co ti mozem napisat, je ze doktorka mi dala 5% sancu ze vynosim dieta ☹ takze je to dost blede.... prosim ta mohla by som ta poprosit bola by si ochotna podelit sa so mnou o svoje prezivanie tejto dg., resp. neplodnosti???? pripadam si ako jedina na svete... a celkom dost ma to ubija... pokial nechces pisat vobec o tom pochopim, pokial nechces pisat na sklo, napisem ti sukromny mail na mna, mozes ma kontaktovat...
misaelka, nie si jedina 😉 rada si s tebou budem pisat, ak chces mailom, v pohode
akurat som bola na nete
🙂
aky mas typ ts?
😀 @tortelinka super som myslela, ze budem cakat dlhoooo.... a ja byvam casto netrpezliva
v pohode, mas nejake priznaky alebo ako ti zistili diagnozu?
@tortelinka dufam ze netresnem blbost ale asi 45 XX a 46 XO (alebo XY)????? mam pocit ze tam bol aj Y chromozom ale neni som su ista... musela by som kuk do karty,,, a ty? aky typ? kolko mas rokov prosim ta?
priznaky take bezne pri TS zhorseny sluch, zrak, znizene matematicke a priestorove schopnosti, neplodnost.... ako mi na to prisli? doktorke sa nieco nezdalo, nuz som sla do MT a tam to zistili... ja si nepamatam, bola som polrocne babenko... asi z krvi a tak....
mam 27 a az doteraz som o tom nevedela. len sme skusali dieta a prislo sa na to preco to nejde
@tortelinka ja som mala vyhodu... mne na to prisli este ako malemu babatenku a hned sa toho doktori chytili... co sa zdravotneho stavu tyka, nepocitujem vyrazny handicap oproti rovesnikom... okrem toho ze nemozem mat babatko 😒
tak to sme na tom rovnako, preco na to prisli tak skoro? mala si nejake priznaky?
s tou matikou som sa trapila aj ja, ale nik to neriesil, len som sa drvila 😠
@tortelinka doktorke sa neico nezdalo... zle som aj prospievala... nepapala...operovali mi pruh a zistili chybne vajecniky... + vysetrenie krvi na genetiku.... vajecniky (vzhladom na pritomny Y chromozom boli zle sformovane a mohli by prerast do rakoviny,,, tak ich museli aj s vajickovodmi vybrat...
@tortelinka ani nevrav, matika bola vrazda....ledva ze ma z gympla nevyliali....ale zvladla som, a zvladla som aj matiku a statsitiku na VS.... som pysna na seba :P
aha, takze s detmi to uz mas asi jasne...mne nic nevyberali, ale aj tak moc sanci nemam
@tortelinka ake su prognozy???
s tou matikou ...no trauma dodnes, inak na VS som s nou nic nemala, takze pohoda
prognozy? uz sa radsej nepytam, je to ako pytat sa niekoho bez nohy ci mu este narastie
@tortelinka ani nevrav...grrrrrrrrrrrrrrr som si vyberala VS ze na psychologii matika nebude... no hovno zlata rybka... 2semestre...
@tortelinka btw, kde teraz chodis ku gynekologovi???
vsade 🙂
nie vazne, v blave aj do centra
bud prosim konkretnejsia, ak nechces uvadzat mena mozme prejst na mail???
poslala som ip
totiz ja si teraz hladam noveho gyndosa... a neviem kam ist.... odbornikov na nasu diagnozu moc neni...
poznas zdruzenie ludi s ts?
asi som v tom sama ☹