Otehotneli ste i napriek varikokele - nulovej pohyblivosti?

dijusa
24. jan 2012

chcela by som sa opytat ci sa vam podarilo otehotniet pri diagnostike varikokely u muza.docitala som sa tu ze väcsinou varikokela vplyva na pocet spermii,ale tych ma moj manzel dost,akurt ziaden pohyb a bez bicika..inak vsetko ok. Diagnostika - nedostatocne zrenie spermii. planovana operacia az o rok.Mame sancu prirodzenou cestou?

diid
25. jan 2012

ja myslim ze s IVF by nemal byt problem. Sanca podla mna prirodzene neni ked ani jedna spermia neni pohybliva.

kveta
26. jan 2012

Dijusa spermie sa hýbu vďaka jednej malej časti v krku spermie, ktorá je zároveň zodpovedná za delenie embrií.. Ked nefunguje, embriá sa nedelia dostatočne rýchlo a odumierajú. Takže u Vás dosť záleží na tom, či túto časť spermií máte v poriadku. Odkladanie operácie o rok je zlý nápad, keďže úspešnosť operácie klesá s vekom muža. Takže si presaďte operáciu čo najskôr. Ale či Vám pomôže, nuž, to je vo hviezdach. Ešte kontakt na ozajstných odborníkov na mužskú neplodnosť, ke´dže mnohí lekári ovládajú len všeobecné poznatky, ale nepoznajú štatistiky špeciálnych dg. a to čo máte, nevyzerá na bežnú neplodnosť.. Odporúčam dr. Otevřela /alebo tak nejak sa volá.. priezvisko na O../ z Unica Brno alebo dr. Kočiša v Banskej Bystrici.

Šancu na dieťa prirodzenou cestou máte momentálne mizivú, priam nulovú.

dijusa
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kveta
27. jan 2012

Dijusa Vitamínové kúry pomáhajú pri problémoch s množstvom, ale morfológiu neovplyvňujú.. Každopádne chápem, že to chcete skúšať.. robili sme s exmanželom to isté, než sme to vzdali a rozhodli sa pre darcu.

Ak lekár nedovolí operáciu skôr, zmeňte radšej lekára.. Už teraz je jeho postup pochybný.. Ak nemá Tvoj partner iné zdravotné problémy, je odklad operácie vyslovene proti záujmu pacienta.

My sme kedysi skúšali ešte všetky možné iné vyšetrenia.. Napríklad zápaly v ústnej dutine spôsobujú niektoré druhy OAT.. Takže skúste zubára, internistov, hormonálny profil partnera,... proste preklepnite celkovo partnerov zdravotný stav. Možno budete mať šťastie a vyliečite zároveň s inou dg. aj partnerovu neplodnosť.