Ahojre vedeli by ste mi odporučiť celustneho ortopeda na západnom slovensku a napísať popripade ceny sa fixny strojcek
@orta no my máme ortodonciu v Martine, ale cenovo sa to pohybuje okolo 2000€ za celý čas, s tým, že dieťa ešte nemá 18 rokov a prepláca nám poisťovňa. Nasadenie horného strojčeka bola najväčšia položka, nejakých 250€, ale platíme pri každej kontrole 5-10-20€ (podľa výkonu) + RTG snímky + zubná hygiena. Okrem toho sa po vyrovnaní zubov objavili kazy, ktoré nebolo predtým vidieť, tak chodíme po zubároch ako na klavír. No naráta sa toho dosť.
Teraz dcére idú dávať aj strojček na dolné zuby, tak už sa teším, koľko to zasa bude.
na Starej Turej si všetci chvália 🙂
@matrioska86 neviete ceny ?
Moj syn ma fixny strojcek bezplatny.mal vacsi predkus a tak zubarka zhodnotila,ze ho ozaj potrebuje....cize vsetko plati poistovna...ani na kontrolach nic nedoplacame
@michaelaaa37 prepac, bola som na dovolenke, tak pisem az teraz....ceny neviem presne, asi to treba skonzultovat.....ale ked som sa pytala zubarky kolko by taky strojcek vysiel ked mi to poistovna nechce preplatit tak povedala ze okolo 800 EUR :/
@michaelaaa37 nie som zo zapadu, ale z vychodu. Myslim si, ze ceny sú približne rovnake. Dôvera do 18rokov preplaca 40%, pacient 60%. Dcéra bude mať na horné a dolné zuby. Vyjde to na 500€ az 600€.
Ja ti sice neviem poradit ziadneho konkretneho zubara ale cena zalezi od toho ci uz ma clovek 18 rokov alebo nie. Pokial ma clovek do 18 rokov tak mu vacsinu preplaca poistovna a vtedy by to malo vychadzat okolo nejkach 200 - 300 eur ale bud iba na horne alebo na spodne zuby, kolko by to bolo na oboje neviem. A pokial uz ma clovek nad 18 tak to vychadza 700 - 800 eur..