Orálny sex a herpes na perách partnera

silvia5252
27. jan 2019

Ahojte baby. Chcela by som sa opýtať na Váš názor ohľadom tejto chúlostivej témy. S mužom sme mali pohlavný styk (aj orálny). Hneď po tom muž cítil, že ho svrbí vrchná pera a do cca hodinky už boli vonku pluzgieriky. Ja mám momentálne hrôzu z toho, že mi herpes mohol preniesť na moje intímne partie. Viem niečo preventívne urobiť, aby sa tak nestalo? Alebo je to už bezpredmetné a mám iba čakať či teda buď/alebo? Hrozne ma to stresuje 🙁.

kompy
27. jan 2019

Mohol ti ho tam preniest, je to presne ten isty typ a takymto sposobom sa z pier prenasa na genitalie. Uz si s nicim nepomozes, uz len cakaj, ci sa vyhodis alebo nie.

silvia5252
autor
27. jan 2019

@kompy porazí ma 🙁...

kompy
27. jan 2019

@silvia5252 Teraz je uz neskoro plakat. Ak budes mat stastie, nevyhodi sa ti. Extremne nakazlive je to az vtedy, ked sa vytvoria pluzgieriky, cize ak ho to este len svrbelo bez pluzgierikov, mas sancu, ze si sa nenakazila. Nabuduce rozhodne vacsi pozor a aj partner nech je zodpovednejsi.

sarah1988
27. jan 2019

A mali ste uz niekedy herpes?
Ak nie nic nemusite mat..

rencina_4
27. jan 2019

hmmm tak co uz , ako teraz s tym uz nemas co spravit. len dufat, ze sa na teba neprenesie.. ale nerob si z toho zas az take vrasky lebo si ho nakoniec aj privolas

silvia5252
autor
27. jan 2019

@kompy no ide o to, že muž máva na ústach herpes tak raz do roka...vôbec netušil, že sa mu robí..resp . neuvedomil si to. Svrbenie začalo hneď po styku. Ja som o tom pochopiteľne nevedela, teda neviem ako som si mohla dávať pozor ☹...

dominidi
27. jan 2019

Tak aspon skus vysoke davky b-komplexu🤷‍♀️

silvia5252
autor
27. jan 2019

@sarah1988 mávam herpes iba na ústach. Tam dole som to nikdy nemala. Preto mam z toho takú hrôzu.

silvia5252
autor
27. jan 2019

@dominidi Ďakujem za radu. Idem si hneď dať.

dominidi
27. jan 2019

@silvia5252 urcite skus teraz par dni, ja herpes vobec nemavam ale muz sem tam ma, a ked zacne citit svrbenie hned nasadi b komplex a herpes vacsinou ani neprepukne 🙂

ukulela
27. jan 2019

jo, ten vitamin B aj mne hned napadol, odporuca sa to pri herpese vo vyssich davkach.

sarah1988
27. jan 2019

@kompy aj ja si myslim

silvia5252
autor
27. jan 2019

@ukulela Áno, už som si dala 2x b-komplex. Keď pôjdem spať, tak si dám ešte raz. A už asi len čakať, ako sa s tým vysporiada moje telo 😐.

maryah
27. jan 2019

Ja si myslím, že keď ten herpes ešte nemal na perach tak si sa nemohla nakaziť. Nakaziť by si sa mohla keby ho už mal. Ja mávam herpesy odkedy si pamätám a teraz mám 36 rokov. S manželom som 20 rokov a nikdy sa nič nestalo.

dzulli1980
27. jan 2019

Mysli pozitívne ... nezľahčujem situáciu, je to nepríjemné, no aj horšie veci sa stávajú 🙂
@silvia5252

silvia5252
autor
27. jan 2019

@dzulli1980 ja viem, že sú aj horšie veci. Len by ma to hrozne mrzelo, keby som už kvôli tomu mala doživotné ťažkosti. Lebo keď sa to raz objaví, tak potom to už človek má stále pri zníženej imunite. Snažíme sa už niekoľko mesiacov neúspešne o bábätko a toto by bol pre moju psychiku ďalší negativny input.

silvia5252
autor
27. jan 2019

@maryah Ďakujem za Tvoju reakciu. Kiež by to bol aj náš prípad. Pevne verím ☺.

dzulli1980
27. jan 2019

Tak, ako Ti radili kočky vyššie, treba zvýšiť prísun b-čka, verím, že to bude OK ... držím palce 🙂
@silvia5252

silvia5252
autor
27. jan 2019

@dzulli1980 Ďakujem veľmi pekne. Budem sa teraz pár dní dopovať béčkom a uvidíme.

tosomja
27. jan 2019

Daj si vit c a b komplex. Mozes uz teraz. Mozno sa tomu vyhnes

bobula46
27. jan 2019

Votriem sa vám do tejto témy, môže sa to preniesť aj naopak? Keď má žena na perách a robí orál mužovi?
Ja mám strašne často na ústach, môj muž nikdy nedostal, dávam si tiež poriadny pozor na to, keď už mám tak nedám ani pusu, no tiež včera to isté, na perách som nemala nič a dnes ráno taká hrča. Viem že mám zníženú imunitu, tiež som začala užívať b komplex, mám šupnúť aj mužovi preventívne? Naozaj by som ho nerada nakazila

maryah
27. jan 2019

@bobula46 nemyslím si, že by si to takto preniesla pokiaľ ho nemáš na perach. Ja som to nikdy na muža nepreniesla...

bobula46
27. jan 2019

@maryah nemala som vtedy, až ráno keď som sa zobudila. To som rada, dúfam že to tak bude. Keby to odo mňa dostal tak asi len v tieto najbližšie dni, či?

silvia5252
autor
27. jan 2019

@bobula46 na internete som sa dočítala, že inkubacna doba je cca týždeň...

bobula46
27. jan 2019

@silvia5252 ďakujem 🙂 prichystám na to muža 🙄

pininka
28. jan 2019

@silvia5252 kúpila by som si aj probiotiká s brusnicami, ktoré sa používajú ako prevencia proti zápalu močového mechúra ale sú účinné a celkovo na dolné partie. Ja ich beriem preventívne, keďže mám často rôzne zapaly. Trocha ťa poteším, mám kamošku ktorej muž má veľmi často herpes a ešte to od neho nechutila tam dolu nikdy. Samozrejme nerobia to keď herpes má, ale aj tak ma v sebe podľa mňa ten vírus keď ma tak často herpes.

silvia5252
autor
28. jan 2019

@pininka Ďakujem za radu, probiotika ma nenapadli. Zajtra si ich pôjdem kúpiť. Zatiaľ žiadny herpes nemám, tak pevne verím, že ani mať nebudem 🙂...

montemotherone
28. jan 2019

@silvia5252 herpes je vírus, ktorý koluje v celom tele. Ak ho už máš tak ho máš. Celoživotne. Nemôže ťa ním muž zase nakaziť. Pľuzgieriky sa potom vyhodia pri oslabení imunity.

silvia5252
autor
28. jan 2019

@montemotherone Áno, viem, že herpes je vírus. Aj mne aj mužovi sa občas spraví na perách. Na intímnych partiách sme ho ale nikdy nemali a ja som mala obavy, že mi ho tam mohol pri orálnom styku nevedome preniesť cez herpes, ktorý má na perách.

mareri
14. jún 2020

ak je herpes, tak oralny sex nie. Ale inak ho mam veeelmi rada a rada ho doprajem aj manželovi. A minuly rok mi spravil velke prekvapenie a kupil mi stimulator oralneho sexu