Zdravim. Dnes som bola na vrtani deraveho zubu. Dala mi zubarka asi x injekcii, aby to nebolelo. Zub vrtala o 10:30 rano, ale mne po tych hodinach napuchlo dasno a mam pocit, ze stale napuchuje. Mala som okolo zuba pliesok, moze to byt z toho? Zub na zatlacenie boli, ale pri tych napuchnutych dasnach sa ani necudujem. Je to velmi neprijemne A tym ako krv pumpuje to boli. Dakujem za rady
Ale dnes uvidim, je to pravdepodobne od tej matrice, do kolkych dni by to malo zmiznut?
Ahoj ako si dopadla?
@lagatta Ahoj,dasno môže byť podráždené tým že tam bola nasadená matrica-pliešok ako si to nazvala ty,alebo od injekcíí može byť to miesto trošku bolave-mávam to aj ja...ale ak cítiš silnu bolesť,respektíve pulzujúcu bolesť,puchneš alebo zub na dotyk,alebo na skus pri jedle bolí...ide pravdepodobne už o to že tam kaz bol natolko hlboký,že zasahoval do zubnej drene-kanalikov...bude asi potrebne v lokalnej anesteze vybrat nerv a vyčistiť koreňové kanaliky...Nikekedy sa stane že stomatolog zaplombuje zub,kde už mal liečiť koreňové kanáliky...proste tam capne plombu a tá tam začne tikať ako časová bomba...a pacient začne puchnut a má bolesti...takže smer pohotovosť alebo ak to nie je na nevydržanie zajtra rano naspäť k dr.