Opuchnuté ďasno po vŕtaní zubu

lagatta
17. aug 2017

Zdravim. Dnes som bola na vrtani deraveho zubu. Dala mi zubarka asi x injekcii, aby to nebolelo. Zub vrtala o 10:30 rano, ale mne po tych hodinach napuchlo dasno a mam pocit, ze stale napuchuje. Mala som okolo zuba pliesok, moze to byt z toho? Zub na zatlacenie boli, ale pri tych napuchnutych dasnach sa ani necudujem. Je to velmi neprijemne A tym ako krv pumpuje to boli. Dakujem za rady

sunny15
17. aug 2017

@lagatta Ahoj,dasno môže byť podráždené tým že tam bola nasadená matrica-pliešok ako si to nazvala ty,alebo od injekcíí može byť to miesto trošku bolave-mávam to aj ja...ale ak cítiš silnu bolesť,respektíve pulzujúcu bolesť,puchneš alebo zub na dotyk,alebo na skus pri jedle bolí...ide pravdepodobne už o to že tam kaz bol natolko hlboký,že zasahoval do zubnej drene-kanalikov...bude asi potrebne v lokalnej anesteze vybrat nerv a vyčistiť koreňové kanaliky...Nikekedy sa stane že stomatolog zaplombuje zub,kde už mal liečiť koreňové kanáliky...proste tam capne plombu a tá tam začne tikať ako časová bomba...a pacient začne puchnut a má bolesti...takže smer pohotovosť alebo ak to nie je na nevydržanie zajtra rano naspäť k dr.

lagatta
autor
17. aug 2017

@sunny15 och, to si ma velmi nepotesila. Snad nebude odo mna pytat viac penazi. No zial boli to aj na skus :( cakala som, ze to prejde, ale neprechadza

lagatta
autor
17. aug 2017

Ale dnes uvidim, je to pravdepodobne od tej matrice, do kolkych dni by to malo zmiznut?

sunny15
5. sep 2017

Ahoj ako si dopadla?

lagatta
autor
22. sep 2017

@sunny15 ahoj super, bolesť po 3 dňoch prešla a zub funguje normalne