Opuchnutá sliznica po pôrode

23. jan 2023

Môže byť sliznice v pošve po pôrode (3 týždne) taká opuchnutá, že kúsok akoby pretŕčal? Stehy odpadli už a tak pekne vidím , že je to vo vnútri ešte opuchnuté a trošičku je akoby vonku, ale to môže byť spôsobené tým opuchom? Už ani nekrvacam, ale predsa len telo sa dáva po tak ťažkom pôrode ,(veľké dieťatko) dohromady.

lalaboo
23. jan 2023

možno prolaps panvového dna? ja som to mala po 2. pôrode...

autor
23. jan 2023

@lalaboo a to sa ako prejavuje?

trgypadl
23. jan 2023

Nepisala si uz ráno? 🙂
Odpovede Ti uz písali

lalaboo
23. jan 2023

no presne tak som to cítila, akoby mi opuchnutá sliznica vytŕčala trochu von.

autor
23. jan 2023

@lalaboo a čo ti potom robili s tým?

autor
23. jan 2023

@lalaboo nevstrebe/neupravi sa to nejako aj samé?

lalaboo
23. jan 2023

no ak to ozaj bude prepadnuté panvové dno (môže to byť močový mechúr, čo tlačí alebo aj maternica), tak sú na to cviky na panvové dno. takže cvičiť. a nebehať. neskákať. aj sex pomáha spevniť panvové dno. ak je prolaps veľký, dá sa to aj operačne. mne sa to síce nedalo do úplne pôvodného stavu, ale zlepšilo sa. teraz som zas tehotná, tak uvidím, čo bude po pôrode...

autor
23. jan 2023

@lalaboo a myslíš že mam ísť ku dr skôr aj tento týždeň , alebo mám počkať tých 6 týždňov po pôrode čo mi kázala gynekologička prísť ?

lalaboo
23. jan 2023

zbytočne pôjdeš skôr 🙂 nie je to akútny stav. je to na dlhšie... takže kľudne to spomeň až pri kontrole po šestonedelí.

autor
23. jan 2023

@lalaboo ale stále je aj tá možnosť , že sa nemusí jednať o toto čo si písala , ale že to môže byť ešte spôsobené aj tým opuchom sliznice po pôrode? 🙂 Že akoby ten opuch trošku vytlačil kúsok z tej sliznice von?
Oki skúsim teda ešte počkať