Operačná príprava pred celkovou hysterektómiou

23. mar 2021

O 2 tyždne ma čaka celkova hysterektomia.Mam alergiu na dezinfekčne pripravky aj na gynekologicke lieky niektore. Popisovana diagnoza- kontaktna alergicka reakcia pošvy.Pri zavedeni gyn. liekov dostanem neskutočne palenie a opuch.Ako prebieha priprava pred operáciou? Zavadzaju sa nejake gyn. lieky pred operáciou? Počula som, že niekde sa zavadza tamponáda pošvy pred operáciou napustena dezinfekčnym roztokom, čo je u mňa tiež problem.Budem vam vďačna, keď sa podelite o svoje skusenosti.

kiki68
23. mar 2021

Nezavadza sa nic, okrem teda cievky skrz kateter co viem. Podaju sa lieky normalne vo forme tabletky a potom infuzky. Tam dole uz potom iba kontroluju myslim krvacanie. Na vsetko ich upozorni priamo na oddeleni, pred operaciou na stole tiez upovedom este raz personal. Lepsie x krat opakovat, ako by malo dojst k omylu.

majamat
23. mar 2021

dezimfekciu mozno budu pouzivat tesne pred operaciou. urcite ich upozorni na tento problem.

chrobacik41
23. mar 2021

Ja som bola pred mesiacom na kyrete, a pani co bola s nami na pooperačnej izbe mala ísť na druhy deň na hystetektomiu. Sestricka jej urobila klystir, dostala antibiotika cez infuziu a potom jej doniesla vo flaske nejaký dezinfekčný prostriedok ze s tým sa má celá poumyvat. Určite to treba povedať lekárovi aj sestrickam ze máš problém s alergiou. Drzim ti palce nech všetko dobre dopadne ✊

autor
23. mar 2021

Veď ja o tej alergii hovorim každemu, ale nikdy neviem, ako to na mňa zaučinkuje, aby sa potom operacia nezrušila kvoli alergii.

chrobacik41
23. mar 2021

Mozno by pomohlo zistiť ktorá konkrétna latka ti spôsobuje alergiu a podla toho teda podla zloženia zvoliť dezinfekciu.