O 2 tyždne ma čaka celkova hysterektomia.Mam alergiu na dezinfekčne pripravky aj na gynekologicke lieky niektore. Popisovana diagnoza- kontaktna alergicka reakcia pošvy.Pri zavedeni gyn. liekov dostanem neskutočne palenie a opuch.Ako prebieha priprava pred operáciou? Zavadzaju sa nejake gyn. lieky pred operáciou? Počula som, že niekde sa zavadza tamponáda pošvy pred operáciou napustena dezinfekčnym roztokom, čo je u mňa tiež problem.Budem vam vďačna, keď sa podelite o svoje skusenosti.
dezimfekciu mozno budu pouzivat tesne pred operaciou. urcite ich upozorni na tento problem.
Ja som bola pred mesiacom na kyrete, a pani co bola s nami na pooperačnej izbe mala ísť na druhy deň na hystetektomiu. Sestricka jej urobila klystir, dostala antibiotika cez infuziu a potom jej doniesla vo flaske nejaký dezinfekčný prostriedok ze s tým sa má celá poumyvat. Určite to treba povedať lekárovi aj sestrickam ze máš problém s alergiou. Drzim ti palce nech všetko dobre dopadne ✊
Veď ja o tej alergii hovorim každemu, ale nikdy neviem, ako to na mňa zaučinkuje, aby sa potom operacia nezrušila kvoli alergii.
Mozno by pomohlo zistiť ktorá konkrétna latka ti spôsobuje alergiu a podla toho teda podla zloženia zvoliť dezinfekciu.
Nezavadza sa nic, okrem teda cievky skrz kateter co viem. Podaju sa lieky normalne vo forme tabletky a potom infuzky. Tam dole uz potom iba kontroluju myslim krvacanie. Na vsetko ich upozorni priamo na oddeleni, pred operaciou na stole tiez upovedom este raz personal. Lepsie x krat opakovat, ako by malo dojst k omylu.