Operácia prostaty

erika898
5. apr 2023

Ahojte, mate niekto prosim podobnu skusenost?
Otec bol na operacii prostaty. Laparoskopicky mu bola odstránená prostata, nakolko mu bola v prostate zistena rakovina.
Po operácii mal zavedeny kateter. Aj napriek katetru mu zacal mimo neho vytekat moc. Ked mu kateter odstranili, tak moc z neho vkuse vyteka.nie su to male uniky, moč doslova vyteka. Nestaci vymieňať plienky.
Tyzden po operácii mu povedali,ze je to normalne. Uz to budu dva týždne, no nic sa nezlepsilo. Intenzita tecenia je rovnaka. Nestacime davat plienky. Bol upozorneny, ze po odstránení prostaty moze trpieť unikom mocu, ale toto nam pride extrém. Pri kazdom pohybe sa to z neho vylieva. Každý mu vravi, aby bol trpezlivý. No je to nehygienické,byt neustale s mokrou plienkou. Nemate niekto podobnu skusenost? Prípadne, ak mate skusenost, dokedy vam tento stav trval?
Ďakujem za každú skúsenosť. ☺️

dilino
5. apr 2023

To treba ísť nazad. Nebol porušený pri operáci močový mechúr.Môjho muža bol švagor ale nemá nič take švagrina hovorila že asi týždeň mu tieklo pomenej moču ale už nič viac neporušili mu močový mechur.Lebo toto normálne podľa mňa nie je že sa tak leje moč.

erika898
autor
5. apr 2023

@dilino a tiez mu odstránili celu prostatu? My si tiez myslime,ze to normálne nie je. Doktori nas odbijaju s tym,ze je to normálny stav po operácii.mame byt trpezliví. "Casom" sa to upravi.. Preto by som chcela vedieť,ci mal niekto podobny stav. A hlavne,ako dlho to trvalo. ☺️

dilino
6. apr 2023

@erika898 jemu naštastie nezobrali celú lebo išiel včas ale mal iba krátko únik moču ale to čo popisuješ nie je normálne.Po mimo tému všetko sa môže statť v nemocnici teraz mojej švagrinej v KE dostala ťažky zápal pľúc chceli jej vložiť do pľúc taku lamelu aby sa jej ľahšie dýchalo a vieš čo urobili prepichli jej pľúca museli ju letecký s KE previesť do BB.Takže môže sa stať všetko.Mal by ísť čim skôr ak nie odbiju ho zavolať sanitku povedať čo sa stálo a vezmu ho.