Operácia prolapsu a zotavovanie

jazula
14. sep 2023

Ahojte, čaká ma operácia prolapsu v spinálnej narkóze a som z nej dosť nervózna, hlavne preto, že neviem, čo čakať. Prosím, ak to máte za sebou, ako prebieha zotavovanie? Dá sa to porovnať s 1-2 týždňami po prirodzenom pôrode so zašívaním? Budem vedieť hneď sedieť, šoférovať, alebo si mám zohnať ten vankúšik s otvorom? Po akom čase budem môcť zdvihnúť dcérku (11kg) na ruky? Budem vďačná za akékoľvek informácie a skúsenosti (kľudne rovno do správy), nepodarilo sa mi nič vygoogliť… Ďakujem 🙏

domkakvet
14. sep 2023

@jazula nemam taku skusenost, ale viem, ze operacie zvlada kazdy inak, niekto sa zotavi skor, niekto neskor. Mam za sebou lahku operaciu, ale zotavovala som sa dlhsie ako znama po tazkej operacii.

jazula
autor
14. sep 2023

@domkakvet Áno, to je mi jasné, ja som trochu dúfala, že si prečítam pár skúsenosti a urobím si “priemer” a nejakú predstavu, čo je pravdepodobné 😅. Ja som mala aj pôrod odlišný od teórie, čo som si čítala (žiadne kontrakcie, len šialené bolesti krížov a malá na svete veľmi rýchlo, žiadnych 12 hodín trápenia prvorodičky…). Len k tejto operácii prolapsu a hlavne následnej rekonvalescencii sa mi nepodarilo nájsť vlastne nič a to ma trochu desí 🙈.