Operácia myómu cez brušnú stenu

petra0511
13. máj 2022

Ahojte,
Čaká ma operácia myómu za mesiac v Šaci.Je po prerastaný kade tade takže to bude veľký zákrok.či sa ponechá maternica ešte nevedia.
Komplikuje mi život dosť zásadne a dosť mám obavy.
Prosím o informácie ak ste po.
Ak ste boli operované cez brušnú stenu :
Ako dlho ste boli v nemocnici?
Ako dlho kým ste začali chodiť?
Ako dlho ste mali bolesti?
Kedy ste sa vrátili naspäť do normálu? (do práce, samé sa umývať, starať o seba chodiť von, hore dole schodmi)
Kedy ste začali znova so sexom?
Kedy ste sa opäť cítili ako predtým?
Ako ste sa hojili?
Pomohlo vám to?
A kedy ste mohli ísť na dovolenku k moru?
Za všetky odpovede vám dopredu veľmi pekne ďakujem 💞 💞 💞

janinah
13. máj 2022

Prepáč,ale so svojim gynekologom sa rozpávaš o čom? o počasí? Všetko toto si už mala vedieť predtým ako si súhlasila s operáciou,človek sa predsa musí vedieť zariadiť ako bude fungovať.Niekedy sa dá oprácia aj odložiť resp. aj nevykonať,ak pacientovi komplikuje život /nie tvoja /.Odpovede laikov z netu sú velakrát nesprávne aj zavadzajúce,tvoja ooperácia nebude štandardná,čiže ani poop. stav nebude štandardný.....držím prsty.

adri266
13. máj 2022

@petra0511 Precitaj si moj clanok, ak budes mat otazky, pytaj sa:

https://www.modrykonik.sk/blog/adri266/article/myomektomia-6ukyoo/

petra0511
autor
13. máj 2022

@janinah prepáčim, jedna vec je čo ti povie doktor a druhá reálne skúsenosti. Ale ďakujem za obšírnu odpoveď 🙂

petra0511
autor
13. máj 2022

@adri266 ďakujem veľmi pekne. Niečo som našla niečo nie. Ale znie to hrozivo. Mne bolo povedané že laparotomia, týždeň v nemocnici a ani náhodou do práce skôr ako o 6 týždňov. Že musím ostať týždeň v nemocnici,prísť na kontrolu až o mesiac. Že stehy mi dajú samovstrebávacie. No a že všetko ostatné uvidíme po operácii. Dnes som mala ešte jednu konzultáciu(mimo Sk kde som čakala na termín od 2020) kde mi povedala iná baba čo vystrájam že myom nemôže bolieť a že som citlivka. To že mi tlačí na mechúr, krvácam 14 dní. Mám neúnosné bolesti a ovulujem v kŕčoch je len v mojej hlave..bola odporná a že traja dr na Sk sú úplne sprostí a nevedia čo hovoria..musela som ísť aby mi dr dal papier že doma je operácia skôr aby mi uznali marodku. Tak si teda držím palce.

adulka07
14. máj 2022

@petra0511 ak už nechceš deti tak by som brala vybratie celej maternice..myomy sú ako huby ..výberu väčšinou tie najväčšie a malé nechajú..po čase dorastu a je problém späť...mne vybrali maternicu keď som mala 37 rokov ..tiež som mala myomy a bolesti a hrozne som krvácala počas menštruacie...ale potom som mala aj zlé výsledky zo sterov...operovali má utorok,v stredu som si iba sadla,celý čas bez jedla iba infúzie., štvrtok som už chodila ,..pondelok išla domov,..PN som bola 4 týždne +2 týždne dovolenka ..tak do roboty som išla po 6 týždňoch...prvý týždeň sa treba šetriť,veľa ležať..druhy bol už trošku lepší...už som vedela naložiť práčku,povesat...potom už každý deň bolo lepšie a lepšie