Pekný deň prajem, budú ma operovať laparoskopicky na endometriozu, mam aj čokoládovú cystu. Ako rátam, práve počas operácii by som mala mat menštruáciu. Ma s tým niekto skúsenosti, ci aj tak spravia zákrok, ci treba poprosiť vopred o nejaké tabletky na posúvanie menštruácie. Ďakujem veľmi pekne.
Nebudu ta operovat pocas ms, zmenia ti termin. Aj ja som tak mala.
@kiki68 opravdu? A kde si bola prosím ta operovana? Lebo mňa bude operovať mudr Slezak v nou na klenovej. Moja teta chodí k doktorovi Krkoska, ktorý tiež pracuje aj v NOÚ na gynekologickej, a spýtala pána doktora, a zevraj kľudne mam ísť na termín, a netsresovat sa. Ale ja neviem, príde mi to dosť nereálne...
@ava182 mna operoval Dr Mikolasik na Ustave sv Alzbety. Tam to riesili takto. Termin nechcel posuvat, prilis to rastlo a nechcel to este o mesiac prekladat. Cize pisal to, co bolo volne a riesilo sa to takto. Aj to klaplo a hned potom prislo to krvacanie po operacii spolu s ms a potom o mesiac normalne cyklus. O mesiac boli aj vysledky kompletnej histologie.
@monitas15 Tak potom to proste spravia tak ako to pojde a zjavne to velky problem nerobi. Neprijemne bude skor to, ze 24 hod po zakroku nebudes mat ziadnu vlozku. Mozno niekde to robia inak, u nas vyzadovali az po 24 hod vstat dali prec cievku. Mala som podlozku pod sebou, tiez som mala 3 dni z brucha drenaz, to potom vybrali tu hadicku
@ava182 mne tak vychádzali, preto môj lekár keď ma objednával dopredu povedal že v ten termín vychádza menzes, tak dali hneď nasledujúci týždeň termín. Radšej by som informovala a posunu zákrok, lebo počas zákroku nesmiete menštruovat.... špinenie (koniec ) nevadí.
Ja som bola takto v júni, ale o 2 týždne som mala bolesti naspäť. Takže to nemalo zmysel. Aj teraz po neúspešnej liečbe mi povedal že operácia nič nevyrieši, keďže by som musela chodiť na ňu asi každe dva týždne. Ja som cysty nemala, ale krvavé ložiská, ktoré mi počas operácie vypálili, ale zrejme sa to vrátilo.