Dobrý deň, prosím Vás, chcela by som sa spýtať, či ste boli niektoré v poslednej dobe na operačnom zákroku na Sliači v Gynpor - e. Mám pruh , v oblasti hornej časti brucha... takže nie ten pupočný.... teraz vo štvrtok tam idem na konzultáciu.... uvedomujem si, že či bude operácia rezom alebo laparoskopická , to závisí od konktrétneho pruhu.... ale prosím napíšte mi niekto, že vám tu pruh operovali laparoskopicky nech mám aspoň maličkú nádej, že aj mne tak budú.... hrozne sa bojím klasického rezu, kedže pred tromi rokmi som mala vážnejšiu operáciu ( a vlastne tá prietrž sa mi urobila v mieste jazvy po nej ) no, a doteraz mám traumu pretože to bola strašná bolesť . a to som mala predtým už aj slepé črevo a cisársky rez, takže som vedela čo môžem očakávať, napriek tomu ma tá bolestivosť šokovala. potom som mala ešte dve laparoskopie gynekologické, a to bola oproti tomu malina. tú druhú som mala pred dvoma týždňami... može sa vlastne robiť ďalšia laparoskopia tak krátko za sebou? ani neviem. každopádne som zvedavá čo mi povie lekár vo štvrtok a prosím napíšte mi, vaše dojmy z chirurgie na tejto klinike...a hlavne že ste mali pruh operovaný laparoskopicky........🙏🙏🙏 dakujeeeeeeem❤
dakujem🙂
Ja som bola na Sliači v oktobri,ale na cystu.Známa tam bola v marci na pruh,laparoskopiou,na druhý den išla domov.
Dobrý deň, prosím akú cenu mám rátať na klinike Gynpor Sliač za operáciu pruhu - laparo ?
Nemám žiadnu predstavu, čo to obnáša. Chcem to pre otca.
@jajka78 ahoj, lebo som mala veľký pruh na bruchu v jazve po predchádzajúcej operácii a museli mi tam vložiť sieťku... A tá by bola v gynpor-e drahá a ešte tam by mi to neoperovali laparoskopicky ale klasickým rezom... Ten istý chirurg ktorý má vyšetroval v gynpor-e, tak ma objednal do bystrice k nemu. On ma operoval... Už neviem ako sa volal ale bol to primár na oddelení miniinvazívnej chirurgie v B. Bystrici. Tam som nič neplatila... Ale po operácii som mala veľké bolesti, lebo tú sieťku nastrelujú nitmi mám ich asi 30.preto tá bolestivosť.
@jajka78 preto som chcela laparo lebo už mám pár operácií za sebou, z toho 3 laparo a 3 klasickým rezom, no a laparo je v podstate len slabý odvar oproti klasickému rezu, chcela som aby ma to po operácii nebolelo.. To som ale nerátala s tou sieťkou že to bude bolieť, po operácii ma bolelo celé brucho a 3 dni som sa od bolesti nevedela ani posadiť v posteli... To keby viem tak sa pokojne nechám aj klasickým rezom z operovať...
@jajka78 po vážnej operácii mi na bruchu ostala 20cm jazva, od žalúdka smerom dole, v tej jazve sa mi urobili dva defekty, diery obe tak na 3 prsty...neskôr to už boli také piramídky🙂 takže som vyzerala ako ťava dvojhrbá ale z hrbami na bruchu... 😉 Nemáš za čo, kľudne sa pýtaj 😉
@vendi77 Mozem sa prosim opytat ako sa citis po tej operacii hernie so sietkou? Uz to bolo davno, ale neviem si tu najst vela k hernii v slabine. Mna to caka. Chcu mi dat sietku a ja to nechcem. Ina volba pri tejto hernii nie, aj ked je malicka 18mm. Citam o tom, ze sietka sposobuje infekciu a potom sa to tazko reparuje. Dakujem.
@mirki45 ahoj, ja keby som si mohla znova vybrať tak by som si sieťku nedávala, lebo okrem toho že mi nepomohla - pruh sa mi spravil znova na tom istom mieste to bolo aj veľmi bolestivé keďže sieťku robia metódou nastrelovania tých cvokov ktoré ju držia. Ja som mala veľké bolesti po tej operácii....
@vendi77 ahoj ta ty ju vybrali ??
@stanovelky nevybrali mi sieťku, nebola som ešte na ďalšej operácii a aj keď by som šla, pochybujem že by sa dala už teraz vybrať.
@vendi77 tá to oni ako to robia toho sa aja bojím že keď sa oddolam a pôjdem že sa mi to vráti ty to kde máš ,ja nad pupkom 3 CM zatiaľ neboli ,teba to bolelo Kim si nebola. A teraz ako bolieva
@stanovelky nad pupkom aj ja, po operácii to bolelo asi mesiac, potom stále menej, už to nebolí vôbec. Ale pruh sa mi urobil znova , na tom istom mieste aj keď tam mám sieťku.... zatiaľ to neriešim kým to nebolí.
@stanovelky ak si ešte nebol na operácii tak radšej choď. Môže sa stať že sa ti črevo zasekne v hernii...a to je už životu nebezpečné. dovtedy práve preto nič ťažké nedvíhaj a áno nos aj pás. Aj po operácii cca pol roka som nič ťažké nedvíhala , bolelo ma to kvôli tej sieťke ale aj tak je rozumnejšie si to nechať zoperovať ako nechať to tak, hlavne ak to už bolí. To, že to bolelo mňa, ešte vôbec neznamená že to bude bolieť aj teba.
@vendi77 tak pol.roka si nedvyhala nič a aj tak sa ti obnovil pruh a už teraz sa ti nemôže zaseknut ? a náhodou to kedy sa zvykne zaseknut keď to trci vonka ,ja to zatlacam dnu vlastne ja to mám celý deň dnu ,som si pod pás dal takú loptičku malú a ten pas mi to tlačí dnu a keď tam mám len pas tak vtedy to je vytlačené vonka no neveim či je to správne nevies. ??
@stanovelky áno aj keď som si dávala pozor aj tak sa mi obnovil... bola som na Sone, vraj mám len povolenú sieťku...takže zaseknúť by sa nemalo...ale vidno to je, mám tam vyduté na tom istom mieste .... neviem či robíš dobre keď si tam dávaš loptičku... určite choď radšej k lekárovi ....
@vendi77 aha ďakujem zatiaľ asi potom nieje dobre to mať zatlačene dnu stále, lebo ak som bol pri doktorovi tak mi povedal že to treba zatlacat sem tam aby sa nezaseklo črevo ,ale od tedy som nebol ,len teraz ma napadlo asi týždeň ze si to nechám tak kuse.,aby bolo zatlačene no to musim zistit ci robim správne
Ahoj mne robili pruh laparoskopicky v malackach na druhy den som isiel domou to sa da vydrzat neboj sa