Operácia endometriózy laparoskopicky

ivinka1812
13. júl 2024

Dobrý deň, idem o mesiac na operáciu endometriózy laparoskopicky. Chcela by som sa opýtať že ako dlho trvá zotavovanie. Pretože by som chcela ísť k moru ale neviem či to bude možné.

tinalia
13. júl 2024

@ivinka1812 tyzden-dva su take najhorsie, potom sa to uz da 😊 ale radsej by som sa spytala doktorov a riesila to s nimi, lebo nevies aky stav budes mat po laparoskopii

ivinka1812
autor
13. júl 2024

@tinalia a ešte sa chcem opýtať ako dlho v nemocnici budem je to len tak ze ma zoperuju ostanem jednu noc a idem preč?

michaela329
13. júl 2024

@ivinka1812 ja som sa hojila celkom rýchlo a to mi toho robili viac (aj tumor a prolaps). No kúpať mne dovolil môj gynekológ až po prvej menštruácii. Tá prišla asi 3 týždne po operácii. Mne to robili v Martine a ráno príjem o 6:30, okolo deviatej operácia a okolo 15:30 domov.

ivinka1812
autor
13. júl 2024

@michaela329 mne môj doktor povedal že mi dá nejaké tabletky ale ze to neni antikoncepcia ale ze 3 mesiace nebudem mať menštruáciu, len neviem ako sa volajú

tinalia
13. júl 2024

@ivinka1812 zalezi od stavu. Mna tiez operovali v Martine, ale bola som tam 3 dni (mala som cysty na oboch vajecnikoch). Naozaj je to velmi individualne. Mne to uspanie urobilo zle a nedokazala som sama chodit na wc. Tak uvidis, ako bude tebe.
Ja som brala po laparoskopii hormonalne injekcie asi 6mesiacov a pocas nich som nemala menstruaciu aby sa to hned nevratilo naspat.

michaela329
13. júl 2024

@ivinka1812 no tak to si daj pozor, pretože pri hormonálnej liečbe sa obvykle nesmie na slnko 🙄 Uvidíš čo konkrétne Ti dá. Ja som pred a po operácii brala aj profizym (wobenzym). Naozaj pekne sa mi aj jazvičky zhojili.

michaela329
13. júl 2024

@tinalia v narkoze som bola štyrikrát v rôznych nemocniciach... vždy som sa akurát dobre vyspala. Aj po zobudení som si sama šla na wc, sestra ma skoro zabila 😃 Toho som sa vždy bála, že mi bude zle...lebo som zažila kočku, čo vracala už na JIS.

tinalia
13. júl 2024

@michaela329 no ved to, ze kazdy tu narkozu ma inu, ja som sa po sekcii dala rychlo dokopy ale po laparoskopii nie a nie sa zdvihnut z postele 😅