Opakujúce sa problémy zospodu

3. okt 2022

Dobrý deň. Idem si k vám po radu. Ja už si vôbec neviem dať rady. Mám 8 mesačnú dcéru a 4 mesiac nekojim. Stále mi neprišiel menzes (tehotná nie som) a dookola sa mi opakujú problémy zo spodu. Nonstop svrbenie, pálenie, som vyhadzana a opuchnuta. Pomáha mi len canesten na vkladanie ale neviem či je to dobre stále pouzivat. Tak či tak som z toho úplne na nervy pretože keď mi to prejde mám pár týždňov pokoj a zase sa to objaví. Už mi je normálne aj blbe stále hovoriť partnerovi že nemôžem mat sex lebo mám zase problémy. Chcem to už nejako liečiť a zbaviť sa toho pretože dosť že vstávam k malej v noci ešte aj 1-2x v noci chodím do sprchy čo nemôžem ani lezat. Ťažko sa mi chodí som brutálne nervózna z toho celého a už som vyčerpaná.
Lekár mi len povedal že mám sa objednať na vyvolávačku že mi pichne injekciu aby som menzes dostala. Ale neviem či chcem zbytočne nasilu vyvolať menzes aby sa mi úplne rozhádzali hormóny. Neviem či to je správne alebo mám počkať kým prídu prirodzene. Aj tak neviem čo mi na tie moje problémy ma akože pomôcť to že mi vyvolá menzes. Ja sa chcem toho zbaviť 😭 mám 24 rokov a stále dookola tieto problémy riešim. Ja už fakt nevladzem a už si neviem dať rady. Prosím poraďte mi niečo ako ste to riešili vy alebo čo mám robit.
Ďakujem Vám veľmi pekne žienky. 😩

rebekamarcusko
3. okt 2022

No musí sa preliecit aj partner,bez toho sa ti to bude stále vracať a budete si to medzi sebou podávať. samozrejme by si mala ísť ku gynde na vytery a potom riešiť menzes podľa mňa.

jallka11
3. okt 2022

No tak jedine asi na nejaky cas sa sexu vzdat a riesit to. Tak je ti to neprijemne, tak to predsa nebudes robit proti svojej voli. Poriadne sa preliec, partner to musi chapat. Tabletky na vkladanie nie je zrejme brat dlhodobo.

cyberk
3. okt 2022

Ja som uz bola tiez zufala, tak konecne mi gyn navrhol atb, ktore sa uzivaju polroka ale zatial (3mesiace) co ich uzivam zaberaju 🙂 spytaj sa gyn ci ti nemoze predpisat tiez - MYCOmax sa volaju, mne predpisal 5 blistrov (po 3 tablety) samozrejme sex mozem mat a aj uzivat do toho HAK 🙂

autor
3. okt 2022

Baby veď práveže sex nemám a nerobím to proti svojej vôli. Veď keď mám problémy tak nemôžem poriadne ani chodiť a nie to mat ešte sex takze ten som nemala ani nepamätám. Len som písala že už mi to je blbe keď vidím že on chce a ja nemôžem a stále mu vravím že mám problémy veď už aj mna to hnevá.

@cyberk A to sú tabletky alebo čipky na vkladanie? 😊

zorkahorka
3. okt 2022

Mne dala dr krem lomexin. Nejes vela sladkého?

20erika07
3. okt 2022

Gynda, vytery, cielena liečba podla vyterov a mne co pomohlo jedine udrzat sa uz roky bez tychto problemov je uzivat probiotika nonstop aspon pol roka a potom aspon jednu cez den do roka, ja uz ani nepamatam co to je problem odspodu a predtym dokola...

roja01
3. okt 2022

Velmi dolezite je celkom sa vzdat sladkeho, kysnutych kolacov a z mliecnych vyrobkov jest iba prirodne zakysane, najlepsie so zivymi kulturami. Okrem liecby samozrejme.

lauriik
3. okt 2022

A dr ti nieco nepredpisal? Ked kojis nejes vela cukrov? To by som vylucila ako prve. Aj bielu muku. Treba zaradit kvasene vyrobky, nejake probiotika.

ctrl
3. okt 2022

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...
Prečítaj si tento článok.
Osobne si Myslym že Canesten stále dookola nie je vhodne narúša vaginálne prostredie pri dlhodobom užívaní
Treba doplniť telu vlastne probiotika . Moja osobná skúsenosť už roky je z Gynim intym .

kvecinka321
3. okt 2022

Tiež by som skúsila určite poriešiť stravu… domáci kefir zaradiť do stravy, vylúčiť sladké bielu muku minimálne obmedziť..

simca06022011
3. okt 2022

Treba ti ist ku gyn na vyšetrenie a dat riadnu cielenú liečbu. Canesten ti to.viditeľne iba ukľudni a vráti sa ti problem spat. Akejkoľvek pokusy doma môžu skončiť ako vyhodené peniaze.

cyberk
3. okt 2022

Nastastie nie su to cipky, normalne sa prehltnu 😅🙏