Opakovaný zápal močových ciest po sexe

natalis1998
12. nov 2020

Ahojte mám taký problém že niekedy po tom ako mame s priateľom sex ( vždy je chránený) tak dostanem zápal močových ciest. Keď aj idem k doktorke tak vkuse mám moc negatívny a maximálne mi dáva prášok niekedy antibiotiká aby mi to prešlo len to mi nepríde ako riešenie. Tentokrát som zas dostala zápal, už 4-ty deň pijem urologicky čaj užívam aj doplnok myslím že sa to vola urinal len mi to nejako neprechádza antibiotiká nechcem. Tak som sa chcela opýtať či nemáte nejaké rady zaručene ktoré Vám pomohli a taktiež či ste niektorá nemali podobný problém. Taktiež som to minuly rok riešila aj s gynekológom a povedal mi že som v poriadku a ak urologovi má doktorka poslať nechce keďže nemám v moci zápal. Som už zúfalá. Za každé rady ďakujem.

pininka1
12. nov 2020

@natalis1998 mne pomaha hned po sexe poriadna sprcha, hlavne tam dole a dost mi pomohli aj probiotika s brusnicami. Ak ma tvoj priatel ochranu problem moze byt aj v tom, mozes byt alergicka. Skuste ine kondomy, alebo iny druh antikoncepcie

krisbar
12. nov 2020

Aj ja som to mavala. Preliecila som to vysokymi davkami atb. Asi 3 tyzdne som ich brala.
A potom D manosa. Je to cukor, ktoreho molekuly na seba viazu ecoli a vyplavuju ich von. Ja si to davam aj oreventivne.
A od lekarky by som ziadala nech spravi miktobiologiu. Proste na nu tlac ze stale ti nie je dobre.

danieli
12. nov 2020

Hned po sa vycikat a poriadna sprcha, nasledne natriet multigyn actigel smerom spredu dozadu, mne pomohlo iba toto, poznam vsetky urologicke caje, antibiotika, manozu, brusnice, zabralo jedine toto, drzim palce, toto je taky neprijemny druh bolesti, nech sa ti to uz nevrati

denden77
12. nov 2020

@natalis1998 po akte sa vycurat a hodit sprchu 😉

natalis1998
autor
12. nov 2020

Ďakujem baby za rady.
Po sexe vždy si dávam sprchu aj hneď idem cikat. Dajme tomu 2 týždne fungujem normálne a potom dostanem zápal. Nie vždy po každom sexe to mám.
Asi som veľmi precitlivena lebo spočiatku mi spôsobovali zápal syntetické nohavičky vymenila som sa bavlnu bol pokoj... a teraz toto. Možno to je aj tým kondómom aj keď to by sa mi asi alergická reakcia urobila po každom sexe.

zuz02
12. nov 2020

No možno to bude znieť odveci, ale ja som sa takto trápila zo 3 roky. Každé 2 mesiace zápal až som krv cikala. Musela som to preliecovat monuralom, po ňom sa to upokojilo, moc v poriadku a o 2-3 mesiace zase návrat zápalu. Mávala som aj problémy s mŕtvym zubom, ktorý bol plombovany, bolesť mi išla do ucha. Moja vtedajšia zubárka zub neriešila, prišiel jej ok aj bez röntgenu, ja som nejaké extra veľké problémy s nim nemala. Len z času načas. Raz sa mi ale urobil hnisavy vacok, vtedy už videla, že je problém, ale zub nevedela ona riesit, lebo už bolo treba vyčistiť kanáliky. Tak som sa nastvala, zmenila zubarku, tá mi po tom, čo som jej povedala aj o mojich mocakoch, tvrdila, že ten zápal zo zuba, ktorý som neriešila a ani necítila, keďže zub bol mŕtvy, môže spôsobovať aj moje zápaly moc.ciest. A tak aj bolo, odvtedy som nemala zápal. Sú to už 2 roky.

natalis1998
autor
13. nov 2020

@zuz02 môže to byt aj môj prípad. Mám v jednom zube zle urobenú koreňovú výplň a budúci týždeň mi to má zubár opraviť, takze je možné že by to išlo u mna z toho zuba.
Každopádne tiež už mám v moci krv, takze sa antibiotikám nevyhnem. Ďakujem za rady

pininka1
13. nov 2020

@zuz02 ty ale ja som mala to iste so zubom a mne to vravela aj na reumatologii ze zo zuba moze byt infekcia v celom tele aj zle vysledky. Ja som mala vysoke aslo aj crp. Tak nakoniec je to ozaj asi tak, toto je super info pte mnohe baby.

oliviabb
13. nov 2020

@natalis1998 mozem odporucit kvapky z kapucinky, caj z kapucinky, tabletky cystone. Vsetko maju v lekarni. Doktorka Ti vysetruje moc len u seba, ci ho posiela aj do labaku?

natalis1998
autor
13. nov 2020

@pininka1 je to možné lebo ako hovorím v oblasti koreňa som mala infekciu podľa rtg , takze je možné že z toho bývam chorá či už tak v oblasti močových ciest ale trápi má aj žalúdok často a tak. Moja starká mala zubný mostík a mala strašne problémy s kĺbmi, keď si dala mostík dole a zuby vytrhnúť a nato zubnú protézu bolesti jej mierne ustúpili.
Čítala som že mŕtve zuby ktoré nie sú správne ošetrené spôsobujú napríklad kardiovaskulárne ochorenia...

natalis1998
autor
13. nov 2020

@oliviabb ďakujem, určite sa na to pozriem a niečo kúpim lebo už má to takto nebaví.
Áno do labaku pred týždňom mi volala že v moci nič nemám a týždeň na to takto infekcia skúsim asi vyhľadať nejakého súkromného urologa keď mi nechce dať papier.

de_zi
14. nov 2020

@natalis1998 Prežívala som presne rovnakú situáciu, nakoniec sa ukázalo, že za to môže ureoplazma. Môže byť v tele aj bez príznakov a prejaviť sa pri "premnožení" (stres/znížená imunita/infekcia v tele). V mojom prípade to bolo tak ako píšeš, zápal močových ciest najmä po súloži.
Neviem, či ti teda gynekológ robil testy aj konkrétne na ureoplazmy, keď povedal, že si vporiadku. 🙂
Je to pekná potvora, my sme sa liečili skoro rok, 3x antibiotiká, žiaden sex...
Držím palce ku skorému uzdraveniu! 🙂

yoxinka
14. nov 2020

@natalis1998
Nechci atb a počkaj si na zápal obličky. Švagriná s tým pred 3 mesiacmi strávila krásne dva týždne v nemocnici a liali do nej antibiotiká prúdom, lebo to mala ozaj zlé ... tiež bola pred tým hrdinka. Ja som mala zápal močových ciest pred mesiacom, ale teda ja som nevedela normálne fungovať. Každých 10 minút som bola na wc, pri močení brutalne bolesti, po druhej tabletke atb sa mi tak uľavilo ...

natalis1998
autor
14. nov 2020

@de_zi ďakujem za radu, skúsim sa ešte vyšetriť na gynekológii ešte raz. Menila som gynekológa tak možno by mi to nový navrhol ešte raz.
Ďakujem, nakoniec mám antibiotiká a na 3 mesiace niečo na imunitu močových ciest tak dúfam že mi to zaberie.

natalis1998
autor
14. nov 2020

@yoxinka ja rozumiem že niekedy sa antibiotikám nedá vyhnúť , ale chcela som skúsiť liečbu aj iným spôsobom ako antiobiotikami nakoľko v poslednej dobe mám antibiotiká takmer každý mesiac či už zo zápalu alebo z iného druhu prechladnutia.
Už mám druhu dávku antibiotík za sebou a cítim sa výrazne lepšie, takze som to asi zbytočne odkladala. Zápal obličky som nemala ale to čo ste opísali tak som mala podobne príznaky.

yoxinka
14. nov 2020

@natalis1998
Mám dve kamošky, ktoré s týmto majú problém. Jedna od detstva, časté zápaly močových ciest, druhá odkedy je sexuálne aktívna, tiež to má po sexe. Obe mi vraveli, že treba hľadať príčinu, ale obe zároveň tvrdili, že tie atb rozhodne netreba odkladať. Jedna mi vravela, že jej niekedy trvalo aj dva tri cykly atb, kým jej to definitívne zmizlo. Čiže ja chápem, že je to frustrujúce, ale toto asi netreba podceniť a asi hľadať lekára, ktorý poriadne všetko vyšetrí, pokiaľ sa to stále vracia. Zápal obličky u švagrinej prebiehal tak, že nakoniec, keď bola v stave, že 40 teplota a od bolesti sa nedokázala pohnúť, dovolila mužovi zavolať sanitku ... akurát začínala korona, takže ju odvážali ako keby mala ebolu v ochranných oblekoch a celé to bolo také absurdné, že hovorila, že keby nemá také bolesti, tak sa tam začne rehotať. Ale teda 2 týždne v nemocke a veľmi zle na tom bola.

pikuli
20. nov 2020

@krisbar ahoj kde si kúpila d manosu?

yoxinka
20. nov 2020

@pikuli
V DM maju napríklad

pikuli
20. nov 2020

@yoxinka ten uroval akut manosa myliš?)

ckatka
20. nov 2020

@natalis1998 výborne zaberá toto. Mam namiešané z olejov z Doterry a odvtedy svaty pokoj. Pri prvom náznaku nakvapat na tampón a dnu...nakvapkat na vložku a pripadne aj potierat keď pali aj koža zvonku.
Najdôležitejšia zložka je čajovnik, Eukalyptus a citrón..ostatne tam mam kvôli kvasinkam a herpesu.

ckatka
20. nov 2020

@ckatka opravujem čajovnik oregano a citron

taga
20. nov 2020

@natalis1998 mavala som to pri partnerovi, ktory nedbal na predohru, ja som nebola pripravena, on velmi velky a sex tym padom trosku tvrdsi. Nebude to aj tvoj pripad?

yoxinka
20. nov 2020

@pikuli
D Manosu som myslela. To majú v DM.