Ahojte, už naozaj neviem kde mám hľadať nejaké rady, prečítala som milión diskusií, článkov a podobne o tom, čo treba robiť pri opakovanom zápale močových ciest avšak nič mi nepomáha.V roku 2022 som dostala snáď prvýkrát zápal močových ciest, štípalo to rezalo to, mala som krv v moči ale keďže som bola mimo Slovenska nemala som možnosť ísť k lekárovi. Po 3 dňoch keď už som sa vrátila na Slovensko som išla k doktorke ktorá mi vzala moč a ihneď dala antibiotiká. To bolo fajn, o dva týždne sa mi yo vrátilo a znovu antibiotiká. Odvtedy mám zápal močových ciest KAŽDÝ mesiac a je to naozaj strašné pretože vždy to bolí. S prestávkami užívam D-manózu ako prášok do vody, chodím poriadne oblečená, VŽDY mám ponožky, nezadržiavam moč. Vyskúšala som veľa doplnkov stravy ale naozaj keď už to vyvrcholí tak mi nepomôže nič iné ako antibiotiká. Nikdy predtým som s tým nemávala problém. Je tu nejaká z Vás ktorá má podobný problém? Prípadne nejaké rady? Chcem sa vyhnúť neustálemu užívaniu antibiotík. Budem veľmi vďačná za čokoľvek.
@s1s4 treba ist k urologovi a aj imunologovi.
@s1s4 mne lekár povedal, že treba preliečiť ATB aj partnera
@s1s4 Ja som mávala zápal 2 x mesačne, od prvých pocitov na WC som u lekára do skúmavky cikala totálnu krv. Pomohlo mi užívať Wobenzym, začala som s ATB. a zjedla som ich snáď aj 800 ks (berie sa 3 x denne 5 tbl.) Odvtedy je to o dosť lepšie, skoro 5 rokov som bola ok, teraz ochoriem len veľmi výnimočne.
@s1s4 Ahoj, ja mam tiez s tymto problemy. Mne na to pomohlo pit caj zo zlatobyle, uzivat lipozomalny vitamin C a v pripade tazkosti kvapky rowatinex, tie su ozaj top. (Myslim*ze sa nozu uzivat aj preventivne).Takto sa mi to opakuje "len" kazde 3 roky snad, no tiez pojdem radsej k urologovi.
@s1s4 mne pomohol urovaxon
@s1s4 mam len pár rád. Prať spodné prádlo bez aviváže, na vyššej teplote, extra plakanie, prezehlit. Umývat sa len čistou vodou. Obmedziť cukor.
Chodíš k urologovi alebo ti Atb predpise len tvoj obvodak?