Opakovaný zápal močových ciest

3. feb 2023

Ahoj, tie ktorým sa opakovane vracia zápal močových ciest ako to riešite. Ja už neviem čo mám robiť. Koľko krát ročne je možné brať antibiotika? Minulý rok 4x, medzitým urovaxom, imunor. Už som vyskúšala množstvo volne predajných prípravkov a stále sa to vracia. Minulý rok sa mi objavila aj intolerancia na laktózu a už 2x, keď som si neustriehla bezmliečnu diétu, tak do 2 dní prišiel zápal. Myslíte, že to spolu môže súvisieť?

zuz02
3. feb 2023

Môže to spolu súvisieť, lebo si zbytočne zaťažujes imunitu laktózou a telo musí vynakladať úsilie ju spracovať. Navyše si narúšaš aj črevnú mikroflóru a tým sa ti rýchlo pomnozia zlé baktérie. Ja mám alergiu na bielkovinu kravského mlieka a tiež, keď porušujem diétu, mám problémy. Mne sa kvasinky premnozia a mám kútiky. Ale pár rokov dozadu som mala opakovane zápaly moč.ciest a niekoľko rokov zanedbaný mŕtvy zub, na ktorom sa mi urobil vačok. Zmenila som zubárku, lebo stará nič neriešila a nová mi rovno povedala, že tie zápaly moc.ciest som mohla mať aj z chorého zuba. Poriadne kanáliky vyčistila, preliecila a odvtedy zápaly nemám. Aspoň u mňa to tak bolo.

koticka
3. feb 2023

Nemáš často sex? Môže to byť jedna z príčin. Nezabudni pred milovaním na hygienu, po sa ísť hneď vycikať a znova umyť.
Nasaď si dlhodobo D-manozu, každý večer 1 sačok rozpustiť vo vode. Pitný režim, ak cítiš, že niečo nie je v poriadku kvapky Urolesan. Skús pozrieť aj na produkt WaterPill.

ja_bb
3. feb 2023

Ja keď som v chlade a cítim, že by sa dačo malo diať,jemne pichanie,balenie, hneď si dám hrsť brusníc sušených. Mam ich stale doma a väčšinou pomôžu, ak to ešte nie je tak zle.

autor
4. feb 2023

Už som skúsila hádam všetko, hygienu dodržiavam, piitny režim tiež, výživové doplnky skúšam stále. Včera na pohotovosti sa ma Dr. Pýtala ci mi urológ robil citoskopiu, jasne ze nie. Že to mám riešiť u svojich Dr. A nie na pohotovosti, lebo ona mi dá antibiotika, ktoré mi nemusia sadnúť. No ale vydržať do pondelka sa určite nedá a odkiaľ ja mam vedieť, na aké antibiotika je moja baktéria citlivá?
Tie ktoré to riešite u urológa, aké vyšetrenia vám robí? To ho mam normálne prosiť, aby mi to urobil?

koticka
4. feb 2023

Ja som bola u urologa, predpísal mi atb Macmiror pred každým stykom si dať … a chcel mi tiež robiť citoskopiu. Odmietla som. Naozaj skús ten Urolesan, sú to kvapky a naozaj veľmi účinne. Ja som s nimi zvládla zápaly, kedy som mala krv na 3 kriziky v teste a bez atb. Úľava od prvého dňa okamžite. Objednavala som z internetu, neviem či zoženieš v lekárni.

danielockazihlavka
4. feb 2023

Odporúčam pitie zeleného jačmeňa od Green ways, je to zázrak na pálenie. Mne veľmi pomohol, keď uz urologicky čaj nepomáhal.

iveettta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
a_adamcova
6. feb 2023

@iveettta Prosím ťa akou prírodnou cestou si išla?Mám tiež podobný problém - neustále zápaly močových ciest, baktérie v moči, týmpádom tvorba obličkových kameňov - až tak, že jedna mi už úplne prestala fungovať. Od doktorov som sa nedočkala pomoci, riešia len následok a nie príčinu - dvakrát som bola operovaná na obličku, a stále sa to vracia. Okrem urovaxomu a neustálych antibiotík dookola žiadna liečba :/

iveettta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimi410
8. feb 2023

Ja som bola na tom tak, že atb nezabrali tak mi dal gynekológ trojkombinaciu. Bolo mi z nich zle od žalúdka, ak som ich musela vysadiť..nakoniec mi pomohla jedna pani, čisto bylinkové pripravky tradičnej čínskej medicíny. Od vtedy mám pokoj a to je už pár rokov. Pred tým stačilo že som len cítila napr že mi je zima, studené nohy, a v noci bolesti že som sa nemohla pohnúť.

diana_1212
10. aug 2024

@mimi410 viete napisat ako ss volaju tie pripravky? Alebo odkial ich mate?