Ahojte, už 5krát v tomto roku som vždy pár dní po sexe schytala zápal močových ciest. Rezanie pri cikaní, pálenie, bolesti brucha a hlavne krížov. Niekedy to do 2-3 dní zmizne, inokedy boli potrebné aj atb. Čím to môže byť spôsobené? Nejaké rady ako sa tomu vyvarovať? 😔
Ďakujem😊
@mia78111 uvidime, dnes bol na vysestreni aj on a pockame na vysledky.
Mne pomohli mŕtve e.coli baktérie na vybudovanie imunity, tuším urovaxom sa to volalo, odvtedy mám pokoj. Ale teda prešla dom všelijaké vyšetrenia u gyn. aj urológa, scintigrafiu obličiek a vylucovania. Trapila som sa rok, dookola atb.
@lusyc toto mi predpisal dnes lekar.. ako dlho si to brala ?
@barbora112678 joj, to uz si nepamätám, je to 9 rokov. Ved podla doporučenia lekára.
@barbora112678 mne jedna baba odporucila ze uzivala valovic urologicke kvapky
Aj ja som to mala, po sexe hned smer sprcha a existuju aj probiotika a brusnicami a aj tie som brala pravidelne. Mne to moj urolog vysvetlil, ze ked je raz ta bakteria tam, ona sa nikdy nevylieci uplne, len moze byt taka ako uspata apotom presne po sexe, alebo u mna staci aj chvilu mat nohy v chlade sa akoby aktivuje a je opat zapal. Mne uz ani urinal a podobne veci nezaberali, musim hned atb. Ale od kedy si davam ozaj pozor, tak to mavam ozaj malokedy, max tak raz za dva roky
@barbora112678 no v tomto pripade by som dala skontrolovat aj partnera..vyzera to ze si to pinkate..ak bude ok tak po sexe vycikat hned a aj sa umyt ciatou vodou..potom viac pit nech sa mocove cesty preplachnu. ja si preventivne davam aj blokurimu do pohara a vypijem..niekedy si aj potriem protizapalovym kremom vonok posvy..zatial pomaha..inak pred kazdym sexom si davam aj taky prirodny lubrikant aby som ju nemala suchu..navstivili si uz urologa? Aka bakteria ti vysla zo sterov?
Mne ani sprcha pred a po u oboch nepomahala, stále sa mi vracali zápaly močových ciest a atb.
@pininka1 inak toto som si myslela aj ja ze to tak mam..ze nejaka spiaca bakteria..alebola som na cystoskopii a vsetko sliznice ciste, ziadne polypy, stery boli v poriadku..a ja zapal 2-3 do roka..vravel ze to potom vsetko ide z posvy..z konecnika sa dostanu do posvy a ak je narusene ph, sliznice, skabsia imunita alebo daco hned sa to rozmnozuje a nasledne do mechura..cize imunita a posilnit sliznice su zaklad..este chcem skusit nefrologa ci nieco oblicky neprepustaju
@barbora112678 berie sa to 3 mesiace v kuse..1 tabletka nalacno..
@pininka1 tiez si davam pozor, zial stale sa mi to vrati :(
@kawasakier6n ano ja som bola na urologii, zatial nemam vysledky no pred tym som mala e-coli. Priatel pojde na vysestrenie. Robi urologom chlapom nejake preventivne vytery ? Najlepsie by bolo na vsetky bakterie
@barbora112678 aj ja som ju mala v kultivaciach aj moci velakrat ale odkedy som uzivala kapucinku tinkturu od afra a blokurimu tak mi odvtedy ani 4az nevysla z kultivaci..ked som mala zapal tak mi tam nasli len enterococcusa..tak si myslim ze toto mi fakt ako jedine pomohlo sa jej zbavit..samozrejme este zmena stravy..ano urolog zoberie ster muzovi a popod prostatu a podobne..fajn by bolo aj vysetrit smermie sekret..bo to su niekedy velke naloze pre zenu do posvy a pritom chlap sa moze citit uplne v pohode..ale moze byt tiez nosicom...a este ak je narusene vnutorne prostredie posvy tak bakterie nemaju problem sa zacat mnozit..imunita nestiha
@barbora112678 to je hrozne, moja kamoska to napr mala z vnutormaternicoveho telieska. Ani predtym ani potom nemala nic. Ale aspon zistila co jej robi zle
Pri tomto jedine antibiotika a enzymy, mne tato kombinacia pomohla. Uzivala som tabletky, co mi predpisala doktorka a potom som si k tomu Wobenzym kupila a odvtedy vlastne mam klud jak som ten zapal prekonala. Podstatne je posilnovat imunitu a nebude sa to neustale vracat a opakovat 🙂
@bigdream uzivala som ju skoro 3 mesiace..potom pauza asi 2 tyzdne a este 2 mesiace..cca skoro pol roka..
@barbora112678 mozes mat alergiu na spermie alebo teda priatel ma nejaku infekciu, ureu alebo mykozu. Tvoje telo sa brani ako vie.
Treba hladat pricinu a do vtedy pouzivajte prezervativ aby sa to nedrazdilo zas a znovu
@barbora112678 nemozete mat nejaku infekciu? Ktoru ste preniesli na partnera, no kedze on nie je prelieceny sucasne s vami, tak sa vam to vracia?