Opakované zápaly močových ciest

9. aug 2024

Ahojte,
stretol sa niekto s tým,že mal opakované zápaly močových ciest?
Začalo mi to covidom, následne menzes, zápal močových ciest. Všetko ma bolelo, cikať som chodila každých päť minút pár kvapiek. Nemala som však krv v moči. Voľnopredajné lieky, potom ATB. Pokazené trávenie. Myslela som si,že som už ok,lebo som nemala žiadne príznaky. Ale po sexe som sem tam cítila taký zvláštny pocit,ako keby mi to malo začať znova. Mala som náhodne preventívnu prehliadku u obvodnej a tam z moču zistila,že to nemám doliečené a stále mám baktérie v moči. Zas ATB, ten istý kolobeh. Kontrola žiadna. Teraz sa mi to znova vrátilo, ale tak,že som si nebola istá,či mám zápal močových alebo gyneko. Alebo aj aj. Kúpila som si znova voľnopredajné lieky na močáky a tiež vaginálne čapíky (na obnovu mikroflóry,nie na mykózu). Premýšľam nad tým, či to neriešiť u gynekológa. Riešili ste to tak niekto? Alebo ten zápaly močových nerieši vôbec? Tie ATB ma vždy neskutočne položia, odkedy som ich brala mám opakovane zdravotné problémy a imunitu a trávenie v keli.
Vďaka.

walentina7
10. aug 2024

Mala som ten problém tri roky. Po covide. Aj trávenie v háji. Atb som brala veľa. Urolog mi pri cystoskopii rozsiril močovú trubicu a odvtedy zápal nebol. Pytaj sa na urologiu.

anketkarka
10. aug 2024

Skúsila by som dlhodobo toto:
https://doplnky-stravy.heureka.sk/edenpharma-ka...
V akútnej fáze toto:
https://doplnky-stravy-mocove-pohlavne-organy.h...
Kapucínka je prírodné ATB ale nerozhádze Ti trávenie a imunitu.

roxy2
10. aug 2024

📌

4stanka4
10. aug 2024

Ja to riešim tiež a už som na nervy z toho. Teraz som brala 3 mesiace Urovaxom a pokiaľ som ho brala tak super. Týždeň po dobrati zase problém. Dr mi hovorila ze ma pošle k urologovi (bola som tam pred par rokmi a nezistili nic). Gynekológ mi hovoril ze mam na krčku ranku ze ta môže spôsobovať časté zápaly. Pôjdem na urológiu a keď tam nezistia nič, poriesim tu ranku a uvidim ci to zaberie. Dr mi dala Cefzil ale zatiaľ beriem len Canephron, kvapky z kapucínky, urologicky a praslickovy čaj.

pininka1
10. aug 2024

Opakovane nasadzovať blokurimu, ja ju striedam aj s inou D manozou, mne kázal urolog aj sem tam urinal vybrať, ale ten mi veľmi už nezaberá. Dodržiavať pravidlá, pred sexom ísť na WC, po sexe detto a sprcha. Dávať pozor na zimu, mne to robí veľmi zle, hlavne od nôh keď mi je zima. Ale žiaľ niekedy dodrzim vsetko a aj tak príde zapal

roja01
10. aug 2024

Vacsine pomaha tinktura z Kapucinky. Napriklad od serafinbyliny.sk

zuzana9393
10. aug 2024

@roja01 áno, mne veľmi pomohla, určite treba skúsiť. Dokonca pomohla aj 4r synovi, ktorý sa v noci zvykol pocikavat. Po prelieceni týmto konečne prestal.

anos18
10. aug 2024

Ja mávam opakovane zápaly : e coli. Brala som aj urovaxom, aj injekcie na podporu imunity, kým som to brala, bolo dobre, potom zasa zle. Pichali mi aj kyselinu hyalurónovou do mechúra, ale potom zasa som mávala príšerné bolesti. Imunologicka mi chcela dať vyrobiť autovakcinu, takže keď budem mať zápal, doniesť moc do sterilnej skúmavky alebo cievkovany a že mi dajú vyrobiť. Prišli hrozné bolesti, ale moč bol sterilny. Urológ nic nezistil, poslal ma pre istotu na gyndu, tam tiež všetko ok. Urológ mi predpísal Spasmed,aj keď vravel,že asi to nebude dráždivý mechúr. Nepomohol. Všetko negatívne, bolesti príšerné. Išla som k homeopatke. Beriem homeopatiu, je mi o dosť lepšie, konečne som sa mohla aj kupat, síce len v mori, na kúpalisko si netrúfam. Ale aj to je pokrok

adaam
11. aug 2024

@anos18 ahoj, prosím môžeš napísať aké homeopatiká berieš? Ďakujem

adaam
11. aug 2024

Ja som minulý rok absolvovala rozširovanie močovej rúry, potom aplikáciu kyseliny hyalorurovej 7x. Počas toho som mala stále v moči clebsielu. V decembri som mala antibiotika, od tej doby beriem stále niečo na prevenciu - dmanozu z DM, wobenzyn, uroril, kapucinku. Samozrejme nie všetko spolu.

anos18
11. aug 2024

@adaam beriem uranium nitricum ch200, a pri akútnych problémoch cantharis ch30. Len neviem,či by som sa púšťala do homeopatie bez homeopatia. Prvé sedenie trvalo asi 2 hodiny, čo sa ma všeličo vypytovala, až kým mi nastavila liečbu.