Opakované zápaly močových ciest

s1234
21. júl 2022

Môžete mi poradiť čo na časté zápaly močových ciest. Skoro každý mesiac ich mávam a už som zúfalá z toho. Beriem antibiotika biseptol už štvrtý deň vidím úľavu ale ešte stále pociťujem pálenie plus hnedý výtok mám. Trebalo by mi ísť na kompletné vyšetrenie u obvodného lekára?

salamistka
21. júl 2022

asi máš rezistenciu na Biseptol, treba skúsiť iné antibiotiká...mne napríklad nezaberajú nikdy, najviac mi pomôžu s obsahom ciprofloxacínu

kkovacovak
21. júl 2022

@s1234 skúšala si blokurimu?

s1234
autor
21. júl 2022

@kkovacovak Nie neskúšala ďakujem za radu.

kkovacovak
21. júl 2022

@s1234 používa sa na liečbu ale aj na prevenciu. Sú dva druhy. Zelená a oranžová ale teraz presne neviem čím sa líšia. Popýtaj sa keď tak v lekárni

nikelca
21. júl 2022

Ak sa to stale opakuje možno skontrolovať parazity. A určite brať brusnicové tabletky také probiotiká. Tie brať kým to úplne neprejde a pri akomkoľvek náznaku pálenia ich znovu nasaď. Ideálne veľa sa odspodu sprchovať a veľa piť. Strávila som 2 roky návštevami detského nefrológa vždy atb zabrali a o mesiac-dva to bolo späť.

michaelam2
21. júl 2022

@s1234 robil ti lekar vsetky testy? co sposobuje ten zapal (aka bakteria) ? vyborne na mocove cesty je aj kapucinka, d manosa, petrzlenovy olej, cesnak, probiotika

s1234
autor
21. júl 2022

@michaelam2 Nerobili mi žiadne testy .. chceli odomna moč na druhý deň a bolo to dosť akutné a nevydržala by som bez antibiotik. Tak mi nasadili biseptol

michaelam2
21. júl 2022

@s1234 ano ale pises ze mas opakovane zapaly...tak neposielali moc ani raz na rozbor aby zistili co ti ten zapal sposobuje?

s1234
autor
21. júl 2022

Bola som u urológa a vzali mi vtedy aj moč povedali že mam infekciu a nasadili antibiotika a to je všetko

michaelam2
21. júl 2022

@s1234 skoc aj ku gynekologovi, aj tam moze byt problem

akinom0077
21. júl 2022

@s1234 Treba dokladnu kultivaciu mocu + gyn vysetrenie na vsetky bakterie. to iste muz partner- urologia vytery aj ked nema problemy

akinom0077
21. júl 2022

@michaelam2 super otazka

michaelam2
21. júl 2022

@akinom0077 no zial mam bohate skusenosti s tymito zapalmi ...a zistit co to sposobuje je zaklad

akinom0077
21. júl 2022

@michaelam2 ja detto je to tak

michaelam2
21. júl 2022

@akinom0077 ja som akurat douzivala ciprofloxacin, bakteriu to zabilo ale stale sa necitim uplne ok, tak uzivam vsetky mozne doplnky na mocove cesty

salamistka
21. júl 2022

@michaelam2 aj ja tak zvyknem, po dobratí ATB si dávam ešte brusnice s D manòzou, ale aj kapucìnka je fajn, probio

michaelam2
21. júl 2022

@salamistka a mavas po dobrati atb este nejake problemy? Ja mam pocit ako keby ten mocovy mechur bol taky podrazdeny alebo ako to mam nazvat

salamistka
21. júl 2022

@michaelam2 preventívne si niečo dávam, aby sa mi to každú chvíľu nevracalo

01matrioska
21. júl 2022

Brusnica plus - sirup. Koncentrovaná šťava z kanadskej brusnice obsahuje polyfenoly, taníny, flavonoidy a vitamíny. Kombinácia brusnice, borievky a rumančeka pôsobí antioxidačne, pomáha posilňovať prirodzenú obranyschopnosť organizmu, napomáha k správnemu fungovaniu tráviaceho systému, k správnej činnosti obličiek - vylučovanie vody z organizmu a metabolizmus tukov, sacharidov a bielkovín.

ctrl
22. júl 2022

@s1234 žltá krabička je Blocurima akút čiže dáva sa v akútnej prvej fáze .
Modra krabička sa dáva dlhodobo 1 sacok večer v ramci prevencie.
Ale pozor zabera iba na baktérie e-coli , v inom prípade je neúčinná.

ivka973
26. júl 2022

@s1234 ahoj ja som mala s tým 5 rokov problem nonstop ako píšeš ty. Po ANT prišla mykoza a opäť zápal. Starká mi poradila piť čaj z petržlenu (najlepšie čerstvý ale ja som používala sušený). 7l denne uvariť v hrnci môžeš kľudne aj do chladničky vložiť nemusí sa piť teplý. Takto pi 2t týždeň pauza niekoľko mesiacov. Začala som užívať aj wobenzym predné podľa pokynov. Je to drahšie ale mne to pomohlo. Neviem ti povedať či pomohol petržlen alebo wobenzym alebo kombinácia týchto dvoch ale už 2 roky nemám žiadny zápal. Vyskúšala som kadečo volnopredajne lieky ant a nič nepomohlo. Plno peňazí som minula a stále sa to vracalo. Teraz ak náhodou citim je to možno raz za 3/4m hneď si dám čaj a prejde to pijem 2/3 dni a zápal sa nedostaví. Petržlen ti obnovuje stenu v mechuri. Vyskúšaj aspoň pár mesiacov ten petržlen a ak nepomôže vyskúšaj wobenzym je kus drahší ale u mna to stalo za to aj keď neviem ktoré mi pomohlo. Teraz už wobenzym neberiem vôbec vybrala som 1,5 balenia jedno balenie bolo 800ks. Musíš brat víc denne takze sa to minulo rChlo. Určite by som začala s petržlenovej je to lacnejšia cesta. A mne pomáha do teraz prečítaj si účinky petržlenu na močové cesty

michaelam2
26. júl 2022

@ivka973 ano ja som takto teraz zacala uzivat petrzlenovy olej…lyzicka rano na lacno…som zvedava ci to pomoze

s1234
autor
27. júl 2022

ďakujem krásne určite vyskúšam 🙂

s1234
autor
2. aug 2022

@ivka973 Bola som u lekárky na odber krvi aj moču. Zistili mi že mám nedostatok horčíka a železa. A že mám problémy s chudokrvnosťou. Môže byť to byť tým že mám stále zápaly?

ivka973
3. aug 2022

@s1234 ahoj prepáč ale vôbec ti neviem odpovedať na tuto otázku. Zavolaj doktorovi a opýtaj sa určite bduu vedieť

sophie26
21. aug 2022

@s1234 pýtala si sa lekára ci za to môže nedostatok horčíka a železa? Ak áno, aká bola odpoveď?

alenka1967
4. okt 2022

@ivka973 ahoj ty si mala ecoli?

ivka973
12. okt 2022

@alenka1967 ahoj áno 5 rokov problémy