Opakovane vysoká sliznica maternice - krvné zrazeniny

suzy_dm
31. okt 2020

Ahojte, máva niekto bežne menštruáciu s krvnými zrazeninami? Ja od pôrodu (pred 3 rokmi) takmer vždy. Gynekológ mi 21. deň cyklu nameral sliznicu vysokú 16 mm a vravel, že by možno bolo fajn podstúpiť hysteroskopiu a odobrať časť sliznice na histológiu. Všetky výsledky z preventívky sú v poriadku, cysty nemám. Menštruáciu mám dlhú 3-4 dni, naposledy len 3 dni, 2. deň mám menzes najsilnejší s krvnými zrazeninami väčšími ako 2-eurovka. Riešia to vaši gynekológovia?

babulina
31. okt 2020

@suzy_dm u mna len sledovanim, az ked sa skratil cyklus a zosilnel menzes tak nehormonalnou liecbou riesila gynekologicka

astika
31. okt 2020

Ja som podstúpila hysteroskopiu aj s odberom sliznice, našťastie bez nálezu, tak nasadená homeopatická liečba a kontrola každý druhý mesiac takmer dva roky, nakoniec to odznelo

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@astika A pomohlo vám niečo konkrétne?

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@babulina Akú liečbu ste konkrétne podstúpili? Ďakujem.

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@babulina Ešte ma zaujíma, akú ste mali výšku sliznice? Ďakujem.

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@astika Ešte ma zaujíma, akú ste mali výšku sliznice? Ďakujem.

janetinka27
31. okt 2020

@suzy_dm no ja mam tiez s tym problem,ale mala som ju zial ovela vyssiu. kyretaz, histilogia a vysledky uz zaznamenali zmeny.zatial som sledovana. z histologie budes mat istotu,ze tam nic nie je.

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@janetinka27 Aj ťa nejako preliečujú? Ako vysokú sliznicu si mala? Ja som mala 16 mm 21.deň cyklu, takže pred menzesom zrejme ešte vyššia. Cytológia je ok, ale tie zrazeniny pri menzese sa mi nepáčia.

tatisna
31. okt 2020

Ja mam od porodu zrazeniny (ale nie az take velke) a ovela silnejsie kramy ako pred porodom. Proste su ine a nestiham chytat krv. Dam si ten megatampon a megavlozku a za 2 hodiny obe premocene, tak to ide 2 dni, potom to slabne. Idem sa objednat na preventivku, rodila som pred 15 mesiacmi takze teraz nedavno som mala rok od posl. prehliadky. Tak uvidim co mi povie.

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@tatisna U mňa takisto začal silnejší menzes po pôrode. Ja som po pôrode už viac ako tri roky. Ale posledné mesiace sa mi skrátil menzes na 3 max 4 dni a sú tam tie zrazeniny. Inak mam cytológiu, kultiváciu v poriadku, nemám výtoky ani cysty, len tie zrazeniny a tiež 2. deň menzes vymením množstvo vložiek. Čo určite nie je v poriadku.

tatisna
31. okt 2020

@suzy_dm je to obtazujuce a ked citam ze za jedny kramy odide cca 80 ml krvi tak u mna je to mozno aj dva deci a viac. Potom som unavena a beriem pre istotu zelezo. Na testy sa nemienim trepat ci mam dobre zelezo. Ja napr. nechcem brat ziadne hormony takze pomohla by mi operacia ale ked je korona tak asi nebude tak skoro... Dovtedy neviem co bude... Dufam ze nic vazne.

janetinka27
31. okt 2020

@suzy_dm takmer 30. u mna bol problem to,ze som mala vela estrogenu a ziadny progesteron. estrogen je u mna zosilneny aj tym,ze mam nadvahu. po ovulacii mi zlte teliesko nefunguje,takze nemam progesteron. zistilo sa to az na sone,ze ta sliznica je vysoka.

tatisna
31. okt 2020

@suzy_dm inac ja mam polyp a s dr. sme dohodnuti ze ked prestanem kojit tak to zoperuje ale teraz uz musi byt aj po korone...

janetinka27
31. okt 2020

@suzy_dm zatial sa liecim duphastonom,ale asi je slaby, dr navrhuje na preliecenie cerazette. duphaston beriem len druhy mesiac a obe ms mam.otrasne silne.kym minuly mesiac boli iba 2 dni hrozne,tento mesiac mam hrozny uz 6.den. ale s tym ze po 16.00 zoslabne a rano jak z vedra

evicka530
31. okt 2020

3-4 dni? 🤣 Prepáč, musim sa zasmiať, nič v zlom, ale ja to už tak vnimam v porovnaní so sebou. Od puberty minimalne 7 dni, dokopy, kým to uplne skončí so všetkým aj 12 dní. Zrazeniny prvé 2-3 dni.
Nastastie už pár rokov bez zrazenin, ale v 14 som skončila v nemocnici s anemiou a ťahá sa to so mnou doteraz. Vysoka sliznica, brala som hormony, po vysadení to isté. Riešiť to vzhľadom na to, ze nič iné ani nepoznám zatiaľ neriešim, hormony do seba tlačiť nechcem, uvidíme, začína mi to riadne liezť na nervy, som na dosť dlho tým padom odpisana

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@evicka530 Ja som mala menzes dlhý 6-7 pred pôrodom. Posledné dva mesiace som začala intenzívnejšie piť alchemilkový čaj, brať indonal a pupavku s vit. E a mám pocit, že je to krvácanie menej intenzívne, aj keď stále nie dobre. Asi veľa robí aj strava, snažím sa jesť zdravšie. Niečo z toho zabralo, len neviem čo konkrétne.

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@janetinka27 Mne gyndoš nechce dávať hormóny, aby mi menzes zbytočne nenatiahol. Skúšam alchemilku, púpavku a indonal. A tiež zdravšie jesť. Mám pocit, že málinko je to lepšie. Ešte rozmýšľam nad gynexom.

evicka530
31. okt 2020

@suzy_dm kapsicka pastierska, ked si dobre pamatam, to sme zbierali, v knihe zdravie z bozej lekarne som to nasla, ale nepamatam si presne, ako to treba pit. Inac stitna zlaza? Na ti sa ma endokrynologicka pyta, beriem tabletky, aj to moze mat vplyv

suzy_dm
autor
31. okt 2020

@evicka530 Štítna v poriadku, ale ja hormonálnou nerovnováhu tiež trpím dlhé roky. V tínedžerskom veku som mala také silné menzesy, že mi bolo na odpadnutie. Ktovie či sa to niekedy ešte zmení, asi tak nejako je moje telo nastavené. Len gyndoš ma teraz vystrašil a že to treba aspoň poslať na histológiu.

astika
1. nov 2020

@suzy_dm Fuu, tak to už nepamätám, ale bola dosť vysoká, len ja som mala po zákroku veľké komplikácie, lebo som nenormálne krvácala, musela som chodiť na injekcie skoro týždeň. Homeopatiká mi nasadil gynekológ, ktorý ma operoval, boli to nejaké špeci bobuľky,ja, ktorá som homeopatii neverila, uverila po jednotlivých kontrolách, zatiaľ mám už takmer 8 rokov pokoj.

suzy_dm
autor
1. nov 2020

@astika A nespomeniete si na názov? Opýtala by som sa na ne gynekológa. Ďakujem.

astika
1. nov 2020

mzslím, že to bol phosporus, teray som guglila na nete, že čo to bolo

suzy_dm
autor
25. máj 2021

@astika V akých množstvách ste to brali prosím a ako dlho? Ďakujem.

astika
25. máj 2021

ffu, to si už presne nepamätám, ale tuším brala som to počas menštruácie zhruba každé dve hodiny pár guličiek

suzy_dm
autor
26. máj 2021

@astika No tých homeopatik s tým názvom je viac, neviete si prosím spomenúť aspoň na farbu obalu toho homeopatika? Teraz už nemáte tento problém? Mne stále klesá hemoglobín, tak som z toho nešťastná. Ďakujem.

astika
27. máj 2021

myslím, že to bolo bledomodré, ale odvtedy mám pokoj