Opakované mykózy

22. apr 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť.
Tento rok som už mala asi tretí krát vag. mykózu - žiadne Výtoky, svrbenie ani pálenie, mám iba akoby menšie hrudky vo vnútri (len ked tam dám prst, prípadne po styku na kondome priateľa). Už som zúfalá. Sladké sa už snažím obmedzovať (ide ma poraziť 😃), nosím bavlnené vyžehlené spodné prádlo, umývam sa len čistou vodou (začala som sem tam preplachovat Rosalnginom), pohl. styk len s kondómom.
Dnes som objednala akurát oreganovy olej v kapsulach a chystám sa na mesiac si nasadiť gynimum probiotika.
Viete mi poradiť ako sa toho zbaviť? , resp. tých hrudiek vo vnútri.

Ďakujem za každú radu. ❤️

janulka1985
22. apr 2024

Ak robiš vaginalne preplachy rozalginom moze to byt z toho..ja som si tak poškodila vaginalnu mikrofloru a 5 mesiac sa trapim s opakovanym zapachajucim výtokom... tu treba obnovit mikrofloru bud čipky s lactobcilmi alebo gely v ampulkach su....a tento krat použi aj intim gel Lactacyd tiež pomaha obnoviť mikrofloru zvonku

simsalabim
22. apr 2024

Ak nemas problemy typu svrbenie a palenie, preco si myslis, ze to je mykoza? Nemoze to byt proste prirodzene?

autor
22. apr 2024

@simsalabim myslíš že je prirodzené mať biele hrudky vo vnútri? 😃

simsalabim
22. apr 2024

Myslim, ze vytok na sliznici sa moze sformovat do pevnejsich utvarov. Podobne, ako prirodzene vlhka sliznica v nose moze mat susne aj mimo choroby. Mne sa nezda, ze by si mala mykozu bez priznakov. Mas ju potvrdenu vyterom?

autor
22. apr 2024

@simsalabim nebola som na vyteroch. Vzdy sa zaobidem bez pomoci gynekologičky. Minule leto mi robila výter, ale nič v ňom nebolo 😃

simsalabim
22. apr 2024

Tak ak bol vyter negativny, mykoza to nebude 🤷‍♀️

dena138
23. apr 2024

Áno viem. Ako som začala užívať zelené potraviny od Green ways, od vtedy mám navždy pokoj🙂🙏. Máte prekyslene telo, zmena stravy vie veľa vyriešiť. Len vysadiť sladké nestačí,moja vlastná skúsenosť. Viac info do správy 🙂

miska04
29. apr 2024

ma trápili vaginálne mikozy veľmi často. Vyskúšala som toho naozaj veľa. Moja nová lekárka mi odporučila liek Wobenzym a ten mi zabral a mám pokoj!