Opakované infekcie močových ciest spôsobené E.coli

alenacseto
13. mar 2025

Pridavala som diskusiu,ale asi mi ju nepridalo . Od mája mam opakovanie infekcie močových ciest - E coli. Dokola beriem atb...uz som bola aj na liečbe v nemocnici,dostávala som ATB do zily...potom týždni to mam opäť väčšinou som asymptomaticka,ale momentálne pociťujem bolest v podbrušku a pálenie v mechuri. Mate niekto podobne skúsenosti? Podarilo sa niekomu z tohto zacarovaneho kruhu von? Budem vďačná za každú radu. Momentálne ma nastavili na uro vaxom,ale zatiaľ bez zmeny.

tulipanik12
13. mar 2025

@alenacseto mne pomohol až Augmentin a od októbra min.roka mám pokoj

beky223
13. mar 2025

Preventívne a dlhodobo manózu (ideálne Blokurima uro) si neskúšala?

alenacseto
autor
13. mar 2025

@beky223 demanozu som skusala

180207
13. mar 2025

@alenacseto ahoj. Mne dali dlhodobo Monural, k tomu probiotiká, ale poslal ma na gyndu, na stery a vyšla ureaplazma. Takže preliečiť ureaplazmy a potom cystoskopia.Ze práve ona často spôsobuje zápaly močových ciest.

salamistka
13. mar 2025

Urowaxom je celkom fajn, ja som brala 3 mesiace, potom tri mesiace pauza a znova ďalšiu dávku trojmesačnú...na ďalší rok mi urológ predpísal znova túto kúru, ale už len mesačné balenie Urowaxomu...mám doma Blokurimu uro +, ktorú mi odporučili tu na koníku a je to celkom fajn, ak pálenie podchytím ešte v začiatkoch...inak mala som už aj ten jednorázový Monural, ktorý sa spomína nado mnou a pomohlo...ale tiež s tým bojujem už dlho

alenacseto
autor
13. mar 2025

Ja nechápem ze som vybrala ak atb do zily,a aj tak sa to po týždni vrátilo

mia2906
13. mar 2025

@alenacseto ecoli je tuším bežná baktéria v črevách, mne pomohli také preventívne opatrenia ako po styku ihneď na wc aj keby 2 kvapky vycikat ..vždy osprchovať. Utierať spredu dozadu. Preventívne Blokurimu užívať podľa ich schémy. Možno práve tie ATB ti narušili celú mikroflóru tak asi by som pridala probiotika

alenacseto
autor
13. mar 2025

@mia2906 probiotika som tiež brala, všetky opatrenia robim ako píšete:(

180207
14. mar 2025

@alenacseto ahoj. Pomýlila som sa, prepáč, na dlhodobé užívanie mám Uroril. Obnovuje sliznicu,je tam tiež nutné k tomu probiotiká. A vlastne na E coli mi úžasné pomohlo more. Tiez odporučil urológ. Ak náhodou by ti to vedelo nejako pomôcť.

tarvika
14. mar 2025

este ma napadlo ci sa aj partner liecil? lebo ti to moze stale on podavat a sam byt bezpriznakovy.

alenacseto
autor
14. mar 2025

@tarvika on je negatívny,robili mu stery z uretry

alenacseto
autor
14. mar 2025

@180207 uroril som už užívala tiež:(