Opakované gynekologické zápaly

desa12
17. feb 2023

Ahojte, dajte mi prosim nadej. Uz 3,5 roka mam neustale opakovane svrbenie, vracia sa to aj 3x do mesiaca, takze to mam skoro stale. Vzdy mi u gynekologa vyjde nejaka premnozena bakteria. Samozrejme som uz vyskusala snad vsetko na svete ( probiotika, vysetrenie partnera, bavlnene pradlo…) jedine co mi pomaha aspon na zmiernenie priznakov su probiotika gynimun rapid.

Viem, ze nie som ani zdaleka jedina ale je tu niekto taky, kto sa toho aj zbavil? Ako??? Potrebujem asi nejake kuzlo, som z toho uz totalne zufala.

Dakujem za odpovede

puertorico
17. feb 2023

vyskúšala si aj vyšetrenie u iného gynekológa? Možno on by ti dal niečo , čo tento nie. Aj ja keď som mala nejaký problém tak mi dal stále tie isté lieky a to sa mi nepáčilo.
A reči že vymeň partnera , alebo že má milenku, nečítaj. Tu skoro každá hneď povie že to je nevera 😂

desa12
autor
17. feb 2023

@puertorico ano, vymenila som troch. Prvi dvaja mi boli schopni predpisat tie iste antibiotika aj 2x do mesiaca. U tohto som uz cca 2 roky, nastastie mi nepredpisuje naslepo antibiotika, vysvetluje mi, ze to treba riesit dlhodobo probiotikami ale nepomaha mi ani to…

desa12
autor
17. feb 2023

@puertorico a jasne, o tej nevere som od tych prvych dvoch pocuvala neustale 😀 poslusne isiel 3x na urologiu chudak a je v poriadku, takze nim to asi nebude. Hlavne to svrbenie mam tak zle a som z toho natolko zufala, ze ani by ma nemal ako nakazit kedze skor sex nemame ako mame….

ninka99865
17. feb 2023

Vysetrnie na imunologii si absolvovala?

puertorico
17. feb 2023

@desa12 inak ešte mi napadlo, že môžu škodiť aj sprchovacie gely na intimnu hygienu . Mne to tiež vadí, a môj gynekológ povedal že najlepšia je čistá voda, žiadne gely.
A zachytila som aj niekde reklamu na akési tabletky (normálne na jedenie) na niečo takéto, ako keby vitamíny. Ale už neviem ako sa to volalo , a myslím že to je aj tak len reklama 😒
Ešte mi môj gynekológ odporučil po takejto "chorobe" dávať si také že Gynolacta tabletky do šušky.
Neviem ti pomôcť 😔 ale chápem tvoju zúfalú situáciu 😔

desa12
autor
17. feb 2023

@ninka99865 ano samozrejme, vsetko ok. Predpisala mi este nejake urologicke probiotika aj ked urologicke problemy nemam, tam som bola tiez.

desa12
autor
17. feb 2023

@puertorico jasne… pouzivam iba cistu vodu alebo gel z lekarne zamerany na tieto problemy. Tych probiotik je kopec, uz som ich za ten cas prestriedala. No nic…

miimss
17. feb 2023

Píšeš o premnozenej baktérií ale je to mykóza? Či niečo iné ale spôsobuje to svrbenie. Ak je to opakujúca sa mykóza tak mne zabral mykomax. Sú to tri tablety ktoré užívaš raz týždenne. Od vtedy som mykózu nemala a to je už možno aj 10 rokov.

simsalabim
17. feb 2023

@desa12 a konkretne aka to je premonozena bakteria?

noemi155
17. feb 2023

V prvom rade by si sa mala zamerať na zmenu stravovania a to rapídne keď máš stále svrbenie,čiže kvasinky a podobne…
To ta len tak hoc čo nevylieči,lebo každého takéhoto problému je podľa mna základ stravovanie
A skus čaj rebríček obyčajný robiť si sedavé kúpele a pit ho
Mne veľmi pomohol,z antibiotík som mala totálne imunitu v keli a tento čaj mi pomohol
A tiež by som navštívila imunológiu na tvojom mieste…

palculienka40
17. feb 2023

@desa12 pozri si cez google test dobry jazyk. Na patentni medicina cz. Postupuj podla instrukcii a odporucia ti ako postupovat. Mne to pomohlo. Bola som zufala. Treba riesit komplexne. A ozaj mne robili zle aj vlozky, musela som najst tie spravne.

desa12
autor
17. feb 2023

@miimss @simsalabim nie je to mykoza. Je to streptokok, stafylokok, ecoli… zakazdym nieco ine. su to vacsinou bakterie, ktore tam maju byt ale premnozia sa. @noemi155 stravovanie som samozrejme obmedzila. Dodrziavala som dlhodobo aj protikvasinkovu dietu ( aj ked kvasinka mi nikdy nevysla). Vylucila som hlavne cukor, no ziadne vysledky sa nedostavili. ( samozrejem vsetko dodrziavam dlhodobo). Imunologicke vysetrenie mam uplne v poriadku. Ten pestrec mozem vyskusat, dakujem

simsalabim
17. feb 2023

@desa12 e coli a pod su crevne bakterie, prenasaju sa ti zrejme z konecnika. Kamoske pomohol urovaxom od imunologa a klasicke opatrenia, co sa odporucajuaj pri mykoze - ziadne tanga, priliehave oblecenie, neholit sa, umyvat iba cistou vodou, po potrebe, pred a po sexe, vaginalne probio a nieco na kysle ph - tusim vitagyn c. Viem, ze je spominali aj nejaku vakcinu. Drzim palce, ja som kedysi bojovala s mykozou, je to frustrujuce.

eviku777
17. feb 2023

@desa12 a co ti vyslo z vyteru u gyn? aka bakteria? je tazko radit ked nevieme ci sa ti opakuje candida- mykoza alebo bakteria Gardanella alebo streptokok, pripadne ureaplazma mycoplazma, chlamydia , trichomoniaza… enterocock… kazde ma inu liecbu inu prevenciu… Robila ti gyn vytery na vsetko? partnerovi vysliel aky vysledok?

eviku777
17. feb 2023

@noemi155 strava - uprava stravy protikvasinkova dieta zabera a je dolezita pri mykoze ona pise ze ma bakteriu

eviku777
17. feb 2023

@desa12 streptokok… stafylokok… opytam sa- praktizujete oral? ak ano partner bol aj na vyter z hrdla aj ty? to suvisi a dost

desa12
autor
17. feb 2023

@simsalabim ano, urovaxom som brala asi 5 mesiacov vkuse. Ziadna zmena. Ecoli boli zrejme prenesene z konecnika ano, ale ostatne co som mala su len premnozene. Kazdopadne, pri pravidelnej hygiene ( ktoru samozrejme mam) by sa mala vaginalna flora popasovat aj s ecoli…Vsetky ostatne opatrenia, ktore si vymenovala dodrziavam, no nic sa nezlepsuje :/ @eviku777 ano robil mi testy aj na ureaplasmu, chlamydie atd. Raz mi vysla urea, preliecili sme to, no po atb sa mi premnozila ina bakeria. Po kazdom stere sa ukaze ina bakteria, tu preliecime a hned nato vyskoci ina. Manzelovi vysla raz klebsiela ( zvlastne, ze v tom case mne vysla uplne ina bakteria) ale klebsiela vyskocila aj mne. Ked sme unho preliecili klebsielu, tak mu uz nasledne nevyslo nic. Sex v poslednom case nepraktizujeme ziaden… viem, ze sa mi to len zhorsi a proste kto by mal chut ked ma neustale svrbenie a vytoky? Ale ano, bol aj na stery z hrdla a ziadna bakteria. Sksuali sme sex s kondomom, aj bez. Ziadne zmeny…

simsalabim
17. feb 2023

@desa12 a imunolog to potom dalej uz neriesil? Ked urovaxom nezabral?

desa12
autor
17. feb 2023

@simsalabim imunologicke vysetrenie som mala uplne v poriadku, vsetky parametre. Takze ten urovaxom bol len taky vystrel do tmy, ci nahodou nezaberie

mimi410
18. feb 2023

@desa12 mne pomohla až tradičná čínska medicína. Najprv som mala mykozy opakovane, neskôr už zápal močových ciest rok som bola pn. Nasadili mi aj trijkombi antibiotík, bolo to dobré kým som ich nedouživala. Po čase sa vrátilo svrbenie a neskôr až neznesiteľné rezanie pri cikani. Môžte mi napísať správu, mne tčm veľmi pomohla 🙏 tak som sa jej začala venovať aj ja

sabina20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_kkelsb
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tania27
30. okt 2024

@mimi410 prosím vás neporadila by ste mi ohľadom tčm? Ďakujem.

monikakadlecova5
30. okt 2024

@mimi410 dobrý deň prosim aky typ činskej mediciny vam pomohlo? Lebo uz som zufala

eviku777
31. okt 2024

@desa12 aj ja som v case opakovanych mykoz a zapalov mala imunitne vysetrenie v 100% poriadku

ketrin1984
31. okt 2024

@desa12 Odporúča sa Wobenzym.Skús si o tom pohľadať viac info na nete.

tinka_1807
15. nov 2024

@desa12 ahoj, podarilo sa ti to vyriešiť? Ak áno, ako prosím?