Opakovaná kyretáž

petka_sestka
5. aug 2020

Ahojte. Chcela by som sa s vami poradit, resp. ci si niekto podobnym uz presiel. Pred dvoma tyzdnami som bola na kyretazi kvoli zamlknutemu potratu v 8tt, kde az 12tt prisli na to, ze srdiecko uz nebije. Bolesti som nemala vobec ziadne. Bola som na kyrete, vsetko ok, nic ma nebolelo, len trosku podbrusko, nekrvacala som. Par dni na to som bola na kontrole u gyn, kde mi zistila, ze este ostalo nieco vnutri nevycistene. Ze sa mam o tyzden ukazat. Den po kontrole som zacala krvacat, nijak extremne, len akoby slabsia menstruacia. Vcera som bola na kontrole teda po tyzdni a doktorka skonstatovala, ze teda stale daco vnutri ostalo. Lenze ja sa citim uplne dobre, nic ma neboli, teplotu nemam, akurat ze spinim este. No a dala mi doktorka na vyber - opakovana kyretaz, alebo pockat. Pri cakani sa moze stat, ze dostanem teplotu, zacnem silno krvacat..Taktiez dalsia menstruacia moze byt velmi silna, ale to by som sa uz mala s nou docistit, ak dovtedy nezacnem krvacat. Uz ste take niektora zazili, ze ste sa citili fajn, no napriek tomu ste mali zvysky stale v brusku? Neviem ci ist na kyret opat alebo cakat. Su nejake velke rizika opatovneho kyretu? Ci radsej cakat? Dakujem vopred za odpovede.

kiki68
5. aug 2020

Pockat do menzesu, pichnu ked tak Este potom oxytocin a pojde to vsetko von. Zbytocne ist do narkozy.

zuzizu2
5. aug 2020

Presne tak dala by som tomu sancu a pokial sa nevycistis takto tak az potom by som sa davala znova uspat

laura0107
5. aug 2020

@petka_sestka ja som si tym presla.ale po porode. Po sestonedeli 1.kyret,a dva tyzdne nato dalsi kyret.
A citila som sa uplne v pohode,ziadne tazkosti. Az na sone zistili ze som sa nevycistila..
Znama takto dostala vysoke horucky a brali ju hned do nemocnice.

marietta0
5. aug 2020

@petka_sestka Ja som prezila presne to iste, v 12 tt MA. Aj na sone aj po krvnom odbere stale zvysene HCG, vybrala som si pockat, aj ked ma strasila gynekologicka, vycistilo sa to po prvej menstruacii, ale pockala som si na nu asi 6 tyzdnov. Drzim palce.

petka_sestka
autor
5. aug 2020

@marietta0 a bola ta prva menstruacia spojena s cistenim nejaka hrozostrasna ako mi hovorila ze moze byt?

tinka308
5. aug 2020

@petka_sestka asi uplne spravna volba neexistuje, urob podla seba na co sa viac citis. Ja som bola po 5 dnoch na dalsom kyrete,zakrok trval asi 10min, narkoza bez problemov a extremne sa mi ulavilo ze uz to mam vsetko za sebou.

marietta0
6. aug 2020

@petka_sestka Nie, nebola, bola o nieco silnejsia, ale bez krcov, ako mavam, len som viac krvacala.

petka_sestka
autor
6. aug 2020

@tinka308 veď toto že ako ja cítim... ale už som viac-menej rozhodnutá že pojdem znovu, nech to mám už za sebou a pokoj. A ak sa ta smiem opýtať aj sa Vám podarilo potom znovu v pohode otehotnieť? Žiadne ťažkosti si potom nemal, že to bolo opakovane?

petka_sestka
autor
6. aug 2020

@marietta0 aha... no ja asi nebudem čakať, mame aj dovolenku o tri týždne v pláne, tak by som bola nerada, aby sa niečo pokazilo práve vtedy 😕

tinka308
6. aug 2020

@petka_sestka ano podrilo sa mi otehotniet, kyret na to nemal ziadny vplyv. Menzes som dostala tusim o 45 dni taky normalny. Drzim palce nech sa rozhodnete akokolvek

sofincatko
20. nov 2020

Ahojte,môžete mi prosím poradiť?Ide i to,že 9.9.2020 som mala kyretaz 😔,potratila som dvojičky v druhom mesiaci.a teraz som znovu potratila ale som iba v 4 ty a nie je vidno ani gestacny vak a hcg som mala nízke a stále mi klesá.Velmi sa bojím,že mi znovu odporučia kyretaz,,,,nechcem ju už podstúpiť a hlavne v tak krátkom čase nechcem aby ma znovu uspavali,bojím sa,že sa mi poškodí maternica ak budem chcieť niekedy znovu otehotnieť,tak sa to nepodarí.Lezim v nemocnici,včera ma prijali s tým,že som krvácala,ale bolesti nemám.

petka_sestka
autor
21. nov 2020

@sofincatko to má mrzí 😔 no neviem či tak v skoro týždni sa robí kyretaz... čo Vám odporučili? Ja som nakoniec vtedy v auguste bola na opakovanom kyrete a ešte mi tam ostali zvyšky aj po 2.kyrete a nakoniec som sa sama docistila... dúfam že s najbližším otehotnením nebude problém, držím palčeky aj Vám ❤️

mily7
21. nov 2020

@sofincatko je mi to ľúto. Možno ani ani nebude potrebný kyret. Mne robili v priebehu piatich dní dva x. Tiez to bolo na rozhraní,aby tu maternicu nepoškodili,ale primár odporúčal druhu. Našťastie potom bolo všetko v poriadku poriadku, dieťatko tiež som vynosila bez problémov. Drž sa.

sofincatko
22. nov 2020

@mily7 ,ďakujem vám,tak včera som sa dozvedela ,že kyretaz nebudú robiť,keďže hcg rýchle klesá a aj som krvácala ,tak doktorka povedala,že sa to vyčistí samé a potom už iba na kontrolu,či je všetko v poriadku,len ešte si ma nechajú v nemocnici do pondelku😔❤️

petka_sestka
autor
23. nov 2020

@sofincatko ale chvalabohu že nemusia robiť zákrok ❤️

bona1393
18. dec 2020

Baby, vždy máte na výber 🙂 Nemôžu Vás do kyretu nútiť. Mne nedali ani na výber v nemocnici, nakoniec po konzultácii s lekárom som odmietla, i keď ma strašil že môžem vykrvácať atď. ale pekne som sa vyčistila sama. Bola som v 10+1 tt. Tak ak to tak vnútorne cítite, rozhodnite sa podľa seba. Ja som to tak vedela aj psychicky lepšie vstrebať, keď som si tým potratom prešla prirodzene.

zuba1987
3. jan 2021

@tinka308 ahoj a kazali ti po opakovanom kyrete kolko cakat so snazenim sa o babo?

zuba1987
3. jan 2021

@mily7 ahoj a kazali ti po opakovanom kyrete kolko cakat so snazenim sa o babo?

mily7
14. jan 2021

@zuba1987 áno. Jeden povedal, že o pol roka, ďalší, že o 3 mesiace. Každý ako chcel vravel. Tak som si poguglila čo a ako. Ja som mala kyret v 11tt takže no skoro, horšie je ak o bábo človek príde vo vyššom tt. Napokon som otehotnela po tých 3 mesiacoch. Ale to som sa aj psychicky dokopy dávala. A po tých 3 m to vyšlo.