Dobrý deň, bola som klasicky ma gynekologickú prehliadku a ster ako každý rok, volala som ohľadom výsledkov a bolo mi povedané, že mám prísť o pol roka na opakovanú kontrolu. Keď som sa pýtala na dôvod tak vraj sa pani lekárka musí riadiť tým čo oni odporučili a v odporúčaniach mám teda to, že mám o pol roka prísť znova na ster a kontrolu. To mi ale nepríde ako bežný postup, nakoľko doteraz som stále chodila po roku. Nemáte niekto skúsenosti alebo vedomosti z akých dôvodov odporučia opätovnú kontrolu o pol roka? Ďakujem
@kofa77 a tie zmeny sú bežné u žien alebo to mám brať na väčšiu váhu? Pokúšame sa o dieťa tak môžme v tom pokračovať alebo to radšej odložiť o pol roka a čakať čo bude potom?
zmeny su rozne, ak by to bolo nieco vazne, musela by si ist hned, najcastejsie su to infekcie vyvolane HPV, zatial sa nechava na tvojej imunite, aby sa s nou popasovala, lieky na to nie su. podla mna by to to mal lekar vysvetlit podrobnejsie, ale niektori na to kaslu.
@kofa77 ďakujem, upokojila si ma lebo ma to trocha prestrašilo 😁
Nemusi to byt ani hpv, mozno si mala oslabenu imunitu a mala si tam zapal, zo steru potom vysli pozapalove zmeny, mala som to tiez, dalsia kontrola uz bola ok 🙂
Pri obyčajnej cytologii vychádzajú takéto falošné výsledky často, preto je lepsia LBC cytologia. Stačí si vygooglit rozdiel. 😉 A ako píšu vyššiu možno len nejaký zapal
Velmi zvlastne vyjadrenie sa k tvojmu zdravotnemu stavu.. nic si sa nedozvedela nevies o ake zmeny ide ,, ci mas zmeny na krcku maternice ktore treba sledovat ci su alebo nie su vazne.. asi by som zmenila gynekologa.
a vies, aky typ cytologie ti robili?
ale asi by som aj ja zmenila lekara, to je dost laxny pristup.
Ja by som chcela vedieť dôvod išla by som osobne...HPV, zápal...keď o pol roka mohla Ti zatiaľ dať liecbu ci ty si si mohla kúpiť nejaké pripravky.
Neviem aký typ.. platím za ne 20€
Doteraz som moju gynekologičku stále chválila, nikdy som s ňou nemala problém, má aj super prístup
Až dnes prvýkrát mám takúto nie najlepšiu skúsenosť.. rozprávala som vlastne iba so sestričkou, povedala mi teda to čo som vyššie napísala, že lekárka sa musí riadiť tým čo odporučili a ešte že keby mi vyšiel nejaký zápal tak by mi pani lekárka niečo predpísala ale že nič také tam nevyšlo, ja sa do týchto vecí nerozumiem takže som myslela že je to Ok len ma prekvapila tá doba opätovnej kontroly o pol roka.. ale keď čítam vaše reakcie tak asi to nebude úplne Ok ten prístup
Ešte teda podotknem že na HPV som pozitívna už zopár rokov a v čase steru som mala aj zapálenú bartholinyho žľazu, mala som tam hnis, čistili mi to.. ale neviem či tá žľaza môže mať nejaký vplyv na výsledky
Takyto pristup by sa mi teda tiez nepacil, predsa vzdy takato sprava vystrasi a clovek chce vediet viac... mne sa v lete stalo nieco podobne, zavolal mi zavolal lekar, ze mi vysiel horsi vysledok z cytologie, ale nemam sa bat o nic vazne nejde a ze sa mam kedykolvek v priebehu tyzdna zastavit osobne. Prisla som tam a vysvetlil mi vysledok a aj to, ze vo vysledku z laboratoria odporucaju urobit kontrolne vysetrenie - ster o pol roka. Navrhol mi vsak, ze mozem podstupit opakovanu cytologiu uz po 3 mesiacoch, ze to tak zvykne pacientkam navrhnut, aby sme skor videli, aky je stav. Bola som po 3 mesiacoch a vysledok som uz mala OK. Takze drzim palce a asi by som zvazila aj zmenu lekara. Pre mna je ludsky pristup, pochopenie a vysvetlenie zdravotneho stavu zaklad a moj lekar to klop klop zatial splna. Ak si z BA, mozem Ti ho odporucit.
Ahoj, ak Ta moze upokojiť vela krat je vysledok uplne v poriadku , ale lekar ktory vyhodnotil ster napise kontrolu o 6 mesiacov. Takze na dr by som sa mozno ani nehnevala...
lebo ti vysli nejake zmeny na stere.