Olejový zábal proti všiam - osvedčil sa?

doli11
2. nov 2019

Ahojte.Zase som počula, že sa v okolí vyskytujú vši.Kamarátka hovorila,že stačí zábal z jedlého oleja, nechať pôsobiť 2 hodiny a potom umyť. Opakovať každý týždeň, kým nezmiznú. Má s tým niekto skúsenosti alebo je lepšie použiť špeciálny šampon? Ďakujem.

angi07
2. nov 2019

@doli11 no pravdu povediac nenechala by som v hlave mojho dietata vsi niekolko tyzdnov🤔kup si sprej alebo sampon co zaucinkuje uz hned na 1 krat a likviduje aj hnidy .zbytocne budes experimentovat len sa to rozsiri aj na vas.sampon je hedrin one step

veronikaszabova
2. nov 2019

@angi07 ja myslim, ze to myslela ako prevenciu ( nez zmiznu z okolia)

dskjhfdlkdjhl
2. nov 2019

@doli11 toto nefunguje. Ale vyskusat to mozes, nie je to az taka narocna procedura. Bohuzial, vsi su strasne mrchy, my sme raz vyskusali tri rozne pripravky, kym sme sa ich zbavili, totiz tie potvory su uz rezistentne.

angi07
2. nov 2019

@veronikaszabova tak aj na to existuje sprey- na prevenciu - 😊urcite pohodlnejsie ako davat olejovy zabal ...

simsalabim
2. nov 2019

@doli11 olejovy zabal aplikovany v dostatocnom mnozstve a dostatocne dlhu dobu funguje - udusi zive vsi (hnidy nie). Treba pouzit niekolkokrat o par dni znovu, lebo z hnid sa vyliahnu dalsie vsi. Na podobnom principe funguje napr Hedrin zabal alebo Neem. Ja osobne by som pouzila skor ten Hedrin zabal. Chemicke sampony su uz malo ucinne, lebo vsi su rexistentne, preto aj mnohe vyrobky proti vsiam sa sustreduju na udusenie dospelych vsi - voci uduseniu sa nijaka rezistencia nevybuduje. Ale treba byt dosledny a zabaly opakovat, aby sa zlikvidovali vsetko, co sa vyliahne po par dnoch. Prat denne postelnu bielizen. A v tychto dnoch skontrolovat aj capice a pod.

77daniela77
2. nov 2019

Kup Orthosan a hned to zlikvidujes na prvy raz.

diewcatqoo
2. nov 2019

Na prevevenciu je dobry tea tree olej. My sme teda vsi v rodine este nikdy nemali, dieta mam este male, ale z okolia, co poznam ludi, tak davaju deckam na zatylok a za usi par kvapiek tohto cajovnikoveho oleja. Ten smrad ich asi odpudzuje a zatial sa vsetci uspesne vyhybaju potvoram

laura0
2. nov 2019

@77daniela77 to este predavaju ?Ja ze len na zvierata maju Orthosan.

77daniela77
2. nov 2019

@laura0 Aj pre ludi to bolo,dceru som s tym ked mali v skole,stacilo raz a pomohlo.No,mas pravdu,bolo to pred par rokmi,ani ma nenapadlo ci este predavaju......

monusqa23
2. nov 2019

@doli11 Ak ako prevenciu tak existujú aj gumičky do vlasov proti všiam pre dievčatá a pre chlapcov odznaky, stojí to cca 4-5€ a vydrží to tuším 5-6 mesiacov 🙂

cloviecka
3. nov 2019

@monusqa23
Kde sa dajú zohnať také gumičky? A hlavne fungujú?

monusqa23
4. nov 2019

@cloviecka Som učiteľka v MŠ boli u nás vši a nemala som ja, len to je také s postavičkami ale v robote mi je jedno čo mám na vlasoch na gumičke. Ja som kúpila v lekárni ale dá sa aj na internete, dáte si normálne gumičky proti všiam. Len kúpte riadne lebo tie lacné sú podľa mňa z Číny

monusqa23
4. nov 2019

@cloviecka Som učiteľka v MŠ boli u nás vši a nemala som ja, len to je také s postavičkami ale v robote mi je jedno čo mám na vlasoch na gumičke. Ja som kúpila v lekárni ale dá sa aj na internete, dáte si normálne gumičky proti všiam. Len kúpte riadne lebo tie lacné sú podľa mňa z Číny

monusqa23
4. nov 2019
sonia1990
4. nov 2019

Viem ze sa dával octovy zábal zriediť ocot s vodou a oplachnut vlasy a nehat chvíľu pôsobiť to pomáha a potom umyť vlasy šampónom ktorý používate a len netreba dávať veľa octu aby dieťatku nevypalilo kožu a majú aj gumičky na odpudzovanie vsi predávajú to normálne v lekarni.

cloviecka
8. nov 2019

@monusqa23 v akej lekarni ich prosim zozeniem?

monusqa23
8. nov 2019

@cloviecka Ja som kupovala vo Zvolene lekáreň Červený mak, inak neviem či aj niekde inde majú