Olej na strie + krém na bradavky

krisstina_em
9. dec 2022

Ahojte, do pôrodu mám síce ešte čas ale chýba mi pár vecí. Odporučte mi prosím, čo za Vás bolo najlepšie:
Olej/ krém na bruško proti striám
Krém na bradavky
Olejček na pupok pre bábätko
Ďakujem 🙂

vkatush
9. dec 2022

@krisstina_em ja som na strie používala od začiatku BiOil každý večer. Idem rodiť o 2 týždne a ani jedna stria na bruchu. ale zase mám menšie brucho. Keby som pred sebou ťahala sud, neviem či by sa nejaká neurobila 😁

krisstina_em
autor
9. dec 2022

@vkatush no ja som v 29 ale až teraz mi brucho vybehlo, celkom som na to kaslala 😒

pandeia
9. dec 2022

Ja odporucam olej proti striam od weledy, je vyborny.

maria898
9. dec 2022

@krisstina_em za mna su oleje na strie zbytocne predrazeny biznis, ja som sa aj v prvom tehu aj teraz v druhom vzdy po sprche cela kremovala beznym hydratacnym telovym mliekom a ani jedna stria a to som v prvom tehu pribrala tamer 30kil.

svokrinjazykmonika
9. dec 2022

@krisstina_em krém na strie neviem poradiť, ja som sa krémovala obyčajným svojím krémom každý deň a strie našťastie nemám ale neviem či vďaka krémovaniu alebo genetike či kerej Márii. Krém na bradavky mám bepanthen ale netreba si ich ničím mazať pokiaľ nie je nejaký problém a kojí sa správne. A bábätku sa pupok čistí 60% liehom, ničím iným, kúpiš v lekárni.

banalu
9. dec 2022

@krisstina_em v bioli som sa skoro kupala cele tehu a nepomohlo mi to k nicomu. Je to genetika, bud strie mas alebo nie. Po porode mi pomohla aspon zmiernit cervene strie na bruchu bioderma abc krem, kupila som pre malu pre istotu, ale netrebalo, tak som ho zacala pouzivat, aby sa minul a ten mi naozaj zjemnil strie na bruchu - bioil siel do kosa.
Krem na bradavky Lansinoh HPA Lanolin.
A olej na pupcek neporadim, malu som kupala v cistej vode, max som jej ritku umyla po velkom 💩 biodermou a nikdy som ju neolejovala ani nekremovala a to ma uz rok. Pokial dieta nema vyslovene problem so suchou kozou ani by som nezacinala s kremom ci olejom. A ak uz, sla by som do kremu. Olej zanasa a moze este viac vysusovat.

beata_k
9. dec 2022

@krisstina_em Na brucho a bradavky kokosovy olej.

svetlonos
9. dec 2022

Ja som citala, ze skor sa urobia strie zenam, ktore sportuju a maju pevnejsie svaly na bruchu ako tym, ktore vibec nesportuju. Ak to porovnam v svojom okoli, musim s tym suhlasit. Vsetky kamosky sportovo zalozene strie maju, ja nesportovec nemam ani jednu. Ani ostatne kamosky, rodina nesportovkyne. Moja mama chodila na 5 boje, behavala, cvicila a strie ma. Takze neviem, ci to bude genetikou alebo skor tym sportom/ nesportom 🙂

lenkakravcova
9. dec 2022

@krisstina_em ja som sa mastila kadecim proti striam (Elastic, oleje, ešte aj vitamíny) a nič nepomohlo. Strie mam po celom bruchu (každý 1cm približne, ako sieťka na ryby 😀), na bokoch, ešte aj na stehnách sa mi urobili. Jedine pozitívum je to, že po cca roku a pol od pôrodu kedy už som na predchádzajúcej hmotnosti a koža sa stiahne, tak našťastie vyblednu a nevidno ich takmer vôbec až do ďalšieho tehotenstva. 🙂

lenkalenka1987
9. dec 2022

Ja som nedávno rodila, dostala som od kamosky tuto novinku a veľmi dobre to premasti pokozku a je to vraj aj na redukciu strii. https://pimp.sk/kategoria-produktu/slahane-masla/

krisstina_em
autor
12. dec 2022

@svetlonos tak v Tom prípade som za vodou 😀🫣

krisstina_em
autor
12. dec 2022

@svokrinjazykmonika no ja som bola v tom, že bradavky treba preventívne ešte pred pôrodom mazať ako niekde radili 🤷‍♀️

svokrinjazykmonika
12. dec 2022

@krisstina_em akože počas tehotenstva som si raz za deň krémovala s bruchom aj prsia s bradavkami, mala som ich také suchšie, to je pravda. Ale obyčajným krémom, žiadny špeciálny. Ale po pôrode ich už netrebalo natierať. Akurát raz som mala s jednou problém že bolela, tak som si na ňu dávala bepanthen ale iba chvíľu kým to prešlo. Kojosekta mamila.sk tiež neodporúča bradavky ničím natierať, pokiaľ netreba.

krisstina_em
autor
12. dec 2022

@svokrinjazykmonika kojosekta?😀 Tipujem, že spolok ženských pre ktoré je kojenie všetko a odsudzujú tie čo nekoná?

svokrinjazykmonika
12. dec 2022

@krisstina_em tu som to tak postrehla že ich tak volajú a prišlo mi to vtipné 😄 tak som si to osvojila 😁 Ale ja som za ne vďačná, veľa som sa na mamila.sk naučila. Pracovala so mnou po pôrode cisárskym aj ich laktačná poradkyňa a vďaka nej kojím.