Odstránenie maternice a vaječníkov

luluka
30. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opytat ci niektorej kvoli sustavnym bolestiam odstranili maternicu a vajecniky? Je to vobec mozne? Mam len 32 rokov ale uz 2 roky som v bolestiach. Boli ma podbrusko + krize ale dost brutalne. Niekedy ani nespim. A ku tomu vsetkemu palenie a svrbenie v posve a spinenie hocikedy mimo ms. Vybrala som uz rozne antibiotika, masticky, cipky ale nic nepomaha. Mam uz z toho vsetkeho aj velmi oslabenu imunitu a o psychike nehovorim. Som uplne na dne. 😭😭😭

lvula
30. jún 2021

@luluka a deticky uz mas?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanizna
30. jún 2021

@luluka A myslíš, že už si vyčerpala všetky možnosti? Mne to príde ako príliš drastické riešenie, možno ešte skús ďalších odborníkov, ďalšie odborné názory a vyšetrenia. Chápem, že to musí byť otrasné žiť život v sústavných bolestiach, ale takýto krok už nevezmeš späť. Asi by som sa k tomu uchýlila až ak by naozaj pre mňa neexistovalo riešenie. Potom s tým budeš zmierená a naučíš sa žiť život spokojne aj po tomto rozhodnutí

luluka
autor
30. jún 2021

@lvula nemám a asi ani nebudú... pred rokom ma operovali kvoli cyste na vajecniku... oba vajickovody boli znicene. Jeden mi zobrali, druhy spriechodnili ale vraj je s tym aj tak minimalna sanca na otehotnenie lebo do roka sa to zvykne znova upchat. Nechapem preco uz nezobrali oba vajickovody, teraz tam mam znova cysty.

luluka
autor
30. jún 2021

@bambulienka25 beriem imunor od imunologicky + kupila som si hlivu ale ta podla mna nema ziaden efekt... brala som ju uz aj pred tym a imunita uplne zle...

luluka
autor
30. jún 2021

@ivanizna ja som uz zmierená so všetkým, jediné čo chcem je žiť bez bolesti... len neviem či sa mi na to nejaký lekár podujme keďže tam teraz na sone nič hrozné nevidno...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luluka
autor
30. jún 2021

@bambulienka25 ďakujem za radu. Vyskúšam. 😊

leameleg
15. júl 2021

@luluka ahoj ja toto čo ty prežívaš ja mám 3 mes. vkuse a už si neviem pomôcť

mirdita
15. júl 2021

Oni to nechcú zobrať kvôli veku aby si mohla mať deti. Ak by ti zobrali oba vaječníky nebudeš mať hormóny vlastne by si sa dostala doprechodu musela by si užívať hormóny takže odstrániť vaječníky oba nie je vyhra. A maternicu si nechaj ak chces mať deti a máš partnera aspoň umelo jedno dieťa a potom keď ti to zoberú už ti to bude jedno. To je len taká moja rada ale samozrejme sprav podľa seba a svojho zdravotného stavu. Veľa šťastia ti prajem

leameleg
15. júl 2021

@mirdita tak detičky mám dve ale tak ja už mam vkuse bolesti a stale vraj je všetko ok .. nechapem a bolesti denne uz som z toho na nervy ... uz premyslam ci aj gynekologa nezmenim

mirdita
15. júl 2021

@leameleg no v tomto ti poradiť neviem ale ak by som mala problémy a jeden doktor by mi nevedel pomôcť tiež by som uvažovala nad znenou. Zdravie je len jedno a niektoré veci sa uz nedajú vrátiť

leameleg
15. júl 2021

@mirdita ved to posuva ma na chirurgiu tam je vraj všetko ok vraj je to gynekologický problém... neskutočne ma to trápi zúfala som už že ako ďalej :(

mirdita
15. júl 2021

@leameleg tak jedine ta zmena gynekológa ak máš možnosť

leameleg
15. júl 2021

@mirdita musím... vdaka za pokec :*

mirdita
15. júl 2021

@leameleg joj zamalicko možno tou zmenou sa ti ten problém podarí vyriešiť 😉

leameleg
15. júl 2021

@mirdita Verím, že áno lebo je to nenormálne obmedzujúce v živote... a každý deň sa tak trápiť och

luluka
autor
16. júl 2021

@leameleg ahoj... ja uz trpim dva roky. Je to neskutocne nieco, ku tomu vsetkemu mam neustale zapal lebo vkuse trosicku krvacam - hlavne rano. Tak som dostala hatk leverette na upravu cyklu, nepomohlo absolutne. Po dvoch tyzdnoch som zacala zase spinit, zo zaciatku len take hnede hrudky, znova mi to tam dole vsetko rozdrazdilo, ale uz potom normalne. Tak som tiez zmenila gynekologa, vraj mam riadne prerastenu sliznicu, tak mi povedal ze hatk vysadit a ak sa do tyzdna riadne nerozkrvacam tak pojdem na cistenie. A zatial mam entizol a fluomizin. Ale ja uz som neskutocne vela atb vybrala. Tam je bud nejaky chronicky zapal ktory uz na nic nereaguje alebo potom som citala o adenomyoze a vraj je docela tazke ju diagnostikovať. Takže ak nebude vediet co dalej so mnou tak sa budem pytat na magneticku, tam by vraj malo byt vidno aj pripadnu adenomyozu. Nechapem ze dva roky takto trpim a uplne robia zo mna hypochondra... strasne nieco.

leameleg
16. júl 2021

@luluka podme sukromne popisat ti napisem ake to mam ja :(