Odstránenie maternice

ivka1109
6. nov 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať. O týždeň idem na operáciu. Idú všetko vybrať. Maternicu, vajíčka. Ma toto niekto za sebou ? Chcela by som vedieť, budem krvácať dole? Ak áno aké sú lepšie vložky? Poporodně ale klasické?
A ako dlho ste prosím boli v nemocnici? Idú mi to robiť laparoskopicky a cez pošvu, zvrhlo sa to dosť rýchlo. A teda všetko som sa dr. Nestihla popýtať. Len už sa mi to moce všetko hlavou. A ako dlho ste cca po takomto boli v zákroku boli v nemocníci?
Mám 36rokov. Ďakujem

anavianavi
6. nov 2024

moja mamka bola nedavno. v nemocnici bola 5 dni. Kazdy to znasa inak, ale ona nemala extra velke bolesti. este stale po mesiaci nosi vlozku. popravde neviem ake nosila, ale asi velke absorbcne.

zaneta123
6. nov 2024

@ivka1109 laparoskopicky v MT , vo štvrtok som nastúpila v pondelok som šla domov. Krvácanie minimálne cca týždeň, rok 2023

janetinka27
6. nov 2024

@ivka1109 ahoj, pozri si tuto diskusiu

https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/hysterektomia-odstranenie-maternice-2/?scrollto=first

Ja som bola tento rok, tiez mi vybrali vsetko, aj nejake uzliny, operacia cca 3 hodiny, ziadne komplikacie, krvacanie len slabulinke az neviditelne cca 2 tyzdne, po zakroku som tiez nekrvacala, len slabo spinila. Bolest bola iba po prebudeni, ale nie silna,hned mi pichli nieco do kanyly, na druhy den som normalne fungovala, chodila som, ziadne bolesti, akurat som bola "hladna".
Dalsie rano ma pustili domov po ranajkach,konecne som sa najedla a to mi vlialo silu, bola som pn 6 tyzdnov, oddych, klud, leto, zmrzlina :D

ivka1109
autor
7. nov 2024

@janetinka27 Dakujem krasne za všetky info.. ešte k tej pn prosím. Neviem aku máte prácu. No ja sedím v kancelárii a robim s papiermi, nechcem byt dlho pn. Tak len tak informatívne prosím, viem, kazdí sme na tom inak. A zvláda to inak, ale ak by som bola ok. Tak by som mohla ísť do prace aj cca 10dni po operácii? Či to si moc verím? Ďakujem

janetinka27
8. nov 2024

@ivka1109 ahoj, tiez mam pracu v kancli s papiermi. Ja som bola v lete na op,bolo velmi teplo.rany musia byt v suchu, ja som sa pri sedeni musela opriet tak, aby som sedela v "tupom uhle", co by sa mi pri praci nedalo, aby som sa nepotila.rany som natierala betadinom, ten musi zaschnut. Tiez som myslela,ze sa rychlo vratim do prace,citila som sa akosi zdravo. Prekvapilo ma, ze gyn na kontrole povedala, ze to bude aspon 6 tyzdnov,ze je to dobre pre zregenerovanie. A vlastne ta poloha sedenia pri praci nie je dobra, lebo sedis a tlacis si na organy, co zostali. Nakoniec som velmi ocenila,ze som mohla byt doma tak dlho,velmi som si oddychla.na kontroly som chodila ku gyn kazdy tyzden (ale vysetrenie mi robila az neskor a setrne + sono).
Neskor som dostala aj vychadzky a pomaly som sa prechadzala, ziadne tazke nakupy, ziadne zurive upratovanie s vysavacom :D uvidis sama, ale mna bola cez pn pozriet teta a povedala, ze jej kolegyna sa vratila 2 tyzdne po op do prace a urobila dost chybu. Bo kazdy to bral tak, ze ved uz nie je pn, musela hned nabehnut a robit ako zdrava. Velmi jej telu chybal ten oddych, velmi ju praca vycerpavala.
Ja som si naozaj tiez myslela, ze sa vratim do prace, ale ta regeneracia je velmi potrebna, cele telo sa musi pozbierat, urcite by som sa nevratila ani o den skor🙂

ivka1109
autor
9. nov 2024

@janetinka27 ďakujem krasne. Áno samozrejme tlačiť na pílu nebudem. Dnes som upratala celý dom, záclony a závesy poprela okna poumyvala 🙄😂🫣 ešte v utorok prebehnem dom. No a na sviatky už aspoň toto bude dačo stačiť z tých ťažších robot, kde sa človek naťahuje 🙄🙄. Ach . Nech už je to zamnou 🙄🙄

janetinka27
10. nov 2024

@ivka1109 ano, take veci by si uz potom robit nemohla 🙂) super, ze si to zvladla uz teraz, drzim ti palce 🙂))

ivka1109
autor
10. nov 2024

@janetinka27 ďakujem krasne, keby mi nenapíšeš, ani by som netušila, že ja budem na ťažšie prace odrovnaná.. som veľmi za všetko vďačná. No v stredu idem a štvrtok ma robia. Dúfam, že do nedele budem doma 🙏🤞 ešte raz Dakujem

ivka1109
autor
19. nov 2024

@janetinka27 ahoj. Tak stvrok som bola. Som hotovo. V sobotu doma. Dnes z brucha stehy ex. 3 cverny 😂 chcela som sa spýtať. Používaš niečo na na prírodnej báze na kliktorium? Dr mi odporučila skúšať , že čo mi bude vyhovovať. A uvidíme ako to budem zvládať. Dnes sa pýtala , že či niečo mám. Dáke návaly. Úprimne nečakala som, že by to mohlo hneď takto po operácii prísť. Ale tak keď nad tým rozmýšľam, skôr mám zimnicu občas. 🙄😂 klop klop. Rada by som to dala len na dakych vitamínoch. Tak ma napadlo. Sa ta ešte opýtať, že či niečo máš. A čo? Ak je to na prírodnej báze. Ďakujem

janetinka27
20. nov 2024

@ivka1109 ahpj, super, ze to mas za sebou🙂) a hlavne, ze uz si aj doma a v pohode🙂)
Mne odporucila gyn nejaky pripravok z lekarne, asi nieco prirodne, dala som si letacik do kabelky a stratila som ho🙂
Gyn povedala ze rok nemozem uzivat hormony, lebo ja som mala uz rakovinu a estrogeny by boli rizikove. Tak sa radila aj s inymi gyn a odporucili zatial teda ten prirodny pripravok.
A do posvy som uzivala na jej odporucenie cipky gynella so striebrom na lepsie zahojenie. Ale asi by sa to zahojilo aj bez nich🙂

ivka1109
autor
21. nov 2024

@janetinka27 áno konečne .. dobre Dakujem. Aj mne dr len dáke prírodne, že si mám kúpiť a skúšať.. len ich je toľko, že nieviem ktoré od radosti. 🙄