Odstránenie hemeroidov

rosiejane
23. dec 2022

Dobrý deň,

Prosím Vás chcem sa spýtať aký je rozdiel v odstránení hemoroidov v nemocnici na chirurgii v porovnaní so súkromným zariadením, kde píšu,že zákrok sa nakoniec realizuje v nemocnici???cez súkromné zariadenie to stojí 300eur.
Máte s tým prosím niekto skúsenosť?

Trápia ma hemeroidy a lekárka mi odporučila ísť na pohotovosť na chirurgiu ak mi to neprejde/al.sa to zhorší cez sviatky. No ja mam z pohotovostnej chirurgie strach, nemám s chirurgami jednu dobrú skúsenosť. Tak rozmýšľam, že sa vytrápim a nejako vydržím už k proktológovi, len ma zaskočilo, že to tak či tak robia v nemocnici, tak veľmi nerozumiem tomu, prečo to stojí 300eur...

Vopred ďakujem

janinah
23. dec 2022

Ak použijú laser môže byť doplatok cca 300 eur.

evinka400
23. dec 2022

@rosiejane 300 eur bude zrejme operacia laserom a nie klasicka, predpokladam. Ta sa robi tiez v narkoze.

sandra19901990
23. dec 2022

V ktorom ste štádiu? Manžel bol v druhom - vyjde von ale po čase sa aj stiahne všetko dnu. Siel na pohotovosť. Naplánovali operáciu, spinal a sli takou metódou (neviem názov) kde nazbierali to “navyše” odstrihli a okamžite zaspinkovali titánovými spinkami. Takmer bez bolesti. Žiaľ mal prísť o pár rokov skôr, lebo malu časť museli aj skalpelom a to bolo brutal bolestivé. Do dvoch týždňov bol Ok bez bolesti. Nic neplatil.

labocca
23. dec 2022

tak ja mam podobny problem..zial riesim to uz cez rok..mala som uz zial 4 stupen,prva operacia v sukromnom zariadeni ma vysla 1500 eur...
Ano ,vyhoda je v tom,ze po operacii ides domov. Operacia trvala 45 min.
Avsak odvtedy uz som absolvovala dve dalsie☹(.
Niekto si pochvaluje klasicku operaciu...mozno je to aj lepsie.

rosiejane
autor
23. dec 2022

@sandra19901990 netuším, v ktorom som štádiu, zatiaľ som nebola na žiadnom inom vysetreni 🤷‍♀️

katulka94
23. dec 2022

@evinka400
@janinah tak operácia laserom určite nestojí len 300€ Ale treba prirátať ešte tisícku k tomu len tak mimochodom 😄🙏🏽
@rosiejane rozdiel je jednoduchý - v nemocnici to urobí chirurg budeš na gynekologickom kresle rozcapena ako žabka a bude to normálne rezať klasická operácia po ktorej si ubolena lebo však je to veľký zásah, zrejme budeš PN, a môžu byt z toho komplikácie plus na termín operácie budeš čakať a absolvujes to v nemocnici. Proste zastarala metóda. Kdezto súkromné zariadenia - zavolas, objednajú ta do 24h, prídeš na peknú kliniku, pri vysetreni ležíš intímne na boku, urobia to najnovšou metódou - Podvazovanim - gumickovanim (3min zákrok, ani nevieš že ti niečo robili, nie je to žiadny zásah do tela lebo hemoroid odpadne sám, žiadna PN, žiadne komplikácie resp v horšom štádiu hemoroidov naplánujú operáciu laserom - 45min bezbolestný zákrok, odpali sa iba hemoroid - teda ŽIADNE krvavé rezanie, bezbolestne budeš cítiť iba teplo a hneď po zákroku ideš po svojich domov a funguješ v bežnom živote už na druhý deň. Takze rozdiel je veľký nemocnica vs súkromná proktologia a určite je teda pochopiteľne prečo sa u súkromníka platí.

janinah
23. dec 2022

@katulka94 mňa stala 350 eur,tak mimochodom...

jaaanetka
24. dec 2022

@janinah a kde ti to robili? Lebo v stredu mamina absolvovala operáciu laserom v BA takze sme si urobili celkom slušný prehľad o cenách a laserová operácia všade stojí 1200-1500€. Išlo o nejakú nemocnicu ?

janinah
24. dec 2022

@jaaanetka procare presov

evinka400
24. dec 2022

@katulka94 😂 300 eur, ani o cent viac 😉

ivka1163
23. feb 2024

@janinah prosím ako to funguje v PO, ja mam tiež problém a veľmi sa bojím toho zákroku.

janinah
23. feb 2024

@ivka1163 treba sa objednať,odp.dr.Hanudeľa,op.v CA,po operácii ideš domov do dvoch hodín,robiť čo povedia,u mňa skoro bezbolestný pooperačny.priebeh a bez komplikácií ,pred op.stravovanie podľa ich pokynov,ozaj nic strašne

ivka1163
23. feb 2024

@janinah a aký stupeň si mala?