Odstránenie cysty na vaječníku a snažilkovanie

petuska18
28. sep 2015

Ahojte.
Potrebovala by som sa poradiť, možno pokecať s niekym kto si tym prešiel alebo podobne.. 😒 Pred rokom mi operovali zapal na vaječniku, z toho som sa dostala, všetko ok, a pred 3 mesiacmi mi na tom istom vaječniku našiel doktor cystu, bola menšia tak sa nerobilo halo, dal mi tabletky a podobne, že šak ona asi zmizne..Teraz som bola po 3 mesiacoch na kontrole a cysta je 3x večšia ako bola, tak som zostala celkom zaskočena...Dohodli sme že mi ju odoperuju o dva tyždne lebo mam mať teraz aj kramy tak že počkame, ale dal mi ešte na skusenie, že zato nič nedame, na 10 dni chodiť na injekcie že možno praskne. Celkom ma vystrašil s tym že ak praskne rychlo bežte na pohotovosť, lebo može to velmi uškodiť a podobne tak teraz ako budem 10 dni v strese čo a ako..No nevadí, chcem sa poradiť s niekym kto mal podobne problemy ako to bolo s otehotnením..Mama ma začala stresovať že to už nebude take lahke, že on už nepracuje na 100% a podobne, a doktor tiež že ked sa dam za par mesiacov dokopy možme začať..Bude s tym fakt taky problem? Mate niekto s tym skusenosti?
Dakujem moc! 🙂

iukas
28. sep 2015

mam polycysticke vajecniky od puberty, cysty nereaguju na hormonalnu liecbu (ani antikoncepcia ani duphaston), uplne bezprizorne si vznikaju a zanikaju. som pod lekarskou kontrolou (kvoli malignite/benignite), do operacie sa lekar nehrnie, kedze tie cysty by tam vznikali aj potom. v mladosti ma strasili problemami s otehotnenim, ale otehotnela som v 33 a potom v 35r. ani neviem ako cca v 2-3 cykle snazenia. odporucam dat cystu poriadne vysetrit, do operacie by som sa nehrnula. Nerob si vobec kvoli cyste starosti a drzim palce🙂

rhiannon
29. sep 2015

Polycysticke vajecniky nie je to iste ako cysta na vajecniku. Ta tvoja je folikularna? Ci nevedia? Mne sa vzdy kazdy mesiac tvorili cysty a pred menstruaciou praskali. Je to neskutocba bolest,ked to praskne,takze na pohotovost pojdes aj sama. Najma ak je cysta velka. Ak nemizne,netreba cakat a dat si ju vybrat. Ja som nasledne po laparoskopii otehotnela do 3 mesiacov, resp. na prvy pokus ako sme sa posnazili. Dva mesiace po operacii sme ani neskusali,bala som sa tak skoro. Takze radim dat vybrat cim skor.